tiistai 6. tammikuuta 2009

Kevyempi päivä.....

Tiistaisin käyn joogaamassa ja silloin yritän syödä tavallista kevyemmin. Olen huomannut, että joogaaminen silloin on helpompaa. Kerran olin syönyt kukkakaalia, ja joogatunnilla olo oli suorastaan tuskaista...joten siitä viisastuneena en ainakaan mitään kaalipitoista syö tiistaisin. Tein vihreän smoothien, johon laitoin kourallisen pinaattia, yhden kiwihedelmän, 1 ½ tl pellavansiemenjauhoa sekä teelusikallisen siitepölyrakeita.Lisäksi laitoin hieman makeutusaineella makeutettua omenamehutiivistettä maun vuoksi.

Esittelen tässä samalla yhden rakkaimmista keittiökoneistani, tehosekoittimen.Jokunen aika sitten Tamarind Heaven-blogin Hippu esitteli rakkaimmat keittiövälineensä, ja päätin minäkin esitellä tässä nyt rakkaan tehosekoittimeni, punaisen Kitchen Aid sekoittimen.Ostin sen viime vuonna aika edulliseen hintaan lentokentän Tax Free kaupasta, ja täytyy sanoa, että tämä laite on todellakin hintansa arvoinen.Olen vuosien varrella (koska rakastan smoothieita jne.) käynyt läpi useita tehosekoittimia; jotkut ovat nopeasti rikkoutuneet ja jotkut vähän hitaammin, osiakin olen vaihtanut yhteen tehosekoittimeen ,muttei se sen jälkeen kauan edes kestänyt, kai sen takia, koska käytän ahkerasti tehosekoitinta. Tämä laite onkin sitten aivan eri kaliiberia! Koneen osat ovat todella vahvaa materiaalia, ja kannu on paksua vahvaa lasia.Moottori on hurjan tehokas: esimerkiksi kun tein tämän vihreän smoothien, en aluksi lainkaan lisännyt vettä, vaan kone murskasi hienosti kaikki soluseinämät, ja pinaatti, kiwi ja siitepölyrakeet olivat hetkessä hienontuneet täysin homogeeniseksi nesteeksi. Koska se kuitenkin on aika paksua nestettä, lisään siihen lopussa vettä. Olen ollut tähän laitteeseen todella tyytyväinen! Tehosekoittimien Rolls Royce on kuitenkin VitaMix-laite, jolle edes ihana KitchenAidini ei täysin vedä vertoja. Mutta sillä sitten onkin jo hintaakin ihan hurjasti... Laitoin tähän juomaan myös siitepölyrakeita, joita kokeilin ensimmäistä kertaa. VerkkoApteekin mukaan "Siitepöly on monipuolinen ravintoaineiden lähde, joka antaa vireyttä ja vitaalisuutta. Siitepöly sisältää proteiinia, aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita sekä flavonoideja.Suositellaan urheilijoille, kuntoilijoille, opiskelijoille, ikääntyville ja kiireistä elämää viettäville."

22 kommenttia:

  1. så himla mycket goda grejer du lagar, bakar och trixar!!!!

    VastaaPoista
  2. Tack Sarapirat, jag skulle nog gärna baka oftare om jag bara kunde.Skulle gärna också göra lika vackra saffransbullor som du gjorde!

    VastaaPoista
  3. Me tienasimme itsellemme tehosekoittimen keraamalla tarroja lippuseen. Nyt ollaan saatu kunnon smoothieita kun ennen touhusin vain sauvasekoittimen kanssa.Taytyisi vain loytaa kunnon paikka koneelle..

    VastaaPoista
  4. Nuo hedelmäjuomat ovat herkullisen terveellisiä. Niitä tulee vain tosi harvoin laitettua, ainakin minulla. Pitäisi korjata tämä puute. Kitchen Aidia minulla ei ole, mutta katselen nyt lentokentillä sillä silmällä vinkkisi mukaan.

    VastaaPoista
  5. Mun piti tavata noita siitepölyrakeita moneen kertaan, kun en meinannut uskoa lukemaani :-D En ole koskaan kuullutkaan tuommoisesta, mutta taas olen hieman viisaampi! Kiitos :-)

    Tuo on kyllä totta, että ennen liikuntaa ei kannata kauhean raskaasti syödä. Tuo smoothie oli varmaan aivan ihanaa ja kevyttä!

    VastaaPoista
  6. Pikkujutut: tuohan oli kiva tapa saada tehosekoitin :-)

    Arleena:Nämä juomat ovat tosi terveellisiä, ja makua voi vaihdella hedelmien/vihannesten mukaan, hirveästi vaihtoehtoja :-)Ja niitä on helppo tehdä kun tarvitsee vain tehosekoittimen.

    Hippu: Heh, en mäkään vielä pari vuotta sitten tiennyt noista siitepölyjutuista mitään, mutta sitten näkyi täällä kaikissa terveyskaupoissa ja näin amerikkalaisilla sivustoilla..niin ostin minäkin.Ennen joogaa on hyvä olla vatsa aika tyhjä, menee paljon paremmin niin.

    VastaaPoista
  7. Mullakin on tehosekoitin. Se on valilla kaytossa paivittain, valilla saattaa menna viikkoja, etten kayta. Mutta ihana laite olemassa.

    VastaaPoista
  8. Ompa erikoinen ohje!
    Mistä kummasta löysit siitepölyrakeita? Mahtavatko aiheuttaa allergisia reaktioita siitepölylle allergisille ihmisille, vai ovatko jotenkin normaalista siitepölystä erilaisia?
    Upea tuo tehosekoittimesi.
    Oliko aidisi kallis? Ite oon haaveillut jo moisesta kapistuksesta vuosikaudet, tuntuvat vaan olevan niin hiivatin kalliita opiskelijabudjetille.. Ja ne kitchen aidin yleiskoneet vasta nättejä ovatkin!

    VastaaPoista
  9. Tuula: tehosekoitin on ehdottomasti mun numero uno laite keittiössä!

    Insanity: Mä luulen, että nuo siitepölyrakeet ei sovi allergisille, koska ne kuitenkin on siitepölystä tehty.Terveyskaupoista niitä saa.
    Katoin että tuo mun laite maksaa Suomessa esim. Pixmaniassa http://www.pixmania.com/fi/fi/r/kitchenaid-tehosekoitin 149 Eur, eli siis kyllä kallis laite,mutta peittoaa muut laitteet kyllä ihan selvästi.Sain ostettua sen viime vuonna täältä tajouksesta edullisemmin. Kenwoodin kMix tehosekoitin on myös tosi tehokas, mutta yhtä kallis ja välillä kalliimpikin.Kaunis laite kyllä on tuo KitchenAid, sopii hyvin pitää esillä....

    VastaaPoista
  10. Mulla on tehosekoitin rikki ja sen sijasta käytän sauvasekoitinta, sillä sekotan miehen pirtelöt ja hedelmäjuomat.

    Mä olen käyttänyt tuota siitepölyä jo pari vuotta. Otan sitä pikkulusikallisen aamulla hunajan kanssa.
    Ne on niin tavalliset jutut propoliksen kanssa.

    VastaaPoista
  11. Ihanan vihreaa juomaa. En olekkaan koskaan kokeillut pinaattia smoothieen. Lattyihin ja soppaan kylla. Tuon pinaatin sijasta vois varmaan kayttaa myos nuorta nokkosta jos sellaista sattuu olemaan kaden ulottuvilla, vai mita veikkaat?

    Makin kuulen noista siitepolyrakeista ensimmaista kertaa.

    Mun tehosekoittimeni, vaikka onkin suht hyvan merkkinen, niin ryhtyy haiskahtamaan heti vahan karynneelle sita kaytettaessa, argh.

    VastaaPoista
  12. Finkinja, sauvasekoittimellakin saa ihan hyvin laitettua smoothieita, mutta jos haluaa todella homogeenisen seoksen kun käyttää myös vihanneksia, niin silloin hyvä tehosekoitin on todella ihana olla olemassa.Haaveilin tuosta pitkän aikaa. Mä vasta aloitin tuon siitepölyn käytön, kun olin paljon kuullut siitä.

    Stina: Nuoret nokkoset varmaankin sopisi tosi hyvin tuollaiseen smoothieen. Pinaatista pidän, kun siita saa todella "smooth" smoothien. Laitan usein myös muita juttuja, kuten persiljaa, mangoldinlehtiä jne.
    Oho, taitaa se teidän tehosekoitin käydä vähän ylikierroksilla, jos siitä tulee palaneen käryä, pitää olla sellaisen kanssa varovainen.

    VastaaPoista
  13. Hyvä ohje. Siitepölyihin en ole tutustunut, olen kyllä kuullut, että joku käyttäisi :). Minun keittiöni rakkain laite on Bamix, lisälaitteineen minikokoinen yleiskone. Tulee käytettyä paljon, kun on niin pieni ja helppo ottaa kaapista esille.

    VastaaPoista
  14. Nemo, mullakin on Bamix, mutta tosi vanha malli, vähän rumempi kuin nämä uudet Bamixit. Olen sen joskus vuosia sitten saanut joltakin, ja vieläkin toimii hyvin:-)

    VastaaPoista
  15. Siitepölyrakeita! Kaikkea uutta sitä oppii.

    Meillä on myös tehosekoitin, mutta en ole kertaakaan käyttänyt sitä. Mutta haa, se ei olekaan minun - anoppini osti sen meille ja iski mieheni käsiin, että tässä sulle, teepä vaimollesi joka päivä marja- tai hedelmäpirtelöä. Kiva anoppi!

    Minä käytän kotona sauvasekoitinta. Tuollaisia juomia ei täällä välttämättä tarvitse itse 'tehosekoitella' sillä kaikenlaisten mehujen ostaminen kadunvarsikojuista on todella halpaa. Ostetaan niitä ja sekoittelen sitten kotona. Tämä systeemi toimii hyvin kun on aika kortilla.

    Mutta kivoja reseptejä sinulla, kunhan tuo meidän vauveli kasvaa niin ehdin itsekin perehtyä taas paremmin ruoanlaittoon. Ruokaa laitan nytkin, mutta hyvin perusjuttuja.

    VastaaPoista
  16. Johki:-)Kiva anoppi kun antoi tuollaisen lahjan ja vielä pyysi miestäsi tekemään sulle smoothieita;-)
    Täälläkin saa mehuja hyvin joka paikasta, ja esim. torilla käydessäni ostan aina lasillisen porkkana-sellerimehua,johon on lisätty vähän inkivääriä, se tehdään siinä mun vieressä se mehu, eikä maksa kuin 1.2 eur aika iso lasi.

    VastaaPoista
  17. ostin just kirja-alesta smoothiekirjan - ei se kovin erikoinen kirja ole, mutta siinä oli inspiroivia kuvia, mietin että jos tulisi innostuttua kokeilemaan jotain uuttakin välillä!

    toi kiiwi-pinaatti on hauska yhdistelmä. Siitepölyistä hunajaa muuten voi ostaa suoraankin mehiläisfarmareilta - siitepöly kun irtoaa hunajakennoista lingottaessa, samoin kuin pienen pienet hunajakennon palat. On ihan ensiluokkaista kasvojen kuorintaan, jos sattuu jostain saamaan sitä "kuorintahunajaa" joka syntyy, kun siitepöly ja vahahippuset nousevat hunajasammion pintaan. Normaalisti kaupalliset tuottajat kuorivat sen pois hunajan pinnalta ja puhdas hunaja menee myyntiin. Jotkut tuottajat jalostavat tämänkin (saunahunaja jne), mutta varmasti moni pienempi tuottaja ei jaksa vaivautua koska määrät jäävät suhteellisen pieniksi. --> rohkeasti kysymään:) Sopii myös hiusten hoitoon:)

    VastaaPoista
  18. Nelle,kiitos hyvästä tiedosta:-) Kerran ostin yhdestä vihanneskaupasta sellaisen pienen hunajakennon. Sitä imeskellessä sai kaikki hunajat siitä pois, mutten oikein keksinyt mitä tehdä kennolla.Eli se olis pitänyt murskata..Hyvä tietää:-)

    Smoothiessa on niin paljon valinnanvaraa, kun käyttää vihreitä lehtiä/vihanneksia smoothiessa, ideaali suhde hedelmien kanssa on 40/60, silloin siitä tulee hyvää.

    VastaaPoista
  19. Meillä kotikotona oli jossain vaiheessa ihan vakavahkoa hunajatuotantoa. Silloin tuli tutustuttua hunajaan perusteellisemmin - olin mehiläispesillä isän kanssa kunnes lääkäri kielsi sen - meinasin tukehtua sinne joskus :) Vähän on allergian poikasta jollekin...

    mutta joo, sen kennon voi vaikka murskata vanhan hunajan sekaan ja käytttää sitten kasvojen kuorintaan - mutta voi sen käyttää vaikka kynttilöiden tekoon jos tykkää. Ja jos sen laittaisi saippuaan murustettuna... sekin voisi ehkä toimia? En tosin ole ikinä kokeillut saipuoiden tekoa itse etten tiedä.

    Antibakteerisena hunaja on puhdistava myös ihan sinällään.

    VastaaPoista
  20. Nelle, harmi että sulle tuli se allergia, voitko käyttää hunajaa?
    Mielenkiintoista, täälläkin on paljon mehiläisenkasvattajia, ja erilaisia hunajia. Ensi kerralla jos löydän jostain sellaisen kennon tiedänkin mitä sillä tehdä:-)

    VastaaPoista
  21. voin käyttää hunajaa. Itse asiassa jouduin laajoihin allergiatesteihinb tuossa pari vuotta sitten ihottuman takia ja siellä se siitepöly ei noussut ainakaan sinällään mitenkään hurjan vahvana esiin. Luulen että se on se mehiläisen myrkky jolle olen herkistynyt siellä pesällä. Sitä on kuitenkin ilmassa kun mehiläiset roikkuvat siinä puvun kasvomaskissa jos on viileämpi päivä ja yrittävät hulluna pistää :)

    hunajaa pystyn käyttää ihan hyvin ja se on kyllä ihan suosikkia.

    VastaaPoista
  22. Syötäväksi tarkoitettua hunajakennoa kutsutaan joskus myös kennohunajaksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...