Tässä teille helppotekoiset gluteenittomat letut, jotka valmistuvat nopeasti. Ohjeen olen löytänyt joskus en muista mistä, mutta olin kirjoittanut ainekset ylös. Tattari on kyllä mainio aines kaikenlaisiin lettuihin ja kakkuihin ja muuhunkin. Tähän olin itse jauhanut tattarijauhon tattariryyneistä, mutta valmista tattarijauhoa pitäisi löytyä helposti markettien hyllyiltä. Jugurtti vaikuttaa kivasti lettujen rakenteeseen, ja tekee niista kuohkeita. Hunaja ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen, mutta lisäsin sitä taikinaan makua antamaan.
Jugurttiset tattariletut
Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ennen paistamista.
Lämmitä öljy pannulla, ja lisää taikinaa sen verran kun pannuun mahtuu. Kun letun yläpuoli alkaa kuplia on se merkki siitä että lettu pitää kääntää. Anna toisenkin puolen saada väriä. Paista letut keskilämmöllä.
Valmiit letut ovat vain lievästi makeita, joten lirauttelin päälle hieman tiivistettyä omenamehua, ja lisäsin päälle hieman jugurttia . Kuorijalla otin omenasta ohuita siivuja, jotka lisäsin lettujen päälle, mutta lettujen päälle voi lisätä mitä haluaa. vaikka marjoja .
Usein kävelen Agadir-hampurilaisketjun pisteen ohitse torin viereisellä kävelykadulla, ja ihmettelin tuota isoa punaista kylttiä jossa väittävät että heidän hampurilaisensa on yksi 10 parhaasta hampurilaisesta maailmassa. Sitähän piti tutkia... Olivat tosiaankin olleet Business Insiderin top 10-listalla vuonna 2013... Itsehän en syö lihaa, joten en voi todeta ovatko nuo hampurilaiset tuolla tosiaankin niin hyviä, vaikka heidän listassaan on kuulemma tosi hyvä vegeburgerikin. Ovat myös tällä listalla, joten kaiketi ne hampurilaiset ovat hyviä.
Nam!! Kun näyttivät letut hyviltä!! Meillä uppoaa tuohon jälkikasvuun hyvin letut..joskus kun paistetaan niin vaikka olisi kuinka iso pino..niin ei ole kauaa:)) Mukavaa viikonloppua sinne♥
VastaaPoistaPäden paja: Kiitos, tosi namia ovatkin, ja jos jälkikasvusi tykkäävät letuista niin varmasti näistäkin:) Mukavaa viikonloppua sinullekin:)
PoistaVoi miten herkullisen näköisiä lettusia, nam.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael <3
Outi:voi kiitos, nämä olivat hyviä ja tattarista saa todellakin tehtyä helposti sekä suolaisia että makeita lettuja:) Ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)
PoistaPlättar är så gott och de här ser goda ut. Ha en fin helg!
VastaaPoistaHovkonditorn: Det är gott med plättar som frukost, och tack, de här blev goda:) Tack Katarina,en fin helg åt dig också:)
PoistaNämäpä näyttävät hyviltä! Tavalliset letut on ehkä vähän tylsiä, joten en yleensä viitsi ryhtyä, ne kun on enemmän tekosyy kuljettaa muuta suuhun. Mutta näissä taitaa olla makua ja rakennetta itsessään!?
VastaaPoistaMerja:kiitos:) Musta on kiva kokeilla erilaisia lettuja,yleensä kyllä enemmänkin suolaisia kuin makeita mutta tämä sopi niin tämän uuden vuoden juhlan teemaan (hunaja, omena). Tuo tattarin maku ei kauheasti kuitenkaan puskenut näistä läpi.
PoistaYou've inspired me to use the big bag of buckwheat that I've neglected so much! :D
VastaaPoistaI've had very mixed experiences with buckwheat flour since it has such a strong flavor and is much heavier than all purpose, but these pancakes look fantastic! I'll have to give it a another try.
VastaaPoistaKiitos paljon hyvästä tattarijauhoilla tehdystä lettutaikinaohjeesta! Hienoa että löysin blogisi. Pidän paljon!
VastaaPoistaTäälläkin herkutellaan lettujen lisäksi lämpöisestä auringonpaisteesta. t. Mummi Hämeenlinnasta
Leena: anteeksi etten ole aiemmin huomannut tätä kommenttiasi, ja kiitos paljon ihanasta kommentistasi:)
PoistaI need to do more with buckwheat! I hopped over from a friends blog! Nice place you have here!
VastaaPoistahttp://MyBlissfulJourney.com
En voi välttää assosiaatiota blineihin :) Kiva ja raikkaan oloinen versio tuolla jogurtilla.
VastaaPoistaOuti:)
PoistaVähän niinkuin makeita blinejä, nam! Tattaripuuro on pienestä pitäen ollut Pikkukokin suosikkipuuro ja onhan siinä tosiaan ihan erilailla makua ja luonnetta kuin muissa :)
VastaaPoistaPaula: tai sitten bretagnelaiset letut,joissa niissäkin käytetään tattaria:) Munkin suosikki skidinä oli tattaripuuro:)
PoistaAmaaazing!! <3 miten mielettömiä ruokia. Sulla tosiaan on taito hyppysissä. Me täällä miehen kanssa ihan vesi kielellä katsellaan. Varmaan pakko kokeilla ensiksi noita sun täytettyjä Persimoneja :)
VastaaPoistaMyrna: voi kiitos paljon, tosi kivaa saada tällaista palautetta:) Toivottavasti tykkäätte:)
Poista