lauantai 10. tammikuuta 2009

Tofumajoneesi


Tofu on tosi monipuolinen elintarvike. Siitä voi helposti tehdä tosi hyvää majoneesia. Tofumajoneesia on aikaisemmin valmistanut muun muassa Ylimuuli MonkeyFood-blogista. Postaamani resepti on hieman erilainen.
Tofumajoneesi (alkuperäinen resepti kirjastaEnchanted Broccoli Forest , olen sitä hieman muunnellut)125g pehmeää tofua
2 rkl omenaviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl tahini seesamitahnaa
1 tl sinappia
½ tl suolaa, ½ tl mustapippuria
½ tl chiliä (ei välttämätön)
1 dl öljyä







Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimessa/monitoimikoneessa/sauvasekoittimella.Lisää öljy vähitellen koneen vielä käydessä.Majoneesi sopii hyvin aasialaistyyppisiin salaatteihin ja esim. kaalisalaattiin.
Tämän majoneesin voi myös tehdä hieman yksinkertaisemmin, niin että jättää seesamiöljyn ja tahinin pois ja laittaa tilalle pari rkl sitruunamehua ja ½ tl sokeria.Valkosipulia voi myös lisätä ja erilaisia mausteita, kuten curry currymajoneesiin.

16 kommenttia:

  1. kiitos ohjeesta. sisareni(asunut japanissa vuosia)aina kehottaa minua kayttamaan tofua. sehan on hyvin terveellista.en ole sita koskaan kyllakaan kayttanyt. nyt pitaa tarkistaa,saako sita taalla turkissa.tuo majoneesi kuulostaa hjyvalta.tofun ansiosta silla on myös ravintoarvoa.
    hyvaa viikonloppua

    VastaaPoista
  2. Sateenkaari: Tofu onkin hyvää. Oletko sisaresi kautta saanut paljon japanilaisia reseptejä?
    Hyvää viikonloppua myös teillepäin!

    VastaaPoista
  3. jonkin verran olen saanut sisareltani myös japanilaisen ruoan ohjeita.nyt viime aikoina on ollut niin pain,etta sisareni on toteuttanut turkkilaisen ruoan valmistusta. eras ohje broilerista on ylitse muiden tuossa japanilaisessa ohjeissani.kunhan sita valmistan,niin laitan blogiini.mutta ei viela ihan heti. olemme nahtavasti muuttamassa antalyaan,joten vasta sen jalkeen.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sateenkaari, jäänpä sitä odottelemaan.Sen broilerin voi kaiketi sitten korvata tofulla,kun en lihaa syö.Ja onnistunutta muuttoa Antalyaan!

    VastaaPoista
  5. Olen hulluna majoneesiin. Tästä tykkään: tummalle leivälle majoneesia ja sen päälle graavilohta. (Itse keksinyt, mutta voi olla että joku muukin on sen keksinyt:)

    VastaaPoista
  6. Rita,nami nami, itseasiassa mäkin olen joskus syönyt tuollaisia leipiä ja ne on HYVIÄ!!!

    VastaaPoista
  7. Tuohan kuulostaa hyvältä. Taidan kokeilla. Katkarapusalaatin ja savukalasalaatin kanssa.

    VastaaPoista
  8. Arleena:Tofumajoneesi on yllättävän hyvää ja sopii hyvin tuollaisiin salaatteihin

    VastaaPoista
  9. Wow, I had no idea you could make mayonnaise out of tofu! I'm really interested in this. Can I ask some questions? What is omenaviinietikkaa? Also how much is "dl"? And do you use soft silken tofu? Thanks so much yaelin! :)

    VastaaPoista
  10. Lorraine, I answered the questions in your blog:-)

    VastaaPoista
  11. Rakastan tofua mutta syön tai valmistan siitä aivan liian vähän.

    ps. sinut on haastettu blogissani. :)

    VastaaPoista
  12. Tykkään majoneesista, tyttäreni syö terveelisiä munia ja tekee itse majoneesin keltuaisista. (Meidän puutarhassa nykyään talvivihreitä kasveja, ennen ei ollut mitään).

    VastaaPoista
  13. Hannele, tämä oli hyvää ja 0% kolestrolia tässä majoneesissa.Näinkin blogissasi,että ihanan vihreätä teillä on talvellakin!

    VastaaPoista
  14. Tämä on loistavaa, kokeilen tätä muutama päivä sitten.

    VastaaPoista
  15. Hei vielä Yaelian! Halusin tulla varmistamaan, että oletko tehnyt tätä nimenomaan kovasta tofusta? Ensimmäisenä tulisi mieleeni käyttää pehmeää. En oikein tiedä pystyisivätkö omat laitteeni hienontamaan kovan tofun silkin sileäksi.

    VastaaPoista
  16. Paula:huomasin tämän vasta nyt kun en ole aiemmin tajunnut tilata näitä kommentteja sähköpostiini.JOka tapauksessa tein sen pehmeästä tofusta:täällä ei ole jostain syystä saatavilla silken tofua mutta on sitten pehmeää tofua ja kiinteää tofua.Se pehmeä käykin hyvin juustokakkuihin ja majoneesiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...