maanantai 21. syyskuuta 2020

Kevyemmät filorullat

Filotaikinaa tulee joskus harvoin  käytettyä,  ja  filotaikinastahan saa tehtyä ihanan rapeita  leivonnaisia.  Filotaikina kuuluu Lähi-Idän keittiöön,  ja täällä omalla suunallani  löytyy kaikenlaisia filotaikinasta tehtyjä herkkuja. Mutta yleensä ne ovat myös aika rasvaisia, kun jokainen ohut taikinalevy voidellaan, voilla tai öljyllä.   Muistan joskus nähneeni ohjeen ,  jossa  rasva korvattiin  kananmunalla,  ja pakkohan sitä oli kokeilla.   Öljyä tuli taikinaan vain pieni määrä,  ja kananmuna tosiaankin korvaa loistavasti rasvan näissä leivonnaisissa:)  Leivonnaisten pinnasta tuli ihanan rapea,  juuri niin kuin filotaikinaleivonnaisissa yleensä:)

Kevyemmät filorullat (10 kpl)
  • 10 filotaikinalevyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl vettä
Täyte: Täytteenä voi olla mitä vain, Minulla oli tällainen täyte:
  • 200 gr fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • vihreää pestoa
Filotaikinalevyt leikataan  kahteen osaan, niin että levyjä on 20 kpl,  ja niitä säilytetään  kostean keittiöpyyhkeen alla.   Sekoita kananmunat , öljy sekä vesi.
Filotaikinapala "voidellaan" kananmunaseoksella. Päälle asetellaan toinen levy,  joka myös  sivellään kananmunaseoksella.  Täytettä lisätään taikinan yläreunalle, , reunoja taitetaan hieman  ja  taikinasta muodostetaan rullamainen paketti;  vähän samaan tapaan kuin kevätkääryle. Taitetut reunat sivellään myös kananmunaseoksella. Rullat asetellaan uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle, niin että rullan alasauma on alaspäin.  Rullat sivellään  kananmunaseoksella.
Rullat paistetaan uunissa , 180  asteen lämmössä,  20 minuutin ajan, tai kunnes  rullien pinta on saanut kunnolla väriä.
Filotaikinaa jäi  yli,  ja kun tein rullia toisen kerran, muistin lisätä pinnalle seesaminsiemeniä.

12 kommenttia:

  1. Filotaikina herkut ovat niin hyviä. Meillä mies tekee filotaikinasta pasteijoita, sellaisia, joiden sisällä on broilerin filesuikaleita ja sulatejuustoa, niin herkkuja ovat.
    Feta-pestorullat näyttävät myös herkullisilta. Tykkään filotaikinan rapeudesta.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Filotaikinasta tehnyt herkut onkin ihania, ja ihana on taikinakin,mutta yleensä siihen käytetään paljon rasvaa,mutta näin melkein rasvattomanakin oli tosi hyvää:) Herkulliselta kuulostavat myös miehesi tekemät pasteijat:) Oikein hyvää viikkoa sinullekin Outi:)

      Poista
  2. Vilket bra tips att använda ägg. De ser jättegoda ut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Det blev så gott, och när man tillsätter bara lite olja, så blev de ändå knapriga:) Tack snällä du:)

      Poista
  3. Täälläkin tykätään filotaikinana tehdyistä suupaloista, pasteijoista ja piiraista! Kiva tuo fetajuuston ja peston yhdistelmä, testiin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: FIlotaikina on kyllä mahtava kaikenlaisiin herkkuihin:) Ja ihan näin melkein rasvattomanakin hyvää:)

      Poista
  4. Olen opettellut tekemään levylihapiirakkaa ja olenkin parin vuoden aikana saanut sisällön kohdalleen. Ainoa mikä tökkii edelleen on kauliminen?? Miten se voi olla niin vaikeaa???? Yksinkertaiset ohjeet, apuva?

    Ai niin, olen mainoskiertueella:
    Shöy must göy on!! https://sushuokailee.blogspot.com/2020/09/susvision-esittaa-illan-ratoksi-sus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sus: Hienoa, levypiirakkasi oli varmaan herkullista. Tämä filotaikina mitä käytin on siitä kätevä kun ei tarvitse mitään kaulia:)

      Poista
  5. So crispy, flaky, and rich! I can practically taste these now. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet: Hannah, really flaky , and crispy, in spite of a minimal amount of oil. But for you, as a vegan , I think oil is the option, maybe mixed with some soymilk, to make it lighter.

      Poista
  6. Oi, miten herkullisen näköisiä! Kiitos reseptistä! Kauniita syyspäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Ihana resepti, kokeilen tätä viikonlopuksi. Varmaan samoilla täytteillä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...