torstai 30. lokakuuta 2014

Ooh mikä ilo;arepa !

Herranjestas miten innostuin aikaisin aamulla kun luin TimeOut Tel Avivin sivuilta että  Carmel-torilla on avattu areperia,eli venezuelalaien katuruuan koju,jossa myydään Venezuelan katuruokaherkkuja  arepoja,cachapoita ja empanadas-piirakoita.Ne muutamat vuodet Venezuelassa jättivät osan tuosta maasta sydämeeni;ja iloitsen tällaisista kulinaarisista aarteista sieltäpäin,mutta myös suren maan nykyistä niin retuperällä olevaa tilannetta. Koska satuin olemaan aika lailla torin lähelläkin aamulla;niin riensin sinne juoksujalkaa.
Keskellä toria sijaitsevasta Arepa Tel Aviv-kojusta löytyi kaksi mukavaa Venezuelasta kotoisin olevaa nuorimiestä,ja kojussa soi venezuelalainen musiikki.Koska olin liikkeellä tyhjällä vatsalla,päätin jäädä ja ottaa aamupalakseni juustolla,tomaatilla ja basilikalla täytetyn arepan. Arepoja tuolla oli 4 erilaista,joista kaksi lihansyöjille(nyhtölihaa...) ja 2 kasvissyöjille.Myös kojun empanadas-piirakat on tehty samasta maissitaikinasta,ja ne uppopaistetaan,eli kaikki syötävät kojussa ovat gluteenittomia.
Ai että tämä oli hyvää! Juusto suli kuuman ja rapeapintaisen maissitaskun sisällä. Tarjolla oli myös arepa-kojuihin kuuluvia kastikkeita,kuten guasacaca-kastiketta.

Silmänruokaa tarjosivat myös kojun pojat.......ja ai mikä meno siellä oli heti lähtöni jälkeen! (linkin takana video aamulta)

Venezuelalaisia herkkuja olen täällä blogissa kokannut montakin,kuten vaikka allaolevia herkkuja(klikkaa linkkiä..) 
P.S. Helsingistä saa arepoissa käytettävää esikäsiteltyä jauhoa esim, Vii Voanista.

Tel Avivista löytyy vaikka mitä syötävää,ja Saveur-lehden vuotuisten parhaiden kulinaaristen matkakohteiden ryhmään pääsi myös Tel Aviv kategoriassa "Outstanding".

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hovkonditorn:Roligt och trevligt faktiskt för mig som har bott i Venezuela.Och arepas är jättegoda och glutenfria:)

   Poista
 2. Enpä ole ikinä vielä päässyt arepoja syömään. Kuullut olen kyllä. tytärpuoleni oli aikoinaan Venezuelassa vaihto-oppilaana. On se ihanaa, että on niin paljon vielä maistettavaa edessäkin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna:nyt pääsit taas yllättämään kun selvisi että sulla on tällainen Venezuela-yhteys Meksiko-yhteyden lisäksi;D Ja ehdottomasti sun pitää joskus päästä maistamaan arepoja. Niitä jauhoja saa tosiaankin ViiVoanista, joten jos olet Helsingissä kannattaa pistäytyä sinnepäin
   http://www.viivoan.fi/tuote/harina-de-maiz-blanco-1kg-pan/7591002000547/
   Tortilloihin käytetyt maissijauhot eivät ole samaa,joten ne eivät käy arepoihin.

   Poista
 3. Stadiin kans tollaset pojat... niin, ja arepoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla,D Kai niitä venezuelanoja Helsingissäkin löytyy,niiden pitäisi laittaa tuollainen pystyyn;D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...