torstai 14. toukokuuta 2020

Munakoisocurry itse tehdyllä vihreällä currytahnalla

Rakastan thaimaalaisia makuja,  ja  etenkin sellaisia ruokia missä käytetään erilaisia currytahnoja.  Viime aikoina olen pariin otteeseen tehnyt ihanaa munakoisocurryä ,  johon olen käyttänyt itse tehtyä  vihreää currytahnaa.  Vihreä currytahna valmistuu helposti , mutta tässä voi tietenkin käytttää  kaupan valmista vihreää currytahnaa.  Itse tehty tuore tahna on vaan niin paljon parempi:)    

Munakoisocurry  ja itse  tehty vihreä currytahna
Vihreä currytahna
  • 2  sitruunaruohoa 
  • 2 vihreää chiliä 
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • noin  sentin pala inkivääriä
  • kourallinen  korianterin lehtiä
  • ½ tl paahdettuja ja jauhettuja  juustokuminan siementä tai valmiiksi jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl korianterin siemeniä paahdettuna ja jauhettuna
  • 2 tl ruokosokeria
  • 2 rkl soijakastiketta  (tai kalakastiketta jos tätä ei tehdä vegaanisena)
  • 2 rkl limetin tai sitruunanmehua
Jauha kaikki ainekset tahnaksi , ja purkita. Tahna on aivan ihana tällaisessa curryssä mutta myös vaikka kalan kanssa.  Tällä videolla näkyy miten sitruunaruohoa käsitelläään.
Munakoisocurry
  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 1  purkki  kookosmaitoa 
  • aiemmin tehty  vihreä currytahna
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • muutama korianterin lehti
Yleensä tällaisissa  curryissä käytetään enemmänkin  vihanneksia, mutta minulla oli tätä tehdessä vain munakoisoa  ja sipulia,  ja näillä currystä tuli tosi hyvää:) Tähän voisi lisätä vaikka paprikaa, porkkanaa, ym.
  1. Leikkaa munakoiso kuutoiksi ja sipuli palasiksi.
  2. Lämmitä öljy wokissa tai paksupohjaisessa pannussa,  ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Anna lämmön olla korkea  tässä vaiheessa.  Kypsytä munakoisoa ja sipulia  , aina välillä käännellen,  kunnes munakoisokuutiot ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet. Munakoisokuutioita voi myös ensin paahtaa kuumalla pannulla  ,  ilman öljyä, ja sen jälkeen lisätä sipulin joukkoon.
  3. Lisää currytahna,  ja  anna  makujen kypsyä muutaman minuutin ajan,   aina välillä sekoitellen.
  4. Lisää kookosmaito, ja sekoita. Alenna lämpö alhaiseksi ,   ja anna kastikkeen  kiehua jonkin verran kokoon.  Maistele,  ja lisää  suolaisuutta   ym. jos siltä tuntuu. Tarjoile vaikka riisin kanssa.
On kyllä tosi hyvää:)

Sillä Sipuli-blogin Merituuli  haastoi äskettäin minut käymään läpi  villiyrttiarkistojani.   Olen täällä silloin tällöin kertonut täkäläisistä,  Välimeren alueen  yleisimmistä  villiyrteistä, mutta en ole  pahemmin laittanut mitään ohjeita, koska  samoja villiyrttejä ei kasva Suomessa.
Minulle tärkein ja täällä myös yleisin villivihannes on  kiiltomalva, jota pitäisi jossain määrin löytyä myös Suomesta. Yleensä  paistan sitä  suuren sipulimäärän kanssa ,  ja joskus lisään joukkoon myös fetajuustoa. Superhyvää:)
Kiiltomalvaa. Tässä jo  kukkimisvaiheessa  , jolloin lehdet vähemmän hyviä.
Villisinapista kelpaavat syötäväksi sekä lehdet että kukat.  ja maistuvat kivasti salaateissa.   Nyt on Suomessa varmaankin   kohta paras villivihannessesonki, joten kannattaa käydä poimimassa niitä .

11 kommenttia:

  1. Tuota munakoisocurrya pitää tehdä! Täällä aloitellaan villiyrttien sesonkia. Kevät on ihanaa aikaa! Pitää olla silmät tarkkana, kun villiyrttejä alkaa putkahdella kiihtyvällä tahdilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Kiitos,onkin tosi hyvää.Villiyrttiaika on kyllä ihana, ja sitä kannattaa hyödyntää☘️🍀🌿

      Poista
  2. Varmasti hyvää tuo munakoisocurry! Kiva kun ollaan menossa kohti kesää ja kohta saadaan tuoreita yrttejä:) Mukavaa viikon jatkoa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Tosi hyvää onkin🍆Kesä on ihanaa, ja toivottavasti saatte hyvän kesän 🍀🌿Täällä nyt tosi kuumaa,ja villiyrttien aika ohi. Mukavaa iltaa Päivikki ❤

      Poista
  3. Kiiltomalva on mulle uusi! Ihanaa että yhdistit haasteessa kaksi yhteistä lemppariamme: villiyrtit ja munakoison ❤️.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merituuli:Wikipedian mukaan kiiltomalvaa pitäisi löytyä Suomestakin. Tulikin mieleen tuo
      munakoisorakkautesi kun tein tätä postausta 🍆😏Kävin lukemassa peltokanankaalista, muistuttaa tosiaankin villisinappia, mutta täysin erilainen latinalainen nimi. Villisinapissa tuntuu kivasti sinapin maku💚

      Poista
  4. Tuo villisinappi näyttää äkkiselti samalta kuin peltokanankaali. Voiko olla sama?

    VastaaPoista
  5. Curryrätter är också min favorit och din maträtt ser så god ut! Ha en fin fredag!

    VastaaPoista
  6. Currytahna näyttikin ihanan paljon vihreämmältä ja raikkaammalta kuin kaupan purkissa. Pistin reseptin korvan taa. Maltillisia helteitä sinne! mk

    VastaaPoista
  7. That formula for green curry paste is worth its weight in gold! I'll have to double the recipe and freeze it for easy meals in the future.

    VastaaPoista
  8. Curry is one of my favorites, I usually eat chicken curry. I should try eggplant curry.
    Thank you for your recipe

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...