perjantai 24. tammikuuta 2020

Ihanat seesaminuudelit

Blogini lukijat ovat varmaankin huomanneet että seesamitahnalla eli tahinilla on tärkeä osa keittiössäni. Vuosikausia olen lisännyt sitä  esimerkiksi   nuudelisalaatteihin, ja blogistakin taitaa löytyä joku sellainen ohje, mutta joku aika sitten näin jonkun täkäläisen videon missä vierailtiin  Shanghaissa, ja käytiin syömässä  Ma Jiang Mian -eli seesaminoodeleita. Sitähän oli pakko tehdä ,  ja  tämä on maailman helpoin ja niin superherkullinen noodeliohje.  Noodeleina voi käyttää  lempinoodeleitaan: tein sitä kerran tavallisilla noodeleilla (vasemmalla ) ja toisen kerran lempinoodeleillani sobanoodeleilla. 

Ma Jian Mian (麻酱面) seesaminoodelit
  • pakkaus noodeleita
  • 2 rkl  tahinia
  • 2 rkl maapähkinävoita (sokeritonta)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl  seesamiöljyä
  • vettä tarpeen mukaan
  • 1.5 rkl riisietikkaa (muukin etikka on ok)
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl chiliöljyä 
  • 1 kevätsipulin varsi
Monessa  seesaminoodeliohjeessa ei lisätä  inkivääriä ja valkosipulia, mutta  ne lisäävät niin paljon makua .

Keitä nuudelit ohjeiden mukaan.  Laita noodelit siivilään, ja lisää niihin seesamiöljy.

Sekoita kastike kaikista muista aineksista paitsi chiliöljystä. Parhaiten tämä onnistuu sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää vettä sen verran että kastike on paksuhkoa ja kermamaista. 

Leikkaa kevätsipuli palasiksi.

Sekoita kastike noodeleitten joukkoon.  Ripottele päälle chiliöljyä ( minulla oli kotitekoista  Chiu Chow-chiliöljytahnaa, jota tungen lähes joka paikkaan;D)

Nauti noodelit huoneenlämpöisenä.
Tämä on niin hyvää:)  Sobanoodeleihin laitoin liikaa  kastiketta, ja siitä tuli ruma annos, mutta se oli niin hyvää:)
Lela, georgialainen leipomo-ravintola Carmel-torilla.  Tämä näytti niin houkuttelevalta: kiva värimaailma ja takana ikkunan takaa näkyy itse miten hatsapurit ja muut leivonnaiset valmistuvat. Torilla yhä useammat kokit ovat perustaneet pieniä ruokapaikkoja,   sillä torilta saa kaikki ainekset, ja takuulla tuoreena.

9 kommenttia:

  1. Seesaminoodelit näyttävät herkullisilta, löytyisiköhän niitä täältäkin.

    VastaaPoista
  2. Oijoi kun näyttävät herkullisilta! Noodelit on niin hyviä:) Kivannäköinen tuo leipomo-ravintola. Mukavaa viikonloppua💓

    VastaaPoista
  3. Det låter så gott! Ha en fin helg.

    VastaaPoista
  4. Nyt näyttää kyllä tosi herkulta tämä ruoka. Nuudelit on niin hyviä!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen annos! Nuudeleita tulee syötyä aivan liian vähän.
    Tuo leipomo-ravintola näyttää mielenkiintoiselta paikalta.
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa muuten aivan täydelliseltä etätyöpäivän lounaalta, kun aineksia on ainakin minulla aina kaapissa. ;-)

    VastaaPoista
  7. Ah miten ihana herkku, tälläisellä voisi suorastaan elää, niin omaan makuun herkkua on.

    Kivaa viikon jatkoa Jael. <3

    VastaaPoista
  8. Namm...hyvältä näyttää..:)
    Tietkö mitä Jael, minusta oli ihanaa lukea, että muistat "vanhan nimeni"..:))

    VastaaPoista
  9. No varmasti maistuisivat. Tilkka seesamiöljyä tekee kyllä ihmeitä monellekin ruoalle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...