sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Ihanan lempeä kukkakaali-bataatticurry

Intialaiset curryt, etenkin sellaiset missä on käytetty kookosmaitoa,  ovat niin ihania:) Oikeaa lohturuokaa mielestäni.  Tämä curry on mukaelma  kukkakaalicurrystä,  ja kukkakaalien aikaan  teen tätä useinkin. Bataatti sopii mainiosti kukkakaalin seuraksi . Kukkakaalit olivat tarjouksessa viime viikolla  vihanneskaupassa missä yleensä teen vihannes/hedelmäostokseni,  ja  ostin jopa 3 kokonaista kukkista.  Niistä tuli tehtyä sitten kaikenlaista ,  ja tätä curryä 2 kertaa  ,  sillä tämä on niin hyvää. 

Ihanan lempeä kukkakaali-bataatticurry (3-4 annosta)
  • noin 500 gr kukkakaalia  (pakastettu kukkakaali käy tähän hyvin)
  • 1 keskikokoinen  bataatti, kuutioituna
  • 1 sipuli, pilkottuna
  • 1½ rkl öljyä paistamiseen
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • noin 10 sentin pala inkivääriä
  • 1 -2 tomaattia (koosta riippuen, 1 iso tomaatti tai 2 pienempää), kuutioituna
  • 1 tl Garam Masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl jeeraa
  • 1 tölkki paksuhkoa kookosmaitoa (400 ml) +1 dl vettä
  • 1 tl Maizenaa
Aloitin laittamalla sekä  kukkakaalin kukinnot että bataattikuutiot (erikseen) kiehuvaan veteen, jotta ne hieman pehmentyisivät, Pakastekukkakaalia käyttäessä tämän vaiheen voi jättää väliin. Kukkakaalit ja  bataattikuutiot laitetaan lävikköön (erikseen) kuivumaan. Ennen paistamista jauhoin myös  valkosipulit sekä inkiväärin tahnaksi.

1.  Paista sipulia muutama minuutti öljyssä ,  keskilämmöllä,  kunnes sipuli on läpikuultavaa.  Lisää valkosipuli-inkivääritahna,  ja paista muutaman minuutin ajan.  Lisää tämän jälkeen kuutioidut tomaatit,   ja paista seosta kunnes tomaatit ovat kunnolla  pehmentyneet.  Lisää tämän jälkeen mausteet, ja sekoita. 

2. Tämän jälkeen lisäsin   bataattikuutiot,   ja annoin seoksen paistua keskilämmöllä, aina välillä sekoittaen, muutaman minuutin ajan.  Lisää tämän jälkeen kukkakaalin kukinnot,  ja sekoita aineksia hyvin, niin että mausteet värjäävät kukkakaalikukinnot.   Paista muutama minuutti, ja lisää  suurin osa kookosmaidosta + vesi.  

3.  Sekoita  Maizena pieneen osaan   kookosmaitoa, mutta lisää seos muiden ainesten joukkoon vasta kun kastike on hieman kiehunut kokoon.  Anna seoksen kiehua keskilämmöllä 5-6 minuutin ajan .  Tarjoile lämpimänä vaikka riisin kanssa.
Kukkakaali-bataatticurry valmistuu wokissa. 
Tämä on niin hyvää:)  Olen hyvin suuripiirteinen mausteiden suhteen,  eli käytän paljon! enemmän mitä tuossa ohjeessani lukee, mutta jos ei pidä liian maustetusta niin tuo kirjoittamani  määrä on passeli.


12 kommenttia:

  1. Ihana resepti. Bataatti on niin monikäyttöistä, sopii todella moniin pataruokiinkin.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihana:) Bataatti onkin yksi suosikkejani:) Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinullekin:)

      Poista
  2. Nam nam, hyvältä näyttää ja melkein tuoksuu tänne asti. Kookosmaitoa, currya, jeeraa ja kunnolla inkivääriä. Ei voi mennä vikaan! Kiitos ohjeesta :-)

    Sinulta voisinkin muuten varmaan kysyä, erästä mauste-juttua: Tietätkö mistä Helsingissä voisi saada ras el hanout-maustesekoitusta? Googletin sen koostumusta ja yritin koota sellaista itse, mutta se oli aika työlästä. Saakohan sitä jostakin valmiina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kiitos, tuossa on kyllä niin ihanat maut, ja kookosmaito antaa sitä kivaa lempeyttä tuolle. Ole hyvä vain.
      Santa Marialla onkin valmiina Ras el Hanout-maustesekoitusta, joten sitä ei tarvitse tehdä itse.
      https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/ras-el-hanout/

      Poista
    2. Kiitos linkistä Jael! Nyt vain metsästämään, jospa löytäisin sitä vaikka S:n Herkusta. Ihan kaikki kaupat eivät ehkä pidä valikoimissaan. Kampin K-marketista jo etsin, koska sieltä olen tottunut löytämään monenmoista. Ehkä myös Hakaniemen jostain erikoisliikkeestä löytyisi. Hyvä, että nyt tiedän ainakin valmistajan :-)

      Poista
    3. Ehkä Ruoholahden Citymarket, jos ei muualta löydy, siellä niin hyvät valikoimat💗

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kaura💗Tämä on kyllä niin namia kasvisruokaa💗

      Poista
  4. Tuo näyttää kyllä niin herkulliselta! On sinulla vaan ihania reseptejä:) Leppoisaa alkanutta viikkoa😍👋

    VastaaPoista
  5. I can never get enough cauliflower and this simple curry sounds like the epitome of comfort food. I wish I had a big bowl of it in front of me right now!

    VastaaPoista
  6. On kyllä super hyvää, täytyy tosin testata tällä sun reseptillä myös.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...