perjantai 6. marraskuuta 2009

Kukkakaali ceviche

kukkakaali Näin televisiossa kokkiohjelman,jossa laitettiin  cevicheä tuoreesta tonnikalasta. Siinä käytettiin myös kukkakaalia,ja sainkin siitä idean tehdä kukkakaali cevicheä.Cevichehän yleensä mielletään kalaruoaksi,mutta cevicheä voi myös tehdä vihanneksista.Muutin salaatin aineksia ja jätin joitakin pois. Pari kastikkeen ainesta korvasin agavesiirapille. Tämä oli erittäin maistuvaa, ja taas huomasin,miten hyvää kukkakaali on raakana.

  • 1/3 keskikokoista kukkakaalia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3-4 limesitruunaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • ½ vihreä chilipipuri
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl agavesiirappia
  • ½ punasipuli
  • suolaa,pippuria

Valmistus Puhdista kukkakaali ja leikkaa kukinnat erikseen. Leikkaa niistä ohuita palasia,kuten kuvassa. Leikkaa myös puolikas chilipippuri renkaiksi;siemenet voi jättää pois ellei halua liian tulista.Lisää murskattu valkosipuli,punasipuli, suola, pippuri,agavesiirappi  ja limen mehu.Sekoita hyvin ja anna seisoa vähintään tunnin,sekoita välillä. Ennen tarjoilua lisää oliiviöljy sekä puolitetut kirsikkatomaatit.

9 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, melkein pitaa kokeilla. Chilit pitanee jattaa pois, lapsille liian voimakasta.

    Raaka kukkakaali on hyvaa, nam.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla! Olen ihan hulluna kukkakaalin juuri nyt kun se on parhaimmillaan täällä. Tänään tein porkkana-kukkakaalisosekeittoa ja loput kukkakaalista söin sellaisenaan keittoa tehdessä :D

    VastaaPoista
  3. PIkkujutut;kokeile ihmeessä,on tosi hyvää.Pienet lapset eivät tosiaankaan kauheasti chilistä välitä;tosin oma poikani tykkäsi pienenä tosi paljon chilistä mutta sai siitä isompana vatsaväänteitä..

    Unelma:-)

    Mizyena;Kukkakaali-porkkanasosekeitto kuulostaa namilta! Jeps,raaka kukkakaali on hyvää!

    VastaaPoista
  4. Minäkin tykkään kukkakaalista raakana. Cevicheä olen tehnyt, mutta vain kalasta. Pitänee kokeilla tätä, kun kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  5. Täällä juuri raakaa kukkakaali"couscousia" nauttineena voin vain yhtyä edellisiin kommentteihin. Lime ja kukkakaali on herkillinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
  6. Allu:Tällainenkin ceviche on hyvää!

    Hannele:-)

    Okriina:Kukkakaali onkin hyvää "couscousina" ja "riisinä".Näin se oli tosi hyvää.

    VastaaPoista
  7. Söimme tätä juuri tovi sitten ollessamme poikkikseni perheen luona syömässä! Minun syömiseni kun tuottavat perhepiirissä aina enemmän tai vähemmän päänvaivaa, niin ilahduin toden teolla, kun olivat löytäneet täältä sinun blogistasi tämän herkun ja valmistaneet sitä!

    Harmi kun ei ollut kameraa matkassa, en saanut kuvaa mutta maistui aivan hurjan hyvältä! Kiitos siis reseptistä! Täällä näitä seurataan oikein koko suvun voimin ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...