maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mustaherukka-kookospuikot

Helteisellä säällä tekee vähemmän mieli kokata  lämmintä ruokaa;sen sijaan kaikki kylmät jutut maistuvat.Kuten erilaiset jäätelöpuikot...Näissä laktoosittomissa puikoissa olen käyttänyt pohjana kookosmaitoa ja makeutus hoitui hunajalla. Pidän paljon mustaherukan mausta ja se onkin marja jota helpoimmin ja edullisimman löydän täällä marketin pakastekaapeista.

Mustaherukka-kookospuikot (2 -3 kpl )
  • 1 dl mustaherukoita (pakasteena tai tuoreena)
  • 1,2 dl kermaista  kookosmaitoa tai kookoskermaa
  • hunajaa tai muuta makeutusta maun mukaan
Puikoista tulee sitä parempia mitä rasvaisempi kookosmaito/kerma on ,eli i laitoin tähän purkin yläosaan kylmässä jähmettyneen kermaosan ja sitten loput nestemäisenä kookosmaitona.
Herkullisilta näyttivät myös asuinkaupunkini uuden jäätelöpaikan sorbetit.Olen viime aikoina pitänyt enemmän sorbettijäätelöistä kuin maitopohjaisista jäätelöistä.
Ihana oli myös Tötterön puolukkasorbetti Helsingissä:)

17 kommenttia:

  1. Oijoi, mitä herkkuja <3 Minäkin olen aivan hulluna mustaherukkaan ja niinpä jaimme sen ikivanhan pensaslajikkeen, jota ei enää saa mistään: Sen marjat ovat makeimmat ja suurimmat, muut kalpenevat sen rinnalla. Edes pensaan aikanaan äidiltään Pohjanmaalta tuonut A-L ei enää muista sen nimeä.

    Minulla maitopohjainen on ok, kunhan se on laktoositonta. Eilen Reima nouti laktoositonta vaniljaKERMAjäätelöä, sillä tänään noudamme mansikoita isonlaatikon ja pitää saada jo illalla maittaa herkkuja yhdessä. Huomenna tulee Bessu ja siihen vain suklaakahvit oheen;)

    Hyvin sinulla ovat pysyneet puikot kasassa. Niihin taitaa olla joku muotti...muistakseni serkkuni tekee sen avulla mehujääpuikkoja.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:) MUstaherukka on ihanaa,onneksi saan sitä täälläkin vaikkakin pakasteena. Nuo kuvaamasi marjat kuulostavat ihanilta:)
      Se on just se,laktoositonta...Suomessahan lähes kaikki on laktoositonta mutta täällä ei.,,,,,Se ihana jäätelö teillä oli kyllä sairaan hyvää:) Oh jäätelöä ja mansikoita ,nam:) Teilä on sitten herkkuja Bessun kanssa:)

      Nuo on tehty ihan simppelissa ja halvassa muotissa mutta hyvin sillä saa noita puikkoja tehtyä.

      Poista
  2. Voi kääk mitä herkkua. Täällä Espoossa aurinko paistaa kauniista ja tällainen kesäherkku olisi nyt paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:) Kiva kuulla että teillä paistaa aurinko:) Silloin tälläiset maistuvat:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Maria<jos tykkää mustaherukoista niin tosi ihana herkku:)

      Poista
  4. Pakko olla jotain aivan mielettömän hyvää, oikea hellepäivän unelmaherkku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:tosi hyvää onkin.Näin helteellä olen vähemmän halukas tekemään mitään keittiössä mutta noita voisi syödä joka päivä:)

      Poista
  5. Ihania kuvia, minä herkuttelen aina sorbetilla kun ostan kioskista tai ulkomailta jäätelöä =) Tuo herukka-kookos-jäätelösi on varmasti todella hyvän makuinen. Mustaherukat ovat mitä ihanimpia marjoja!

    Iloa viikkoosi Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:kiitos:) Sorbetit ovat tosiaankin hyviä ja näin laktoosiongelmaisena voin olla varma ettei tule vatsapuruja;D Minäkin rakastan mustaherukoita:)

      Poista
  6. Hienoja kuvia ihanista herkuista. Pian täällä meilläkin viinimarjat kypsyvät, taidanpa kokeilla tätä ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma:Kiitos:) Olen hieman kade noista omista marjoistasi,niistä tuleekin paras tällainen:)

      Poista
  7. Olisipa täälläkin helle, niin tekisin ehdottomasti näitä mustaherukka- ja kookospuikkoja. Nyt on kuitenkin niin kylmä heinäkuu, että olen päässyt nauttimaan helteestä ja siitä vilvoittelemisen ihanasta tarpeesta, mikä helteellä on, tasan 4 päivää koko kuukauden aikana :D Parempia säitä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia;toivottavasti tulee nyt edes vähän hellettä,sitä ei kyllä ollut oikeastaan kuin pari päivää Suomi-vierailuni aikana. Toivottavasti tulee vielä hellettä teille!

      Poista
  8. Kohta pääsee keräämään mustaherukoita..toivottavasti lämpimät kelit pysyisivät myös siihen asti, jotta jäätelö maistuisi. Tai no, maistuuhan se tosin kesät ja talvet :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...