keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Pienet tofu-lime juustokakut

Suomessa kesällä ostin Silken tofua,silkkitofua, jonka rakenne ja valmistustapa on erilainen kuin tavanomaisen tofun. Toisin kuin tavallista tofua, sitä ei ymmärtääkseni oikein kotioloissa voi tehdä. Silken tofu sopii erinomaisesti vegaaniseen leivontaan; täältä sitä ei harmikseni kuitenkaan löydy. Toinkin Suomesta kesällä pari pakettia Mori-nu Silken tofua, ja yhden paketin käytin näihin pieniin tofu "juusto" kakkusiin. Resepti sopii myös yhteen normaalinkokoiseen piirakkavuokaan. Kuva ei oikein ole onnistunut....

Tofu-limejuustokakkuset

1 pakkaus Silken Tofua

1 3/4 dl sokeria

0.6 dl limemehua ja limen raastettu kuori

3,5 dl kookosmaitoa (tai soijamaitoa)

3 rkl maizenaa

digestive keksejä ja saksanpähkinöitä pohjaa varten (en muista tarkkoja määriä..)

Murskaa keksit ja saksanpähkinät ja paina massa piirakkavuoan/muffinivuokien pohjalle.

Hienonna tofu tehosekoittimessa/monitoimikoneessa. Lisää limemehu ja kuori, kookosmaito(soijamaito), sokeri ja maizena ja anna koneen käydä kunnes massa on aivan sileätä ja täysin sekoittunutta. Kaada "juusto"massa pohjan päälle, ja paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia 175 C asteessa.

15 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen jalkiruoka, nayttaa todella hyvalta :)

    VastaaPoista
  2. Mun täytyy kyllä perehtyä tuohon tofuun totaalisen pian... :-) Eikä tuossa kuvassa mitään moittimista ole - mä ainakin haluan päästä haarukoimaan tuota jälkkäriä nyt heti! :-D

    VastaaPoista
  3. Heli :-)

    Hippu :-) mä käytän paljon tofua, mutta harmittaa kun täältä ei saa tuota Silken tofua...

    VastaaPoista
  4. ompas kaunis kakku! ihana muotti!

    tehtiin just kokeiluna edellispäivänä tosi samantapainen tofupiiras, hauska sattuma :) ostin joskus etnisistä silken tofua limepiirasta silmälläpitäen. jemmassa olleessa ohjeessa ei ollut lainkaan sokerointia, mutta minä lisäsin sitä kyllä. sekaan laitoin myös viikunahilloa.

    jotenkin kokeilun jälkeen jäi sellainen fiilis, että makautusta/makuaineita olisi saanut laittaa paljon reilummin kuin esimerkiksi tuorejuustolla tehtyyn juustokakkuun. maku oli ihan ok, mutta jotain jäi puuttumaan... rakenne oli kyllä kauniimpi kuin juustokakauissani (jämäytin piiraan liivatteilla). kiva silti on kokeilla uusia juttuja.

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen: löysin tuollaisen kivan muotin, mistä tulee 6 sydänmuotoista kakkusta, viime kesänän Tarjoustalosta, oli vielä edullinenkin :-)Aika ihme,ettei siinä sun reseptissä ollut mitään makeutusaineita, eihän siinä tofussa mitään makeutta ole..Sitä tofujuustomassaa pitää maistaa ennenkuin laittaa uuniin, katsoa että maku on kohdallaan.Liivatteella en ole kokeillut,pitäisi joskus kokeilla tofusta sellainen no-bake versio.

    VastaaPoista
  6. se resepti oli Marianne Kiskolan "Kavisruokia Aasiasta"- kirjasta. ei sulla satu olemaan kun noita kokkailukirjoja on hyööymetreittäin ;)?

    limettimehua siihen laitetaan reilusti ja mangososetta, mutta ei tosiaan mitään makeaa. minä korvasin jo mangososeen makealla viikunahillolla ja lisäsin sitten sokeria, mutta edelleen oli yllättävän mauton. onko sulla tuntumaa että silken tofua pitäis makeuttaa reippaasti?

    maistoin minä sinä massaa ennen liivatteen lisäämistä, mutta ajattelin josko maut jotenkin tiivistyvät tms. kun en ole ennen silkeniä käyttänyt. noh, seuraavalla kerralla olisin tätä kokemusta viisaampi.

    VastaaPoista
  7. hyööy voidaan joskus kirjoittaa myös hylly ;)

    VastaaPoista
  8. Hyppysellinen, mulla ei ole tuota kirjaa mutta olen siitä kuullut paljon hyvää.Silken tofua olen käyttänyt tasan 3 kertaa, ja sitä pitää ihan maistaa , että tietää onko tarpeeksi makeutta, en ole huomannut että se mitenkään vaatis enemmän makeutta.Enkä mä luule että ne maut siellä prosessin aikana oikein tiivistyvät, niin että tulee lisää makeutta. Sitten kun taas saan käsiiní joskus Silken tofu-paketin,tarkistan taas:-)

    VastaaPoista
  9. Tähän vuodenaikaan kaikki terveelliset ja lihottamattomat reseptit tervetulleita. Eikös tofu olekin vähäkalorista? - Niin, no, mitäs minä tässä tuumailen? Ei muuta kun googeloimaan ja ottamaan tofun salat selville:D

    VastaaPoista
  10. Rita, on se tofu ainakin kevyempää kuin kermajuusto,mitä usein käytetään juustokakuissa.
    Alla on tietoa mitä löysin, se siis 126 g palaselle tofua.
    Nutrition Facts
    Serving Size
    1/2 cup (126.0 g) 1/4 block (81.0 g) 1/5 block (91.0 g)

    Amount Per Serving
    Calories 88
    Calories from Fat 47
    % Daily Value*
    Total Fat 5.3g8%
    Saturated Fat 1.1g5%
    Polyunsaturated Fat 2.3g
    Monounsaturated Fat 1.5g
    Cholesterol 0mg0%
    Sodium 15mg1%
    Total Carbohydrates 2.1g1%
    Dietary Fiber 1.1g5%
    Sugars 0.8g
    Protein 10.3g
    Vitamin A 0% • Vitamin C 0%
    Calcium 25% • Iron 11%

    VastaaPoista
  11. Kävin googeloimassakin - nyt ollaan taas paljon viisaampia kuin muutama tunti sitten :D

    VastaaPoista
  12. Kiitos vinkistä ja ravintosisältätiedosta, vaikuttaa erittäinkin hyvältä tuotteelta namiholistille keventäjälle. Olen erittäin huonosti perillä tofun saloista.

    VastaaPoista
  13. Nemo :vuosia tofua käyttäneenä voin sanoa että se on erittäin monipuolinen ruoka aines:-)

    VastaaPoista
  14. No nyt sitä silken tofua on sitten hommattu. Vielä kun keksis, mitä siitä tekis :). Luuletko, että sen voisi laittaa uunissa tehtävään juustokakun tyyppiseen jälkkäriin tuorejuuston tilalle?

    VastaaPoista
  15. olen niin tohkeissani, että unohdin kokonaan, että tämähän on juurikin juustokakkusten resepti. Unohda tuo edellinen kysymys.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...