keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Kikhernesalaatti tahini-misokastikkeella

Olen ollut hieman kiireinen viime aikoina, mutta  aikaa löytyi tämän ihanan salaatin tekoon.  Tähän tuli vähän sitä mitä jääkaapista löytyi,  ja lopputulos oli tosi hyvä.  Kikherneillä salaatista tulee kivasti  täyttävä.  Halusin kikherneiden kanssa jotain kovaa, joka luo kontrastin sisältä pehmeille kikherneille,  ja porkkana onkin täydellinen sellaiselle.  Kaiken kruunaa aivan ihana tahini-misokastike.

Kikhernesalaatti tahini-misokastikkeella
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä (minulla purkista..)
  • 1 porkkana
  • ½ vihreä chilipippuri
  • 1 punainen paprika
  • ½ punasipuli
  • vihreää salaattia muutama lehti (käytin Roomansalaattia)
  • ½ tl paprikaa
  • ½ rkl öljyä
  • 3 rkl vaaleaa (kuorituista seesamisiemenistä tehtyä) tahinia
  • 1 rkl misoa  
  • 1 rkl soijakastiketta
  • noin 1 rkl riisi-tai muuta etikkaa
  • 1 siirappia  tai muuta makeutusta (minulla taatelisiirappia)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pieni pala inkivääriä
  • vettä
Kikherneet:  valutin purkissa olleet kikherneet kunnes ne olivat kuivuneet . Tässä vaiheessa poistin myös mahdollisimman paljon kikherneiden kuoria, sillä kuorettomina kikherneet ovat vatsaystävällisempiä.  Öljy lämmitetään pannulla , ja kikherneet  lisätään pannuun.  Lisää myös paprikajauhe nyt pannuun.  Kikherneiden annetaan hieman ruskistua  kuumalla pannulla, aina välillä sekoittaen , muutaman minuutin ajan.

Salaatti: Porkkana  ja paprika kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Sama tehdään vihreälle chilille, mutta suurin osa siemenistä poistetaan ettei salaatista tule liian tulista.   Punasipuli leikataan ohuiksi siivuiksi.  Salaatti leikataan hienoiksi suikaleiksi chiffonade-tyyliin. Vihannekset yhdistetään ja sekoitetaan hyvin.  Lisää  myös jäähtyneet  kikherneet salaattiin.

Kastike:  Blendaa tahini,  miso, soijakastike, etikka,  siirappi , valkosipuli ja inkivääri tasaiseksi kastikkeeksi.  Lisää vettä sen verran että kastikkeesta tulee löysähköä.

Lisää kastike salaattiin ennen tarjoilua.
Niin hyvää!

14 kommenttia:

  1. Herkullisen salaatti! Tuo kastike etenkin kuulostaa siltä, että se toimii lähes minkä tahansa kasviksen kanssa. <3 Kopioin talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:Tosi hyvää onkin, tykkään tällaisista täyttävistä salaateista jotka käyvät lounaasta 💚Ja kastike tosiaankin sopii moneen.

      Poista
  2. Voi miten herkullisen näköinen salaatti. Olen nyt lähiaikoina syönyt paljon linssejä ja kikherneitä, kun niissä on paljon rautaa ja pitäisi saada noita veriarvoja ylöspäin.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos Outi, onkin tosi ihana salaatti 🥗💚Linssit ja pavut onkin ihania,ja kun en syö lihaa niin tulee syötyä niitä paljonkin 💚Kiitos samoin sinulle Outi 💚

      Poista
  3. Kikherneet on ihan kivoja, mutta tosiaan se kuoriminen - yksi kerrallaan plop, plop, plop, plop, plop, plop,... aarrrgggghhhhhh :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:Kikherneet💚Mutta sehäm käy ihan nopeasti kun ne ovat vedessö, ja sormin käpelöi niin kuoret irtoaa tosi helposti. Enkä yleensä tee niim kuin vain osalle,mutta jos teen hummusta niin yritän poistaa kaikki kuoret 💚

      Poista
    2. Käytän kikherneitä niin harvoin, että en ole hoksannut noin helppoa tapaa. Kiva kun taas oppi jotain uutta :) Täytyy tehdä noin kun seuraavan kerran valmistan hummusta tms.

      Poista
  4. Herkullisen näköinen salaatti. Ensimmäistä kertaa maistelin kikherneitä Maltalla suoraan pellosta. Tykkäsin. Saapasmaasta toin tullessani kuivattuja Ceci di tipo Messicano. Niiden liottelu on vielä hakusessa. Kuinka kauan suosittelisit sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu:Kiitos💚minäkin maistoin suoraan pellosta toissa kesänä, tai ketäsin, tosin ne olivat jo kuivuneet pellolla. Se liottelu riippuu siitä kauanko ovat olleet kuivia. Esim. ne pellolta poimimani, jo kuivuneet kikherneet olivat niin tuoreita että parin tunnin liotus riitti, mutta suosittelisin liottamaan yön uli

      Poista
  5. This is exactly my kind of dish! I would be very happy if I could eat this very salad every single day of the week. So fresh, flavorful, and healthy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:I can imagine that 💚🥗This salad is so tasty and filling too, so I too could eat it almost every day 😏💚

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...