perjantai 15. syyskuuta 2017

Taatelia kastikkeessa

Kun taannoin valmistin seitan pepperonia, käytin osan vegaanimakkarasta  vihannespataan, jonka juju on kastikkeeseen tuleva taateli.  Vegaanimakkaran sijaan voi tietenkin käyttää tofua  tai muuta vastaavaa,  mutta kastike sopii hyvin myös esim. kanalle. Taateli,  yhdessä muiden kastikkeeseen tulevien ainesten kanssa, antaa vihannespadalla kivasti makua.

Taatelia kastikkeessa 
1.  Seitanmakkara, tofu tai vastaava kuutioidaan palasiksi.  Punainen paprika, porkkana,  herkkusienet  sekä varsiselleri paloitellaan . Lämmitä  öljy kattilassa  , ja lisää  seitan/ tofu ym. Kuullota vihannesseosta noin 5 minuutin ajan keskilämmöllä,  aina välillä sekoittaen.

2. Sillä välin kun vihannekset  pehmenevät kattilassa, laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta)  ja jauha ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.  Jos taatelit ovat kuivia,  liota niitä ensin lämpimässä vedessä muutama tunti,  ja poista siemenet. Käytä liotusvesi ohjeen nesteenä (taatelit + 1½ dl vettä).

3, Kaada kastike vihannesten päälle, sekoittele ja kypsennä vihannespataa  miedolla lämmöllä ,kannen alla, (7-8 min)  kunnes kastike muuttuu paksummaksi. ja vihannekset  ovat pehmeitä.  Tarjoile pataa vaikka riisin tai kvinoan kanssa.
Hyvää vaikka riisin kanssa.
Täällä syödään aika paljon kaikenlaisia  snakseja.  Lähiseudun jättimarketin snaksiosasto on koristeltu aika hauskasti,  ja valikoima suuri. Itse en kyllä erityisesti välistä sellaisista.
Mutta falaffelin makuiset pretzelit.... En ole varma kokeilisinko;D

12 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa tuo taateliherkku! Ihan kuin viidakkoon olisi mennyt kun katsoo kattoon:) On siellä vaan melkoiset valikoimat kaupoissa😍 Pitäisi itsekkin vaan rohkeammin kokeilla uusia makuja:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Kiitos:) Kastike olikin tosi hyvää:) Hih, tuo snaksiosasto onkin kuin viidakko-. Tuo marketti on paljon parempi kuin muut marketit täällä ,ja onneksi lähialueella:) Mukavaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  2. Äitini rakastaa taateleita, ihan joka muodossa. Pitääkin joku kerta kun tulee kylään tehdä tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli: Taatelit ovat ihania, ja niistä saakin tehtyä niin paljon juttuja,joten ei ihme että äitisi niistä niin pitää:) Mukavaa viikonloppua:)

      Poista
  3. Dadlar ger så god smak och det här ser mycket gott ut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Tack Katarina:) Jag älskar dadlar, och de ger faktiskt mycket god smak :)

      Poista
  4. Tykkään kovasti taateleista, enkä olisi osannut laittaa niitä suolaiseen ruokaan, kiitos vinkistä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HelI> rakastan taateleita, etenkin sellaisia ihania pehmeitä.) Ja hyvin sopivat myös suolaiseen ruokaan:)

      Poista
  5. I love going to supermarkets while overseas and seeing what they have to sell there! That's a nice range of snacks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: I think that is a common thing for all foodies;D The first thing in a foreign countyr, a tour in the supermarket;D That supermarket certainly has a big and versatile range of snacks:)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Jennifer; yes it is:) I love how they have made that supermarket look so inviting, I could spend a whole day there;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...