perjantai 26. syyskuuta 2014

Tofu carpaccio Taizun tapaan

 Vegaanisuus on aika kova sana täällä;ainakin ravintoloissa,ja niinpä vegaanien iloksi löytyy monesta ravintolasta myös vegaaneille suunnattuja annoksia.Syyskuun alussa suositun Taizu-ravintolan keittiöpäällikkö yhdisti voimansa ja taitonsa Mezze kasvisruokaravintolan keittiöpäällikön kanssa , ja tuloksena oli täysin vegaani menu,jota tarjottiin kuun alussa.Ilokseni 2 menun tofuohjetta julkaistiin,ja tässä toinen niistä;joskin pienin muutoksin.  Muistan että olen aiemmin tehnyt jonkinlaista tofu carpacciota,mutten löytänyt sitä blogista,joten voi olla ettei se ehtinyt tänne asti. Taizussa kävin  lounaalla tammikuussa,ja silloinkin oli tofua alkupalan muodossa, joka innosti kokeilemaan sitä.Tämä carpaccio oli hyvää:tofulla ei tehty paljon muuta kuin että se leikattiin ohuiksi palasiksi  mutta kaikki sen päälle ladatut ainekset sekä kastike saivat jokaisen suupalan maistumaan tosi herkulliselta:) Jouduin tekemään pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen,ja tätä voikin muunneskella;kunhan vain käyttää ensiluokkaista tofua; niissäkin on eroja.

Tofu carpaccio Taizun tapaan (neljälle)
  • 400 gr pehmeähköä,hyvälaatuista tofua
Kastike
  • 6 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 rkl yuzua (minulla ei ollut yuzua,mutta korvasin sen sitruunamehun ja mandariinin sekoituksella,1 rkl kumpaakin)
  • 2 rkl tummaa sokeria (käytin ruokosokeria)
  • ripaus kurkumaa
Maustamiseen
  • kourallinen wakame merilevää
  • 1 punainen chili,hienoksi paloiteltuna
  • pieni punasipuli,hienoksi hakattuna
  • 1 tlk hienoksi silputtua inkivääriä
  • 1 rkl murskattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
  • 1 rkl paahdettuja mustia seeesaminsiemeniä
  • kaikenlaisia vihreitä lehtiä,kuten korianteria,herneenversoja,pieniä basilikan lehtiä ym.(minulla oli vain korianteria...
  • 2 rkl oliiviöljyä
Tofu leikataan ohuiksi palasiksi ,jotka asetellaan 4 tarjoilulautaselle.Kastikkeen aineksiä lämmitetetään kunnes sokeri on sulanut,jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.Tofun päälle lusikoidaan tasaisesti kastiketta,mutta ei liikaa,sillä maku on hieman dominoiva. Tofupalasten päälle asetellaan chiliä,punasipulia,inkivääriä,murskattuja maapähkinöitä,seesaminsiemeniä,wakamea ja lehtivihreää.Minä siis käytin vain runsaasti korianteria,jota rakastan! Päälle ripotellaan lopuksi vielä oliiviöljyä. 

Ihana alkupala!

Taizu ei ole ainoa täkäläinen ravintola, joka on ottanut käyttöön myös vegaanimenun,vaan  niitä on montakin. Israelilaisista 8% on kasvissyöjiä ja 5 % vegaaneja,eli yhteensä 13%. Kyselyjen mukaan myös 23% ilmoitti  vähentävänsä lihan syöntiä.
Papaijapuu ihan Tel Avivin keskustassa;erään pienen toimistotalon edessä.Käyn kyttäämässä noita että milloin oikein kypsyvät;D

12 kommenttia:

  1. Ihanaa! Uudet tofuohjeet ovat aina tervetulleita. Bongasin tämän sun Instagramista ensin. Täytyypä ruveta vierailemaan blogissa useammin :) Mukavaa viikonloppua toivottelee Susanna Bad Mama's Kitchenistä

    http://badmamaskitchen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna:jeps,tofuohjeita ei koskaan voi olla liikaa;D Ja kiva kun tulit tännekin kommentoimaan,pitää käydä sinunkin blogissa .

      Poista
  2. Mmm, varmasti hyvää! Kun tofu on tarpeeksi laadukasta, siitä nauttii kevyestikin maustettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maikki;oli ihanaa:) Ja totta,kun tofu on laadukasta niin kevyt käsittely riittää:)

      Poista
  3. Kaunis annos ja maistuu hyvältä ohjeen perusteella.

    VastaaPoista
  4. Vad roligt att där finns många platser som har vegan alternativ. Tofurätten låter mycket god.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: det är annors också lätt för veganer här:) Tofun var gott:)

      Poista
  5. Vaikuttavat kasvissyöjäprosentit siellä. En ole koskaan törmännyt Suomen vastaaviin, mutta kuvittelisin, etteivät yllä lähellekään tuota. Ainakin näin pohjoisen näkökulmasta katsottuna. Itsekään en tunne yhtään kasvissyöjää, saati vegaania. Eikun, ehkäpä sittenkin yhden :)
    Tofu näyttää erittäin houkuttelevalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,täällä on paljon helpompi olla kasvissyöjä tai vegaani,kun kasvisten tarjonta on niin runsasta ja lähiruokaa ja katuruokien kunkku eli falafel on vegaaniruokaa.
      Tuo tofu oli todella hyvää:)

      Poista
  6. Tätä pitää kokeilla joku kerta! Ostin jokin aika sitten Chinatownista jotain yuzurakeita, olivatko pakastekuivattua kuorta vai -mehua vai mitä, en nyt muista. Ne varmaan sopisivat tähän hyvin. Yuzumehua siltään ei oikein löydä, tykkään kyllä ponzukastikkeesta, jossa on yuzua ja soijakastiketta, sopii moneen. Pitääkin ostaa sitä taas, niin voi laittaa tähänkin.

    Ostin myös hiljattain jotain tosi hyvää seitanpohjaista kaupan vegecarpacciota. Ulkonäkö on tosi hämmentävä: se on osittain ruskeaa ja osittain punaista, ulkonäön puolesta menisi täysin lihasta. Makukin on varsin hyvä.

    VastaaPoista
  7. Maija:tämä oli kyllä tosi kiva annos,ja maut siinä hyvät-yhdessä. Yuzumehu voi olla aika kallista,mutta tuo mandariini-sitruunasekoitus on ihan hyvä vaihtoehto,ja varmasti myös nuo yuzurakeesi.Teillä on on niin hyvät aasialaiset kaupat sielläpäin!
    Seitancarpaccio,kuulostaapa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...