torstai 1. huhtikuuta 2010

Raakaversio venezuelalaisesta munakoisosalaatista ja ihanan pikantti tomaattisalaatti



Puolisentoista vuotta sitten postasin munakoisoruoasta,jollaiseen tutustuin Venezuelassa.Siinä munakoisoa raastettiin salaattiin,ja se on todella herkullista sillä tavalla valmistettuna.Mietin joku aika sitten,että siitä voisi kokeilla tehdä raakaversio,ja katsella millainen siitä tulee.Teinkin sitä sitten eilen ja siitä tuli tosi hyvää.Alkuperäistä raastettua munakoisosalaattia söin yhdessä Caracasin kahvilassa monta kertaa;en saanut reseptiä mutta muistin suurin piirtein mitä siihen tuli.
Eli tässä munakoisosalaatissa kuorin ensin munakoison,ja sitten raastoin sen.Lisäsin suolaa joukkoon ja laitoin raasteen "hikoilemaan" muutamaksi tunniksi,jonka jälkeen huuhtelin raastetta,ja laitoin uudestaan lävikköön,kunnes suurin osa nesteestä oli  haihtunut.(painoin raastetta jonkun verran,jolloin siitä lähti nestettä.Sitä ei kuitenkaan pidä jättää rutikuivaksi)

Munakoisosalaatti venezuelalaiseen tyyliin
  • 1 iso munakoiso
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl luomuvalkoviinietikkaa
  • suolaa,mustapippuria
  • runsaasti silputtua persiljaa
Kaikki ainekset sekoitetaan munakoisoraasteen joukkoon,ja sekoitetaan hyvin.Annetaan marinoitua joitakin tunteja(marinoin yön yli)

Laitoin marinoidun,raastetun munakoison kuivurin kiinteälle tasolle,ja kuivasin pari tuntia,kunnes se oli pehmennyt ja väri muuttunut hieman tummemmaksi.Tätä voi myös tehdä uunissa matalalla lämpötilalla uuniluukun ollessa raollaan.Koska raaste on aika ohutta,ei sitä tarvitse kauan kuivatella. Pidin tästä tosi paljon ,ja muutenkin tähän tuli paljon vähemmän öljyä kuin tavalliseen versioon,mikä on hyvä asia!
Tein myös pikanttia tomaattisalaattia,joka mielestäni maistuu ihanalle.

Pikantti tomaattisalaatti
  • 4-5 tomaattia
  • 1 vihreä chilipippuri
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
Kuutioi tomaatti,ja silppua sekä chilipippuri että valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi.Lisää ne ,sekä suola ja sitruunan mehu. Anna "seistä" noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Tämä salaatti ei mielestäni edes tarvitse öljyä,se on  hyvää ihan noin,mutta jos haluaa,voi salaattiin lisätä lusikallisen oliiviöljyä.Salaatti on hyvää ihan tuoreena:seuraavana päivänä se ei enään mielestäni ole ihan yhtä hyvä.
Toivotan kaikille oikein iloista pääsiäistä!

6 kommenttia:

  1. Iloista pääsiäistä sinulle myös.

    VastaaPoista
  2. Oikein iloista (ja maistuvaa!) pääsiäistä sinullekin! Kiitos jälleen kerran ihanasta reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Munakoisosalaatti kuulostaa hyvälle! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. Unelma:kiitos samoin!

    Aletheia:Sinulle samoin iloista pääsiäistä!

    Okriina;Munakoisosalaatti on tosi hyvää näin valmistettuna.Iloista pääsiäistä sinullekin!

    VastaaPoista
  5. Hyvää pääsiäistä! Kiitos vinkistä käyttää munakoisoa raakana :D

    VastaaPoista
  6. Äitiliini:Kiitos samoin! Tuo munakoiso oli tuolla tavoin laitettuna melkein parempaa kuin se alkuperäinen,erittäin paljon öljyä sisältävä ruoka.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...