maanantai 17. marraskuuta 2014

Värikäs papusalaatti ja kantapaikan muodonmuutos

Värikäs papusalaatti joka piti tehdä jo ikuisuus sitten mutta syksyn alussa täällä saatavilla olevat keltaiset taatelit ja tietyt tuoreet pavut eivät enään ole kauppojen hyllyisssä,joten salaatti muuttui aika lailla erilaiseksi.Tässä salaatti ,joka on paitsi kauniin värikäs ja herkullinen,myös täyttävä ,kiitos papujen. Käytin tässä mustasilmäpapuja,mutta yhtä hyvin tässä voi käyttää muitakin papuja,kuten valkoisia papuja,ym.

Värikäs papusalaatti
  • 4 dl keitettyjä papuja 
  • 8 kirsikkatomaattia tai muutama tavallinen tomaatti
  • 2 kurkkua (vastaavasti noin 15 cm pitkää kurkkua)
  • ½ punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 dl oliiviöljyä
  • iso kourallinen persiljan lehtiä
  • iso kourallinen korianterin lehtiä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 rkl granaattiomenasiirappia (voi tehdä keittämällä kokoon granaattiomenamehua ja sokeria)
  • suolaa,mustapippuria maun mukaan
  • noin 1 dl granaattiomenan siemeniä
Liota ja keitä pavut ohjeiden mukaisesti tai käytä valmiiksi keitettyjä papuja.Kuutioi tomaatit,kurkut ja sipuli,ja sekoita papuihin.Lisää murskattu valkosipuli,öljy,sitruunamehu,suolaa ja pippuria (maista ja lisää tarvittaessa).Lisää myös granaattiomenasiirappi ja sekoita.Silppua persilja ja korianteri ja sekoita joukkoon.Sekoita granaattomenan siemeniä joukkoon ja säilytä osa koristeeksi salaatin päälle.
Olen usein tässä blogissani maininnut kahtakahvilani Sugar Cafeen,jossa olen käynyt koko sen olemassaolon aikana,onkohan siitä nyt 5 vuotta.....Alussa kahvila oli pieni,keskittyi hyvään kahviin ja pikkuleipiin ja pieniin leivonnaisiin ja kevyihin lounaisiin.Sen jälkeen kahvila kasvoi kaksinkertaiseksi kooltaan;siitä tuli ravintolakahvila,jonka ruokalista vaihtui muutaman kerran vuodessa vuodenaikojen mukaisesti.Viime keväänä kahvilassa taas tehtiin jotain uutta,ja tiski muuttui uusiksi,samoin tässä kuvan tilassa ollut suuri pöytä,jossa oli mukava rupatella tuntemattomienkin kanssa,siirtyi ulos terassille. Mutta koko ajan siellä on ollut liitutauluseinä(jonka voi nähdä täällä),mutta tänä aamuna kun astuin kahvilaan oli liitutauluseinä hävinnyt ja sen sijaan oli tuo valkoinen kaappiryhmä,jonka ottaisin mielelläni keittiööni;D Piti vähän hieroa silmiään että missä oikein olen,vaikka tiesin että jonkinlainen uudistus on taas tulossa....Uusi puinen lamppu ihastutti.
Nurkkaus näytti samalta mutta sitten huomasin että penkit olivat erilaiset,ja lamput  uudet.
Tiskille ilmestyi jo joitakin viikkoja sitten oluthana vesihanan tilalle.Nyt olivat viinipullot muuttaneet kakkujen paikalle.
Ja vessan alue,voi hurja mitä retroa! Mutta kun sitä katsoi niin se näytti aika jännältä;D
Lasiseinän kautta näkee terassille.Kun täällä kylmenee ;kahviloitten ja ravintoloitten terasseille ilmestyy lasiseinät.Sugarissa ne aseteltiin viime viikolla,ja kun kevään lopussa taas lämpenee,ne poistetaan.
Katse terassille

16 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, miten jotkut vaan osaa...itse jos sisustaisi noin niin se näyttäisi vain sotkuiselta ja sekavalta... ehkä tuo korkea huonekorkeus ja isot ikkunat luo niin paljon enemmän avaruuden tuntua. Tuo tapetti on muuten nykyään joka paikassa, itse muistan sen Mad Menistä, mutta on vilahdellut muuallakin telkussa: https://930stratford.wordpress.com/2013/06/30/our-wallpaper-goes-hollywood/

    VastaaPoista
  2. Daddalie: niinpä,jotkut osaa (en minä;D) Korkea huonekorkeus tosiaankin vaikuttaa,.tuo oli aika ah ja oh nyt aamulla.Ja kappas ,näkyykin olevan suosittu kuosi tuossa tapetissa;D

    VastaaPoista
  3. Taas kerran mahtava salaatti! Ja ihana paikka. Tulispa myös tänne enemmän persoonallisia kahviloita. Uusia ravintoloita tulee koko ajan mutta kivoista kahviloista mielestäni on pula vaikka parannusta onkin tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro:oli kyllä tosi hyvää.Tuota tuli syötyä muutaman päivän ja pidin paljonkin. Sugar on kyllä aika persoonallisen näköinen kahvila ja muutenkin täältä löytyy kivasti persoonallisen näköisiä paikkoja;niissä viihtyy:)

      Poista
  4. En sallad man blir glad av. Vilket trevligt ställe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Salladen var jätte god och Sugar är en cafe där man känner sig välkommen:)

      Poista
  5. Ihana, värikäs salaatti. Pidän paljon pavuista, mutta aika harvoin niitä tulee missään käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja:kivasti tuli kaappia tyhjentäessä väriä tuohon ja oli muutenkin tosi hyvää:) Minä kun en syö lihaa niin yritän syödä tarpeeksi usen papuja .

      Poista
  6. Näyttää hyvältä tuo salaatti.

    VastaaPoista
  7. Onpa ihanankuuloinen salaatti! Kahvila on kivan oloinen, en yhtaan ihmettele etta on kantapaikkasi. Tykkaan taalla kahviloiden ja ravintoloiden persoonallisuudesta ja kokeilunhalusta, ulkona syömisen ja kahvittelun pitaakin tapahtua ihan erilaisessa ymparistössa kuin oma koti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:oli kyllä tosi maistuva salaatti.Kahvila on ihana,tuntuu vähän kuin toiselta kodilta,kun on tullut niin tutuksi ja henkilökunta ja omistajat tietävät miten haluan kahvini ja tietyst nimeni tietävät. Tuo paikka on kyllä muuttunut monta kertaa näiden vuosien aikana,eli alussa aina vähän tottumista,mutta aina on persoonallinen ilme:) Ja totta,itsekin tykkään just tuollaisesta kokeilunhalusta:)

      Poista
  8. That salad looks so refreshing! I'm going to translate the steps and see if I can make one. Thanks for the recipe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Val:it was really good and very simple to make:beans,tomatoes,cucumber,red onion,garlic,lemon juice,olive oil,parsley,coriander,pomegranate syrup,pomegranate seeds, salt and pepper.

      Poista
  9. What a beautiful and healthy way to "taste the rainbow!" Love those fresh, vibrant colors. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:;thanks:) This salad was really good and very filling too,thanks to the beans:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...