sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Torttuja, pyöreitäkin

Ulkosuomalaisen pitää tehdä tortut  ihan alusta lähtien itse.  Täällä kyllä on valmistaikinoita, mutta omasta mielestäni itse tehty on paras,   eikä itse tehdyssä ole E-sitä eikä tätä.    Valmista  luumusosetta ei myöskään löydy kaupasta ,  joten sekin pitää tehdä itse.   Lempitorttutaikinani on rahkavoitaikina, joka taipuu sekä suolaiseen että makeaan leivontaan,  ja käytin tähän   tätä ohjetta. joka aina toimii. Käyttämäni rahka oli rasvaprosentiltaan  hieman korkeampi kuin ohjeen rahka.  Kaulin taikinaa 3x3,  joten sain siitä myös lehtevän.  Sosetta varten keitin  noin 200 grammaa kivettömiä luumuja ja appelsiinimehua,  ja lisäsin hieman  sitruunamehua,  sokeria, vaniljaa sekä   kanelia.  Kun sose oli valmis, lisäsin siihen   75 grammaa  valkosuklaata,  ja luumu-valkosuklaasoseesta tuli  torttujeni täyte.
 
Torttuja tehdessä  tuli mieleen että niitä voisi tehdä myös pyöreinä.  En tiedä voiko näitä kutsua  joulutortuiksi muotonsa vuoksi,  mutta lopputulos oli oikein herkullinen.
Pyöreitä torttuja varten leikkasin taikinaleikkurilla  pitkiä ja kapeita  taikinaliuskoja,  jotka päällystin luumutäytteellä,  ja käärin rulliksi. Pyöreisiin torttuihin mahtuu  enemmän täytettä kuin tähtitorttuihin.   Valmiit rullat asettelin pystysuuntaan   muffinivuokaan,  ja voitelin päältä kananmuna-vesi-seoksella.  
Näiden torttujen paistoaika on  pidempi,  vähintään 20 minuuttia  .

Mukavaa Joulun odotusta 

5 kommenttia:

 1. Mitä luinkaan, valkosuklaa-luumutäyte, ihan varmasti sellaista jota voisi sellaisenaan lusikoida : )
  Tortuissa pitää olla kunnolla täytettä, noissa pyöreissä sitä on varmasti jokaisella puraisulla!
  Mukavia joulun valmisteluita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli:Tuosta luumu-valkosuklaatäytteestä tuli kyllä tosi namia💗Totta, nitä on tortut ilman kunnon täytettä. Noihin rullattuihin torttuohin mahtuikin sitä reilusti 💗Oikein hyvää joulun odotusta sinullekin🎄🎅❄

   Poista
 2. Kiva idea tehdä pyöreitä torttuja. Nykyäänhän torttuset voivat olla vaikka minkä mallisia. Tänäänkin tein kukkasen näköisiä torttuja.
  Herkullista viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 3. Such lovely little pastries! They're so festive; they remind me of poinsettia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...