perjantai 3. lokakuuta 2014

Kauniin punainen rommidrinksu+ihana granaattiomena-omenamehu

Oikeasti tämä juoma kuuluisi tarjota cocktail-lasista,jota ei ollut,ja siinä pitäisi olla jäämurskaa,mutta
oli kuuma päivä ja jäät sulivat ennen kuvan ottoa....
Ihanan punaiselle rommidrinkille väriä antaa granaattiomena,ja koska tämä juoma oli ajankohtainen viime viikkoisen Rosh Hashanan eli juulaisen uuden vuoden aikoihin (juhlaan kuuluvat  mm. granaattiomena sekä tavallinen omena) niin sitä tuli kokeiltua. Ohjeen näin lehteni liitteessä ,ja ihan vähän muuntelin sitä.Rommista tuli lempijuoma Venezuelan aikana ja siksi tämä niin maistuikin:)

Kauniin punainen rommidrinkki
 • 30  ml granaattiomenamehua
 • 30 ml omenamehua
 • 30 ml sitruunamehua
 • 60 ml rommia
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa (alkuperäisessä ohjeessa oli agavesiirappia)
 • jäitä
Ainekset sekoitetaan jään kanssa murskaksi,tarjoillaan cocktail-lasista ja koristellaan muutamalla ohuella omenasiivulla,jotka dipataan ensin sitruunamehuun,etteivät ne ruskistu(kuvasta huomaa että unohdin tuon ....)

Granaattiomenasta voi puristaaa mehua  ihan tavallisella sitrusmehupuristimella,mutta osa siemenistä putoaa tuonne väliin,ihan kokonaisinakin.  Mehua puristettaessa kannattaa varoa ettei sitä läiky päälle;D
Niitä mehun puristuksessa jääneitä   granaattiomenan siemeniä ei heitetä pois,vaan ne ja ja kuoripuoliskoihin jääneet siemenet laitetaan tehosekoittimeen pienen vesimäärän kanssa..Tällä tavoin niistä irtoaa kaikki hedelmäliha. Seos siivilöidään ,ja siivilöityyn mehuun lisäsin tiivistettyä omenamehua ja vettä,ja blendasin lisää. Ihanan raikas juoma:)
Jäi vain siemenet jäljelle;D Muuten,tuo siementen pysyminen kokonaisina riippuu veden määrästä.Jos vettä laittaa pienen määrän niin ne murskaantuvat,mutta jos vettä on enemmän niin suurin osa pysyy ehjinä.Sitten voikin laittaa niitä ruukkuun ja odotella jos vaikka  sieltä ilmestyisi pieni granaattiomenapuu;D

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen drinksu, jus sitä mitä perjantaina kaipaa! :-) Ja kieltämättä supertehokkaasti hyödynnetty granaattiomena, ei juuri mitään hävikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta,väri tosiaankin ihana tässä ja myös maku;D Tykkään hyötykäyttää kaiken mahdollisen ,joten tässähän se tuli tehtyä;D

   Poista
 2. Komppaan Riittaa! Pitääkin testata tuo granaattiomena kikka jahka täällä kaupoissa alkaa taas kunnolla niiden sesonki :).

  VastaaPoista
 3. Jättefin färg och säkert gott!

  VastaaPoista
 4. Näyttää hyvältä! Outoa etteivät siemenet hajonneet blenderissä!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkatar:hyvää oli.Itse asiassa tuo riippuu veden määrästä,pitääkin kirjoittaa tuo tuonne,hyvä kun mainitsit:)

   Poista
 5. Näyttää niin hyvältä ja varmasti onkin sitä.

  VastaaPoista
 6. Maiju,kiitos ,ovat molemmat tosi hyviä:)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanalta kuulostava drinksu ja väri. Sopisi varmasti talven juhliinkin :) Olen vasta tänä vuonna innostunut granaattiomenasta ja nyt innostus ei ota laantuakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peggy:granaattiomenat antavat tosiaankin ihanan värin vähän mille vaan. Helposti tuohon hedelmään jääkin koukkuun;D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...