keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Tofua salsan ja seesamikastikkeen kanssa

Tofua syön ainakin kerran viikossa ja joskus useamminkin;olen aina tykännyt tofusta . Netti on täynnä ihania tofuohjeita, mutta tällä kertaa syntyi resepti aineksista mitä löysin jääkaapista. Olen joskus syönyt täällä kalaa tahiniseesamikastikkeen kanssa, mutta nyt tein sitä tofun kanssa ja lisäsin myös vihannessalsaa.
Tofua salsalla ja tahiniseesamikastikkeella
1 paketti tofua 300-400 gr
1 chilipippuri
1 nippu persiljaa
1 tomaatti
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
suolaa , mustapippuria
2 rkl rypsi-tai oliiviöljyä
1 dl tahini seesamikastiketta
1½-2 dl vettä
Leikkaa tofu viipaleiksi ja aseta astian pohjalle. Sekoita chilipippuri, persilja, tomaatti, sipuli, valkosipuli, suola ja pippuri sekä öljy hienoksi silpuksi monitoimikoneessa. Lusikoi vihannessalsa tasaiseksi tofupalojen päälle ja purista päälle ½ sitruunan mehu. Katso, että salsa peittää hyvin tofuviipaleet.

Anna palojen seistä salsakastikkeessa parisen tuntia.Valmista tahinikastike: lisää tahiniseokseen vettä  ja toisen sitruunan puolikkaan mehu sekä suolaa ,ja sekoita,kunnes saat tasaisen , vaalean kastikeen. Lusikoi tahini kastike tofuviipaleiden ja salsan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa ½ tuntia – 45 minuuttia tai kunnes päällä oleva tahinikastike on vähän ruskistunut. Tahinista tulee kiva kuorrutus   tofun päälle.
Tämä oli ihan hyvää; pidin varsinkin tahinikuorrutuksesta tofun päällä ja salsakastike oli myös hyvää.Tahiniseesamikastiketta saa hyvin Suomesta etnisistä kaupoista tai paremmin varustetuista marketeista. Tahinikastiketta voi tehdä itsekin seesaminsiemenistä jauhamalla ne ensin ihan hienoksi ja sitten vettä, suolaa, pippuria, sitruunamehua ja valkosipulia lisäten,kunnes se on kastikemaista tai paksumpaa. Tosin kotioloissa tahinista ei tule yhtä sileätä kuin kaupan tahiniseoksesta.

10 kommenttia:

  1. En tieda, kehtaanko edes tunnustaa mutten ole edes ajatellut etta tahinia voisi paistaa..meilla sita kaytetaan vain leivan kanssa, siis humuksessa. Nyt kun vain loytaisi tofua niin tata voisi kokeilla.

    Kiitos tunnustuksesta :)!

    VastaaPoista
  2. Pikkujutut:itsekin lähinnä olen käyttänyt salaateissa ja leivän päällä ja leivonnassa,nyt kokeilin näin ja oli tosi hyvää tuon salsan kanssa.Ajattelin ensi kertaa laittaa näin kalan kanssa.

    VastaaPoista
  3. Olenkin aina miettinyt miten tofua käyttäisin. Se vaatii kaverikseen niin paljon aineksia ja mausteita, että siitä saisi maistuvaa.
    Tämä on hyvä ohje. Kiitos. Minulla vain on aika vähän mausteita kaapeissani kun itse en pysty käyttämään paljon voimakkaita mausteita, ja lapset eivät syö jos ruoka on liian maustettua..

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen ohje taas, Yaelian. Ja hauska idea tuo tahinikuorrutus - en mäkään olisi keksinyt paistaa tahinikastiketta! Olet kyllä aika kekseliäs :-)

    VastaaPoista
  5. This looks great! I have so much tofu in the cupboard here and I think this is a delicious way to eat it :)

    VastaaPoista
  6. Näyttää ihan juustokuorrutteelta tuo tahini, jännää! En ole minäkään tullut ajatelleeksi, että tahinia voisi paistaa.

    VastaaPoista
  7. Sooloilija:Tämä oli tosiaanin hyvän makuista.Tuosta salsalta voisi jättää sen chilipippurin pois, niin ei ole niin voimakkaan makuista.

    Hippu: siitä tahinikastikkeesta tulee tosi hyvää uunissa!

    Lorraine: thanks :-)The salsa and sesame paste went nicely with the tofu.

    Elina: katsoin kuvaa uudelleen ja se tosiaankin muistuttaa hieman juustokuorrutusta! Tahinista tuli tosi hyvä kuorrutus!

    VastaaPoista
  8. kiitoksia tunnustuksesta myöskin. :) Täytyy tunnustaa, etten ole minäkään ajatellut että tahinia voisi paistaa. Ylipäätään en oikeastaan osaa käyttää tahinia kuin hummukseen. Pitääpä joskus miettiä sillä ajatuksella...

    VastaaPoista
  9. Onpa herkullisia ohjeita täällä. Sopivat kasvissyöjällekin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...