torstai 1. tammikuuta 2009

Cashewlevite

No niin nyt sitten on se vuosi vaihtunut.Minulla se sujui ihan rauhallisesti, oli pari ihmistä vierailemassa ja tarjosin heille muunmuassa cashewlevitettä hapankorppujen kanssa. Cashewlevite on hyvää, ja sopii tosi hyvin ruisleivän päälle. Täällä olen nähnyt FinnCrispejä eri makuisina: on tuo original, joka näkyy kuvassa, valkosipuli ja korianteri. Suomessa en näitä muunmakuisia hapankorppuja ole nähnyt; taitavat olla ihan vientitavaraa,jota on löytyy vain Suomen rajojen ulkopuolelta. Vieraani ihastuivat kovasti hapankorppuihin,joita maistoivat ensimmäistä kertaa. Myös cashewlevite maistui!
Cashewlevite
2½ dl cashewpähkinöitä
½ dl oluthiivahiutaleita (Brewer's Yeast)
½ dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1 tl oliiviöljyä
suolaa, pippuria maun mukaan
paprikajauhetta
ruohosipulia
Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään tunnin. Laita kaikki ainekset paitsi ruohosipuli monitoimikoneeseen ja anna käydä kunnes seos aivan sileätä. Tarkista maku.Anna seoksen seistä huoneenlämmössä vähintään parisen tuntia, tämä parantaa hieman makua (jonkinlainen maitohappokäyminen kai). Leikkaa ruohosipulin paloja joukkoon ja laita jääkaappiin.
Yleensä käytän näitä aineksia, mutta esimerkiksi mausteita voi vaihdella.Olen joskus myös laittanut paprikapaloja jauhantavaiheessa. Oluthiivahiutaleet antavat vähän "juustomaisen" maun ja ovat lisäksi hyvä B-vitamiinilähde.

14 kommenttia:

  1. Taallakin saa noita eri makuisia hapankorppuja! Mutta oikeasti tykkaan kylla siita aidosta happamesta.

    VastaaPoista
  2. Niin mäkin, Tuula, yritän aina ostaa niitä jos löytyy.

    VastaaPoista
  3. Tuo levite kuulostaa hyvältä, pitääpä kokeilla.
    Hapankorppuhin tulee himo, kun niitä aloittaa syömään ei tahdo voida lopettaa.

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    Oikein hyvää uutta vuotta sinulle.

    VastaaPoista
  5. Tuo levite on takuulla huippuhyvää!
    Tosin oluthiivahiutaleista en ole koskaan kuullutkaan..

    Oikein onnellista vuotta 2009 sinulle Yealian! <3

    VastaaPoista
  6. Arleena, olen tykästynyt tuohon cashewtahnaan,kun se on hyvä levitejuuston korvaaja.

    Hanna, oluthiivahiutaleita saa terveyskaupoista.

    Hyvää uutta teille!

    VastaaPoista
  7. "Oluthiivahiutaleet" - ihan uusi sana. Brewer's Yeast tuttu, mutta vain sanana. Kyllä sulla on pelit sun pensselit :)

    Olen näemmä päässyt blogirullaasi, kiitti siitä. Tämänpäiväisen postauksen perusteella voisi luulla että meikämantalla on ruokablogi, hah hah. (No ei sille nyt kai näin kovasti tarvitse naureskella). Miten ihmeessä olet saanut kuvatkin mukaan blogirullaan?

    VastaaPoista
  8. Kiitos sulle vaan, Rita.
    Kuvista blogirullassa, kun menet muokkaamaan niitä juttuja sivupalkissa, niin siellä on sellainen kohta kuin "kuvake". Kruksaa se ja sitten pitäisi kuvien näkyä

    VastaaPoista
  9. Kävin katsomassa ja siellä oli jo kruksattuna "icon", mutta silti ei näy... Hmm.

    VastaaPoista
  10. Täälläkin on noita eri makuisia hapankorppuja, mutta en ole vielä maistanut! Ehkkä pitäisi. Oluthiivahiutaleet kuulostavat sen verran erikoisilta, ettei niitä täältä löydy, kuten on muun monen erikoisjutun kanssa. Inhoan vehnäleipää, täällä ei ole muita kuin vehnäjauhoja :-O Ohrajauhoja löysin jostain, mutta niissäkin kauheasti kaikkea ylimääräistä roskaa mukana. Ruisjauhoja vielä odottelen, Carrefourin irtotiskimyyjä väitti heillä olleen, mujtta epäilen hän sekoittaa johonkin muuhun. Täällähän usein kysytään, että mistä ruisjauhot on tehty, vehnästäkö!

    VastaaPoista
  11. Johki, se "original" on musta parempi kuin ne maustetut hapankorput. Toi on kurjaa, ettei teilläpäin saa noita muita jauhoja helposti, ja vaan vehnäleipää. Toivottavasti asiat siinä suhteessa paranevat pikapuoliin.Täälläpäin saa kaikkea aika hyvin.

    VastaaPoista
  12. Cashewpähkinät ovat herkkuani.Levite on varmasti hyvää. En tiedä olisiko minulla kärsivällisyyttä valmistaa sitä. Minä kun en ole mikään jauhopeukalo tai miksi niitä taitavia kokkeja sanotaankaan.

    VastaaPoista
  13. Marja-Leena, cashewlevitettä on helppo valmistaa jos vain on siihen sopiva hyvä laite, joka jauhaa pähkinät hienoksi.

    VastaaPoista
  14. Oh, I love cashews! This looks like a great spread. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...