lauantai 16. maaliskuuta 2019

Kikherneitä ja kesäkurpitsaa jugurttisessa kastikkeessa

Tämä ohje piti postata jo kauan sitten,    mutta kun tein tätä joku päivä uudestaan , muistin että minulla on kuvat edellisestä kerrasta.  Missä ihmeessä ne kuvat ovatkaan.... Koneen työpöydällä olevassa kansiossa on kamala määrä kuvia,  ja kesti ennenkuin löysin kuvat, mutta lopulta nekin löytyivät.  Kikherneet ja kesäkurpitsa tarjoillaan tässä  ohjeessa lämpimässä jugurttikastikkeessa, ja annos on  todella herkullinen:)

Kikherneitä ja kesäkurpitsaa jugurttisessa kastikkeessa
  • 2.5 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1, 5 rkl oliiviöljyä
  • noin 2.5 dl paksua jugurttia
  • 1 tl Maizenaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl kuutioitua tomaattia
  • suolaa maun mukaan
  • ½ tl chilihiutaleita (tai chilijauhetta)
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  1. Paloittele  sipuli pieneksi, ja kesäkurpitsa kuutioiksi.  Kuutioi myös sopiva määrä tomaattia.
  2. Lämmitä öljy pannussa/ kattilassa,  ja paista sipulia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. 
  3. Lisää  kesäkurpitsakuutiot ,  ja anna niiden pehmentyä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja  kuutioitu tomaatti,   ja sekoita. Anna ainesten paistua  muutaman minuutin. Lisää keitetyt kikherneet.
  4. Sekoita  jugurtti, sitruunamehu sekä sitruunakuoriraaste. Sekoita Maizena pieneen tilkkaan vettä, ja lisää se jugurttiseokseen.
  5. Lisää jugurttikastike  kikherneiden ja kasvisten joukkoon,  ja anna ruuan kypsyä hiljalleen,  aina välillä sekoittaen,  kunnes kastike paksunee.  Ota pannu pois liedeltä, maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Ihanaa sellaisenaan , tai vaikka lisukkeena:)
Tämä kuva on uudesta lempipaikastani täällä:  ranskalainen deli&kahvila ,  jossa kaikki näyttää niin houkuttelevalta.  Tuota valtavaa viinipulloa  ei voi olla huomaamatta; se ei ole vain koristeena vaan  siitä voi tilata lasillisen.

6 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Tämä tuli hyvään tarpeeseen. Tuli ihan vesi kielelle. Tämä on meikäläiselle diabeetikollekin sopiva ruokalaji. Kikärter och zucchini, sanoisi ruotsalainen ja Ceci e zucchine sanoisi italialainen. Meinaan laittaa huomenna perinteistä roomalaista Porchetta ja sen kaveriksi sopiikin tämä erittäin hvyin lisukkeeksi.
    Mitä vanhemmaksi tulen sitä vähemmin kiinnostaa laittaa ruokaa. Ostin valmiiksi maustetun ja käärityn Porchettan. Mittari kylkeen ja uuniin kolmeksi tunniksi mietoon lämpöön. Sillä aikaa voi tehdä vallan vaikka mitä ja säästyn seisomasta keittiössä.

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, kuulostaa kyllä tosi herkulliselta! Tykkäisin syödä kikherneitä enemmänkin, mutta olen aika mielikuvitusköyhä niiden suhteen. Tämä oli siis erittäin tervetullut ohje. Kiitos, Jael! <3

    VastaaPoista
  3. En maträtt helt i min smak! Ha en fin söndag!

    VastaaPoista
  4. Tuota haluaisin nyt dipata vaikkapa pitaleivällä tai nachoilla : ) Ihanaa sunnuntaita, täällä tulee vettä ja räntää ylhäältä ja sivulta, huh, ei siis tietoakaan keväästä!

    VastaaPoista
  5. Tuli mieleen se Suomessa uudeksi hittireseptiksi noussut kikherne stew mutta tämä kuulostaa minusta paremmallata tuon jogurtin ansiosta. Menee ehdottomasti kokeiluun, koska tykkään kovin kikherneistä mutten meinaa keksiä usein kesäkurpitsalle käyttöä kun olen hieman kyllästynyt siihen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...