maanantai 16. kesäkuuta 2014

Rapeapintaista tofua chilillä,persiljalla ja valkosipulilla

Yrttisellä tahnalla maustettu rapeapintainen tofu on eräs tofu-suosikeistani;niin hyvää. Myös koirani Bambi on hulluna tofuun ja tulee aina kerjäämään kun kokkaan tofua;D Hassu koira!  Persiljasta ,valkosipulista ja vihreästä chilistä ja oliiviöljystä tehty tahna maustaa melkein minkä vaan ihanasti(pasta....) ja sopii mainiosti myös tälle tofuruualle.

Rapeapintaista tofua  yrttitahnalla
  • noin 300 gr kiinteä tofua
  • öljyä paistamiseen
  • ½ dl riisijauhoa
  • suolaa,mausteita 
  • yrttistä tahnaa persiljasta ,valkosipulista,vihreästä chilistä ja oliiviöljystä
Kuivaa ja leikkaa tofu suuriksi palasiksi.Laita riisijauho muovi-tai paperipussiin,lisää mausteita ja suolaa(lisäsin chiliä,paprikaa,grillimaustetta),laita tofupalat pussiin ja heiluta pussia niin että riisijauhoa tarttuu hyvin tofupalojen pinnalle.Lämmitä öljyä pannulla kuumaksi ja paista siinä tofupaloja,niin että molemmat pinnat ovat rapeita.Lisää muutama ruokalusikallinen yrttitahnaa ja kääntele tofupaloja niin että tahnaa tarttuu paloihin ja jotta myös yrttitahna hieman  paistuu. Paista vielä muutama minuutti,ripottele suolaa palojen päälle  ja tarjoa.On ihan hyvää myös kylmän.,vaikka voileivän välissä.Tofupalat voi myös valmistaa uunissa ;ja jos tekee näin,öljytään alla oleva leivinpaperi ja palojen pinnat öljytään. Yrttitahnaa lusikoidaan päälle.
Tämä on mun herkkua!
Ja kirsikat torilla ovat niin houkuttelevia!

24 kommenttia:

  1. Voisi varmaan laittaa vehnajauhoakin? Tai tehda tofuschnitzeleita ihan munalla ja korppujauholla, jos vegaanisuus ei ole tarkeaa.

    Kirsikoita olen syonyt viime paivina niin paljon etta ihme kun ei ole mennyt vatsa sekaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu,juu tottakai voi laittaa mutta riisijauhosta tulee se kiva rapeus mikä ei samalla tavalla tule vehnäjauhoista ja riisijauholla nuo ovat gluteenittomia. . Kirsikat ovat nyt niin ihania!

      Poista
  2. Kaunis pinta tofuissa. Tällä kertaa en tullut kateelliseksi torikuvasta kun olen saanut ostaa niitä itsekin, niin ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:mausteilla ja riisijauholla saakin kivasti hyvän pinnan tofulle. Ja voin kuvitella että siellä Ranskassa on torit myös pullollaan kaikkea hyvää:)

      Poista
  3. Näyttääkin herkulliselta.
    Tofua en ole koskaan syönyt, mutta tämän voi varmaan toteuttaa halloumjuustollakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena;minusta tuo on tosi herkullista:) ja varmaankin toimisi myös halloumilla.Mutta suosittelen joskus kokeilemaan tofuakin.

      Poista
  4. Det låter så gott och smakrikt.

    VastaaPoista
  5. Kaikkien näiden kasvisteluvuosien jälkeenkin olen niin huono käyttämään maustamatonta tofua. Tekosyyni on se,ettei meidän kylältä vuosiin saanut muuta kuin savutofua,j oten jälkikasvu ei ole muuhun tottunut, eikä siten kelpaa maustamaton.
    Itsestäni tämä kyllä kuulostaa houkuttelevalta ja pitäisi kyllä tosissaan minunkin alkaa treenaamaan tämän suhteen.
    ps.kissatkin vähän naukkailevat tuota savutofua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,maustamattomasta tofusta on niin helppo tehdä hyvin maustettu;D Tofu on tällai tehtynä tosi hyvää ja koiranikin on samaa mieltä;D

      Hih,kissatkin taitavat ymmärtää hyvän päälle;D

      Poista
  6. Täytyypä ostaa tänään taas tofua ja tehdä näitä, pidän erityisesti rapeasta tofusta! Riisijauhoja en ole tainnut kokeillakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar. rapea pinta tekee tofusta tosi hyvän:) Ja riisijauho on tosi monipuolinen aines:)

      Poista
  7. NAMS ! Näyttää ihan kanalta, mutta mehevämmältä, mureammalta, kosteammalta. Söisin (kuin hullu puuroa) ! : )

    Halauksia ja kaikkea hyvää tähän viikkoon !

    PS. Tapasin just äsken Israelilaisen tytön ! Majoittuu samassa majapaikassa, jalkavaivoja hänelläkin. Tel Avivista kotoisin. Paljon paljon puhuttavaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Maama,piti ihan katsella kuvaa uudelleen mutta jotenkuten en nähnyt jälkiäkään kanasta;D ehkä koska olen ihan unohtanut sellaisen olemassalolon;D Tämä on kyllä tosi hyvää.Halauksia sinullekin ja jaksamisia vaelteluun.
      Ja mahtavaa ,teillä olikin sitten paljon puhuttavaa,sulla on varmaan vieläkin hyvässä muistissa viime kesä täällä!

      Poista
  8. Tofu on kyllä hyvää. Mieheni ei valitettavasti ole siihen lämmennyt, joten sitä ei oikein tule koskaan laitettua. Jospa hän lämpenisi tähän reseptiin. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla,olen ihan samaa mieltä.Harmi ettei miehesi ole sille lämmennyt mutta toivottavasti hän tykästyisi tähän. On kyllä tosi herkullista:)

      Poista
  9. Ihana resepti ja niin on Bambikin, sillä ymmärtää hyvän päälle. Siinä se taas nähdään, että koirahan ei syö mikäli tuote ei olisi hyväksi.:)) Tuota mielenkiintoista tahnaa täytyy kyllä kokeilla. Chilin taimi kasvaakin minulla ruukussa, mutta kaupasta saan varmimmin, mikäli taimi ei satoa tuota. Kirsikat näyttävät niin kypsiltä siellä, minä odottelen että täälläkin myytäisi kirsikoita kypsinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,kiitos ja Bambi tosiaankin rakastaa tofua,Ehkä siksi ettei tässä huushollissa käytetä lihaa... Hän tulee aina kerjäämään kun laitan tofua! Tuo chili-persilja.valkosipulitahna on niin ihana,ja toimii niin monessa ruoassa . Toivottavasti tulee chilillesi satoa!
      Ja kirsikat ovat täällä juuri nyt parhaimillaan ja toivottavasti pian teilläkin!

      Poista
  10. Grillattu tofu on kyllä hyvää! Hyvä vaihtoehto vaikka juhannuksen ruokalistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,tämä ei ollut grillattua,mutta varmaankin toimisi grillattunakin .:)

      Poista
  11. Ihanan naköista! Meilla tofua on tarjolla tosi harvassa paikassa ja se on kallista, ei siis ilmeisesti kuulu turkkilaisten suosikkeihin? Ostin tanaan ihania kirsikoita markkinoilta, nam ovat niin makeita juuri nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:kiitos:) Tuon kertomasi mukaan tofu ei taida todellakaan kuulua turkkilaisten suosikkeihin;D Täällä sitä löytää lähes joka kaupasta. Kirsikat ovat nyt niin ihanan makeita että niiitä tekee koko ajan mieli!

      Poista
  12. Ai että, onpa hyvän näköisiä. Toimivat varmaan hyvin myös salaatissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,kiitos ,todella hyvää:) Ja kuutioituna vaikka oliskin hyvää salaateissa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...