sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tee se itse halvatahna ja vierailu ihanassa halvakaupassa

Yksi lempparilevitteistäni on itse tekemäni halvatahna,joka maistuu ihan sellaisenaan lusikalla syötynä,leivän päällä,jugurtin kanssa tai vaikka kakuissa (levitteenä).Tästä tykkää kaikki sellaiset jotka myös halvasta tykkäävät,sillä halvan maku tuntuu tässä selvästi.  Ja tämä tahnahan valmistuu maailman helpoimmalla tavalla:

Tee se itse halvatahna

  • 1 dl tahinia
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • ripaus aitoa vaniljaa
Tahinia tulee tahnaan yhtä paljon kuin hunajaa,joten tuo ohje on suuntaa antava. Vegaanisen halvatahnan saa korvaamalla hunajan erilaisilla siirapeilla.  Tätä voi sitten maistaa eri tavoin:kaakaolla,kaakaonibseilla,pikakahvimuruilla,chilillä tai kuivatuilla hedelmillä. Itse pidän paljon halvalevitteestä,johon on lisätty kahvimuruja.Halvatahnasta voi myös tehdä mantelisen,kuten olen tehnyt täällä.
Jo muutaman kuukauden olen bussin ikkunasta nähnyt kaupan ikkunan,joka on pikaisesti viehättänyt turkoosisella ilmeellään. Tänään sitten kävelin tuonne Tel Avivin King George-kadulla olevaan kauppaan.
Itä-Jerusalemista kotoisin olevan Al Amadin kauppa on kaunis kuin karamelli;rakastan tuota kauniin turkoosia sävyä. Al Amadilla (Fb-sivut arabiaksi,mutta kuvat kertovat herkullisen paljon)ollut Jerusalemin vanhassa kaupungissa halva-ja makeiskauppa 1950-luvulta lähtien ja  nyt he avasivat ihastuttavan kaupan ihan Tel Avivin keskustaan.Paitsi halvaa,kaupassa on kaikenlaisia seesamisia ja muista raaka-aineista tehtyjä makeisia,kuten lokumia , sekä tahinia,jota minäkin ostin purkillisen.
Itämaisia makeisia
Maamoul-pikkuleipiä (linkin takana ohje...)

Ikkunan edessä valtavia halvaharkkoja. Ikkunan toisella puolella näkyy myös mitä niihin on  lisätty,kuten kaakaonibsejä tai kahvipapuja.Perustana on kuitenkin aina vaniljahalva.
Tänne täytyy tulla uudelleenkin;sitten kun tekee mieli halvaa....

24 kommenttia:

  1. Ihana kauppa kertakaikkiaan :) Kävinkin heti tykkäämässä kaupan fb-sivuista, vaika arabian kieliset ovatkin. Tuli ensin tuosta liikeen turkoosista logosta mieleen jooga - niin senoloinen harmoniassaan. Voi meidän karkkikaupat pursuavat väri ja säilöntäaineita kiloittain ja halvaa tai pähkinäpatukoita saa hyllyiltä hakea. Lokumia tulee aina silloin tällöin tuliaisina syötyä. Kokeilenpas tuota halvatahnan valmistusta piakkoin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,Tosi ihana kauppa onkin;olin jo kauan ihaillut tuota kaunista turkoosia bussin ikkunasta;D Niin harmonisen näköistä tuossa kaupassa tosiaankin. Halvatahna on tosi hyvää,joten suosittelen:)

      Poista
  2. Låter riktigt gott! Vilken fin butik.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:butiken är jättefin och jag älskar turkos:) Och halvakräm är jättegott,som pålägg,t.ex.

      Poista
  3. Taivaallisen hurmaava turkoosi !

    Minullakin on pitkästä aikaa tahinia. Kiva että annoit lisävinkkejä sen käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita;eikös olekin,niin hurmaannuin siitä jo bussissa kun katselin ulos ikkunasta kun bussi pyyhkäisi ohi. Ja tahini on tosi monikäyttöistä:)

      Poista
  4. IIk ja kääk..mä pyörryn.....mikä shop...tulo lähestyy... :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:sulla on nyt paljon odotettavaa;Sarona avataan virallisesti kesäkuun alussa,juuri kun tulet ja sitten tuo halvakauppa....

      Poista
  5. .....ja söisin mielellään sinun tekemää halvaa myös !!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,no tuohan ei varsinaisesti halvaa ole mutta hyvin halvan makuista ja helppoa tehdä kotona:)

      Poista
  6. En ole ennen tehnyt halva itse (yllätys yllätys, meilläpäin ei kukaan osa tehdä halva itse, vain albanialaisten kondittoriittorit), mutta kokeilen nyt (kun muistan osta jostain tahinia ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja:eihän kotioloissa ihan kunnon halvaa pystykkään tekemään,tai se on sen verran vaikeaa,mutta kivasti tuo levite muistuttaa halvaa,samoja aineksia kun on siinä osittain:) Ja on tosi monikäyttöinen tahna:)

      Poista
  7. nami! tällaisella makealla tahnalla voisinkin aloittaa jälkikasvun (epätoivoisen?) käännytyksen tahinintykkääjäksi :D
    Tuo kauppakin näyttää houkuttelevalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,jos ei tuolla niin sitten millä;D Jos vähänkin tykkää jälkikasvusi halvasta,niin tuon pitäisi maistua. Ja kaupppa on aivan ihana!

      Poista
  8. Haha, äitini sekoasi tuolla, nimittäin rakastaa halvaa! :-D

    VastaaPoista
  9. No todellakin on halvan ystävän paratiisi tuo kauppa. Onneksi ei ole ihan naapurissa, voisi olla hieman turmiollista. Muutenkin on tahinin ja seesamin kulutus huipussaan tässä taloudessa. Tuollaista halvatahnaa itsekin välillä teen herkkunälkään. Tulee kyllä syötyä ihan sellaisenaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;todellakin sellainen:) Mutta onneksi osaan hillitä itseäni ,etten ihan liian usein tuonne eksy;D Samoin täällä tahinin kulutus aika suuri,sitä on pakko aina olla kotona:)

      Poista
  10. I love that turquoise colour! It's so pretty. That mix also sounds delicious :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: I think so too:) And halva spread is really yummy:)

      Poista
  11. Nam nam :P, myös minun lempparia :). Ja niin on ihan halvakin <3. Kauppa on aivan ihastuttava, olisipa tuollaisia Suomessakin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...