perjantai 30. lokakuuta 2009

Marinoitua munakoisoa, vihreää quinoaa ja kuivurissa valmistettua omenakaneliherkkua

munakoiso 1 Innostuin taas tekemään suuresti rakastamaani marinoitua munakoisoa;ihanaa herkkua tämä! Hyvää ihan näin,salaateissa tai leivän päällä.

Marinoidut munakoisoviipaleet

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • oliivi(tai kylmäpuristettua rypsiöljyä) viipaleiden päälle/alle
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 6 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl oliivi (tai yllämainittua rypsiöljyä)
  • 2 rkl vettä
  • suolaa, pippuria
  • chilihiutaleita (ei välttämätön)
  • persiljaa koristeeksi

ennen uunia

Munakoisot leikataan pituussuunnasta ohuiksi viipaleiksi. Pellin päälle laitetaan leivinpaperia,joka voidellaan öljyllä,Olen tähän yleensä käyttänyt oliiviöljyä,mutta nyt käytin tässä kylmäpuristettua rypsiöljyä,jossa on kiva pähkinäinen maku ja ihana keltainen väri. Munakoisoviipaleet asetellaan öljytyn paperin päälle,ja viipaleiden päälle sivellään öljyä. Viipaleet paistetaan uunissa 180C asteessa ½ tuntia,tai kunnes ne ovat saaneet väriä. Ohuet öljytyt munakoisopalat paahtuvat helposti liian tummiksi,joten kannattaa tarkistaa ,etteivät palaset mustu liikaa.

Marinadi

Munakoisoviipaleet laitetaan kannelliseen laakeaan astiaan,ja päälle puristetaan valkosipulin kynnet. Valmistetaan marinadi:Yhdistä valkoviinietikka,öljy, vesi, suola, pippuri ja chilihiutaleet ja kaada palasten päälle. Kääntele hieman palasia ,niin että valkosipuli ei jää pelkästään pinnalle.Kansi laitetaan kiinni,ja käännellään,niin että marinointineste pääsee kaikkiin viipaleisiin. Astia laitetaan vuorokaudeksi jääkaappiin.Kannattaa välillä vähän ravistella astiaa marinointikastikkeen vuoksi. Tarjoillessa leikkaa päälle persiljaa. Harkinnassa on tämän munakoisoihanuuden valmistaminen myös raw food-periaatteen mukaisesti,eli ensin marinoidaan hieman munakoisoviipaleita,jonka jälkeen ne kuivataan kuivurissa, jotta ne pehmenisivät,ja sen jälkeen vielä kunnon marinointi.

Vihrea quinoa Quinoa on myös suuri rakkauden kohde;-) Ihanan vihreäksi sen saa,kun kypsyttämisen loppuvaiheessa siihen lisää persilja+valkosipuli+oliivöljytahnaa,ja sekoittelee tahnan tasaisesti quinoan joukkoon. Sitten vielä suolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja, nam! Ja kaunista,tässä on ihan Italian värit……..

KUVAT 031 Kuivuriani olen myös käyttänyt ahkerasti. Omenapähkinätorttuja  tehdessä  ihastuin sen täytteeseen,ja halusin tehdä pelkästään tätä ihanan makuista täytettä.Eli pieniä omenakuutioita, kanelia, sitruunamehua,vaniljaa, ja agavea tai muuta siirappia (käytin tässä taatelisiirappia). Tarkoitus oli kuivattaa niitä vain niin,että ne kuivuvat puoliksi,jolloin maku tiivistyy ihanaksi.

KUVAT 046

Mutta samana iltana oli muuta kiinnostavaa  ja unohdin kuivurin päälle(kuivurissani ei ole ajastinta) Omenaseos oli täysin kuivunut. Itse asiassa se oli kuivunut yhtenäiseksi levyksi,mutta oli tarttunut tuohon kuivuriiin kuuluvan kosteiden juttujen pohjaan. Jos olisin ensin laittanut alle vaikka kookosöljyä, olisi se varmaan tullut kokonaisena siitä pois.Mutta tämä on kuitenkin ihanaa,ihan noin naposteltuna tai sitten muihin juttuihin yhdistettynä.,Ja  se tuoksu…….seoksen kuivuessa koko asunnon täytti ihanan omenainen ja mausteinen tuoksu!

22 kommenttia:

  1. Tuo quinoa lähtee kokeiluun heti tänään. :) Kiitos taas kerran ihanista resepteistä ja kuvista!

    VastaaPoista
  2. Quinoa ja munakoiso on kaks takuuvarmaa suosikkia täälläkin! Kiva idea toi quinoan maustamien yrttitahnalla.

    VastaaPoista
  3. Oli muuten hyvää! Piti tulla oikein kertomaan että sain miehenkin syömään hyvällä ruokahalulla vaikka on aiemmin ollut vähän epäileväinen tuosta quinoasta. ;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ihanalta toi munakoiso! En ole pitkään, pitkään aikaan tehnyt mitään munakoisosta. Veikkaan, että toi olisi aika herkkua leivän välissä :)

    VastaaPoista
  5. Coco G: kiva kun piditte:-) Minustakin quinoa tuolla tavalla on tosi hyvää;ja sitä voi noin syödä sekä lämpimänä että kylmänä.

    Okriina:Molemmat ovat ehdottomasti suosikkeja,eikä ihme,sillä munakoisokin on niin ihanan monipuolinen:-)

    Elina:Munakoisoantipasti tällä tavoin on aivan ihanaa, myös leivän välissä:-)

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Olen Herkun ja koukun kautta päätynyt sivuillesi ja voin vain onnitella mielettömän hyvästä blogistasi(en ole ehtinyt vielä paneutua juurikaan kakkosblogiisi, mutta pian, pian)Munakoiso-ohje lähtee täällä Etelä-Suomen pikkukaupungissa kokeiluun. Olemme kahden hengen talous, 10 vuoden päästä jo eläkeiässä. On kiva seurata nuorten ihmisten ruuanlaitto- ja käsityövinkkejä. Aina tulee hyviä uusia ideoita.
    Lähi-Idän tuoksuista tulee mieleen kirja Lumoavien mausteiden kahvila.Oletko lukenut jollakin kielellä? Suomeksi on tullut nyt myös jatko-osa. Kaikkea hyvää jatkossa!!

    VastaaPoista
  7. Hei Äitiliini:Kiitos kun kommentoit ja kiitos kehuista!Kiva jos reseptistä on hyötyä:-) En ole lukenut tuota mainitsemaasi kirjaa,mutta menenkin nettiin etsimään mitä siellä sanotaan. Kaikkea hyvää myös teille !

    VastaaPoista
  8. Oijoi!! Kokeiluun menee täälläkin pikimmiten, vaikuttaa superhyvältä :)

    VastaaPoista
  9. Meilläkin marinoitiin viikonloppuna tämän blogauksen sysäämänä munakoisoa. On se vaan niiiiin hyvää!

    Tuo quinoa-vinkki on aivan mainio. Jostain syystä quinoa ei makunsa takia minua suuremmin houkuttele, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi että sen voisi tahnalla maustaa.

    Toiskohan joulupukki mulle kuivurin. Tekis niin mieli kokeilla kaikkia sun ihania kuivurireseptejä!

    VastaaPoista
  10. Jytis;On tosi hyvää,teen tätä aika usein,siis sekä tuota munakoisoa että quinoaa.Munakoiso on todella helppo laittaa tuolla tavalla.

    Esc:Jeps,munakoiso on niin hyvää! Ja itse olen aina pitänyt quinoasta ihan noinkin,mutta siitä saa tuollaisen tahnan avulla tosi kivan väristä ja makuistakin. Oletko kokeillut punaista tai mustaa quinoaa;ne jäävät keitettäessäkin aika rapeiksi ja soveltuvat sen vuoksi tosi hyvin salaatteihin.
    Toivottavasti nyt se pukki tuo sulle sen kuivurin....

    VastaaPoista
  11. No en tiennyt, että quinoaa ylipäänsä edes on mustana ja punaisena! Täytyypä katsoa tarkemmin hyllyä ensi kerralla ostoksilla. Kiitän tästäkin vinkistä, menee varmasti kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  12. Ihana kun saa kasvisruokaohjeen taas talteen laitettavaksi.. niissä alkaa melkeen ideat loppumaan kun itse korvataan yleensä peruna/riisi aina jollakin muulla. Houkutteleva resepti, kiitos siitä taas.

    VastaaPoista
  13. Ihanaa, saan itsekin pian kuivurin, joten pääsen kokeilemaan monia reseptejäsi!

    Toiveissa muuten olisi eläviä jouluruokareseptejä, esim. piparit, laatikkoruuat.. olisikohan sinulla sellaisia takataskussa? :)

    VastaaPoista
  14. Risulinna:Kiva jos reseptini innosti kokeilemaan:-)

    Daily Eko:Mahtavaa että saat kuivurin! On mietinnässä joitakin jouluruokia, mutta noita pipareita tein juuri,pari postausta alaspäin....

    VastaaPoista
  15. Ihania ruokaohjeita täällä!

    VastaaPoista
  16. I wish I could read Finnish!

    VastaaPoista
  17. Beautiful, healthy food as always Yaelin! :D I really like quinoa! :)

    VastaaPoista
  18. IlanaDavita:you could always use the Google translator on my side bar.Not a perfect translation but gives some idea....

    Lorraine:Thanks:-) I love quinoa too!

    VastaaPoista
  19. S. antoi vihjeen tästä munakoiso reseptistä. Aion kokeilla. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...