keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Lämmittävä currykeitto nuudeleilla

Meillä oli täällä viime viikon loppupuolella 3 päivän talvinen episodi, ja ensimmäistä (ehkä viimeistä...) kertaa tänä talvena  palelin.  Sisällä oli kylmää , ja mikä silloin lämmittääkään paremmin kuin kuuma keitto. Ja keitto jossa on  lämmittäviä mausteita vieläkin enemmän.  Tein currynuudelikeittoa, joka  ei ole se  thaimaalainen versio, johon kuuluu punaista currytahnaa ja kookosmaitoa, vaan tässä oli enemmänkin intialaisia vivahteita. Ohjeen löysin täältä, ja alkuperäisen ohjeen kuorrutetut kalafileet vaihtuivat keitossani  tofukuutioihin, eli keittoni oli vegaaninen. Vaihdoin myös perunan bataatiksi. Ihanasti tämä keitto lämmittikin, ja oli hyvää:)

Lämmittävä currykeitto nuudeleilla
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulin kynttä, pilkottuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ½ sipuli, hienonnettuna
  • 2 kirsikkatomaattia ( tai 2 luumu-tai tavallista tomaattia)
  • 1½  rkl curryjauhetta +1 rkl  garam masala-maustesekoitusta
  • 1 bataatti ,  karkeaksi raastettuna
  • 2 keskikokoista porkkanaa, karkeaksi raastettuna
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1 tl sokeria tai muuta makeutusta
  • 150 gr tofua
  • 1 kerä nuudeleita 
  • korianterin lehtiä keiton päälle
  • noin 1 litra vettä 

Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä, ja lisää kuullota öljyssä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 2 minuutin ajan, sekoitellen.  Lisää curry ja garam masala -jauhe, ja sekoita niin että sitä on ainesten pinnalla. Ihana tuoksu täyttää keittiön tätä tehdessä...
Keitto alkaa kiehua..

Pilko tomaatit, ja lisää muiden ainesten joukkoon.  Paista noin 2 minuuttia , välillä sekoitellen.  Lisää porkana-ja bataattiraaste. Alkuperäisessä ohjeessa oli perunaa ja porkkanaa palasina, minä laitoin bataattia ja porkkanaa karkeana raasteena. Lisää kalakastike,  sokeri ja  noin 1 litra vettä, ja anna keiton saavuttaa kiehumispiste, jonka jälkeen lämpöä alennetaan niin että se on hieman  alle keskilämmön.  Keiton annetaan kiehua 20 minuutin ajan, minkä jälkeen sitä maistellaan, ja lisätään tarvittaessa suolaa tai hieman makeutta. 

Keiton kiehuessa valmista nuudelit:   alkuperäisessä ohjeessa käytettiin somen-nuudeleita, jotka keitettiin erikseen. Minulla oli ruskeita riisinuudeleita, jotka pehmenevät kiehautetussa vedessä.   
Kuorrutettujen kalafileiden sijaan keitossani oli maustettuja tofupaloja, jotka olin ensin paistanut pienessä öljymäärässä chilijauheen kanssa.  Keitto tarjoillaan nuudeleitten ja tofun kanssa, ja päälle lisätään muutama korianterin lehti. Ihanan lämmittävä keitto!
Pitkästä aikaa tein raakatorttuja. Mansikkaiset raakatortut olivat niin hyviä:)

    16 kommenttia:

    1. Nuudelit on meidän nuorten suosiossa. Yleensä keitän nuudelit, paistan broilerin filesuikaleet ja keitän vihanneksi. Sitten kaikki sekaisin ja lisään vielä Flora kasvirasvasekoitteen (toimii kerman korvikkeena). Minä voisinkin testata nuudeleita keitossa, koska tämä näyttää näin herkulta. Ihania nuo mansikkaleivonnaiset <3

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Outi:nuudeliruuat ovat kyllä tosi hyviä, etenkin aasiailaisilla mausteilla:) Kuulostaa hyvältä tuo sinun nuudeliruokasi:) Keitossa nuudelit maistuvatkin ja tekevät keiton ruokaisemmaksi. Kiitos, nuo mansikkaraakatortut olivat hurjan hyviä:)

        Poista
    2. Harvoin tulee nuudeleita syötyä, mutta tällainen keitto voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Kiitos vinkistä.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. VIltsu Mari:Kiva jos sinulle maistuu:) Itse tykkään paljonkin nuudeliruuista, mutta nyt kun en syö vehnää niin pitää valita sellaiset missä ei ole sitä kuten riisi-tai sellofaaninuudelit.

        Poista
    3. Now that's my kind of comfort food! It's been unseasonably warm lately, but I could still go for a steaming bowlful of your spicy noodles soup, any day!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Hannah; A warm bowl of soup on a cold day is real comfort food:) We had a very short winter episode here last week ,but now it pretty much warmer already.

        Poista
    4. Kiitos reseptistä, kuulostaa ja näyttää makoisalle! Ah nuo mansikat nekin kelpaa hyvin :)

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Esther:kiitos:) Olikin oikein hyvää , ja lyhyen 3 päivän talvena tuli syötyä paljonkin keittoa:) Mansikkaiset tortut olivat kyllä aivan ihanat:)

        Poista
    5. Mums, så gott med värmande soppa! Jordgubbstårtorna ser också så goda ut.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Hovkonditorn: Tack, soppa var vad jag behövde förra veckan när det var kallt,men nu är det redan mycket varmare. Tack så mycket, de här raw tårtorna var jättegoda:)

        Poista
    6. Lämmittää jo katsellessa. Tosin meillä jo talviaika meni ohi, ehkä ja toivottavasti. Ei se haittaa, hyvät maut on aina paikallaan nautittavaksi. Kiiltomalvatkin pukkaavat jo kukkaa, kiire napsia lehtiä pakkaseen itselle ja Leenalle.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Suomalainen Kyproksella: Meillä oli ihana 3 päivän talvi viime viikon loppupuolella, mutta nyt näyttää siltä että on kevät...Minä taas pitäsin talven pidempään, en tykkää lämpimästä lainkaan. Eilen poimin lähialueelta kiiltomalvaa; eivät vielä kukassa mutta ovat jo korkeita, ja kun nämä aurinkoiset päivät näyttävät vain jatkuvan niin tulee kiire poimia niitä lisää ennenkuin ötökät syövät lehtiin reikiä.

        Poista
    7. Ihana nuudelisoppa, olen niin koukussa muna - ja riisinuudeleihin! Minäkin korvaisin perunat bataatilla:)

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Heli:kiitos:) Minäkin rakastan nuudeleita,ja onneksi on myös vehnättömiä nuudeleita:) Oli kyllä ihana keitto kylmällä,ensi viikolla jo hellettä täällä...

        Poista
    8. Herkullisen näköinen soppa! Täällä on ihan hurja myräkkä ollut koko päivän, lunta sataa ja tuulee vaakatasossa..Hyrrr:) Tuollainen lämmin soppa kyllä maistuisi näillä keleillä:) Mansikkatortutkin näyttävät niiiiiiin hyviltä! Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Päden Paja: Kiitos, tosi herkullinen olikin, pidän aasialaisesta ruuasta:) Juu luin siitä teidän säästänne,aika hurjaa. Lämmin soppa on kyllä parasta silloin kun on oikein viileää. Kiitos,mansikkatortut olivat ihania:) Ihanaa alkanutta helmikuuta sinullekin:)

        Poista

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...