perjantai 11. maaliskuuta 2011

Raw-ilta

Eilen sitten järjestin luonani raw-illan,johon olin kutsunut tuttuja ruokabloggareita,ja mukaan tuli myös pari uutta tuttavuutta.Ilta oli todella mukava,ja raw-ruoasta oltiin kiinnostuneita ja siitä myös pidettiin.
Mukana olivat Mimi,Liz,Sarah,Michelle miehineen sekä uusi tuttavuus Miri ja Hannah,jonka blogi ei ole ruokablogi.Muutama ilmoittautunut joutui viime tingassa peruuttamaan tulonsa flunssan johdosta.
Tervetuliaisdrinkkinä oli vihreä smoothie,johon tuli tällä kertaa taatelia,banaania,omenaa,hieman verigreippiä, 
pinaattia,minttua,selleriä,mangoldia, bee pollenia sekä itse kuivattamaani vehnänorasjauhetta. Tarjosin smoothien biohajoavista maissitärkkelyksestä tehdyistä kupeista,jotka löysin jättimarketista tosi edullisesti:25 kappaletta  noin yhdellä eurolla..Ostin myös pikkulautaset samaa sarjaa.Smoothie meni hyvin kaupaksi:)
Suuressa lokerollisessa vadissa tarjosin raakakräkkereitä, sieniä,erilaisia dippejä sekä  taatelisella kastikkeella kuorrutettua parsakaalia,joka on mielestäni ihanaa,ja jota teen usein.Saksanpähkinätahnassa oli saksanpähkinöiden lisäksi selleriä,vihreää sipulia,punaista paprikaa,sitruunamehua ja mausteita. Punaisessa tahinissa oli tahinin kanssa jauhettu kuivurissa pehmennettyjä punaisia paprikoita,ja vihreässä tahnassa oli tahinin joukkoon lisätty pinaattia.Portobellot olin ensin marinoinut balsamico-oliiviöljysekoituksella,jonka jälkeen kypsyttelin niitä jonkun aikaa kuivurissa,lisäsin päälle mantelipestoa,ja laiton sienet vielä joksikin aikaa kuivuriin.
Tein sushia,joka oli tosi hyvää mutta vähemmän nättiä. Vaikka kuinka yritän ,ja minulla on sushimatto,niin en onnistu tekemään niistä nättejä.Pitää vaan jatkaa harjoittelua.Sushien sisällä oli riisinä jauhettua kukkakaalia ja retikkaa,johon olin sekoittanut misoa ja tahinia.Lisäksi rulliin tuli sinimailasen ituja,kurkkua,avokaadoa ja oranssia makeaa paprikaa.
Taboulissa oli idätettyä punaista quinoaa.En ehtinyt idättää niitä "häntä"-vaiheeseen,mutta ihanan rapsakoita olivat tässä salaatissa.
Juuressalaatissa oli 5 erilaista juuresta nuudelimuodossa (punajuurta,porkkanaa,kyssäkaalia,retikkaa ja vihreää retiisiä).Salaatin maustoin sumakilla ,suolalla,mustalla pippurilla sekä oliiviöljyllä.Tosi paljon tykättiin myös salaatista,jossa oli idätettyjä pieniä mustia linssejä,selleriä,kevätsipulia,punaista paprikaa,oreganoa ja balsaminen öljykastike.Juuressalaatissa oli myös itse tehtyjä rusinoita,eli kuivurissa kuivattuja viinirypäleitä.
Joku sanoi,että suolaisten torttujen (edellisestä postauksesta) täyte  maistui tosiaankin juustolta....
Jälkiruokapuolella suosikki oli suklaamousse ,johon tuli avokaadoa,taatelia,hieman banaania,luomukaakaota (ei siis ollut ihan täysin raw),ripaus suolaa,hieman kylmäpuristettua kookosöljyä.
Makeitakin torttuja oli tarjolla. Pohja mantelia ,pekaanipähkinöitä,kookosta ja kaurajyvistä jauhettua jauhoa,hieman taatelisiirappia. Täyte joko banaani-taateli-cashew-kookosöljy,tai mansikka-cashew-kookosöljy-agave. Banaanitaatelitorttujen päälle laitoin kuivurissa hunajassa karamellisoituja päärynän paloja.
Myös raw-pikkuleipiä oli tarjolla.Nämä ovat sellaisia ,joita teen usein,ja joita pidän laukussakin välillä mukana.Aineksina manteli (mantelimaidon teossa jäänyttä),banaania,jauhettua kookosta ja taatelia.Nami!Myös raakasuklaata oli,mutta kuva epäonnistui täysin.
And thanks to Liz,who took the best pictures here with my camera and taught me a thing or two about how to use it...

38 kommenttia:

  1. Voi apua miten herkullisen näköistä! Voitko tulla tekemään mullekin tuon menuun? :D

    VastaaPoista
  2. Wow? Et kai sina itse tehnyt noita kaikkia?

    VastaaPoista
  3. Chaos;no harmi että on tämä välimatka;D

    Anu:juu kaiken tein itse.Olin kyllä vähän puhki sen jälkeen....

    VastaaPoista
  4. Mahtava menyy ja onnekkaita ystäviä sinulla! Voin vain kuvitella, miten paljon aikaa on mennyt tuon kaiken valmistamiseen. Kuivuri lienee hurissut yötä päivää? Itse koen, että raw foodin valmistaminenkin on jotenkin energisoivaa =)

    VastaaPoista
  5. Okriina;Kiitos,kauheasti tykkäsin noita juttuja tehdä,mutta flunssasta juuri parantuneena (ja yskien vielä)voimat ovat muutenkin vähän vähissä,Kuivuri työskenteli nyt vähän normaalia enemmän;D

    VastaaPoista
  6. Vau! Upeat pidot järjestit! Ei ihme, jos sen jälkeen olit puhki. Tuossa on ollut aikalailla hommaa. Värikkäät ruuat näyttää tosi hyvältä keväisen vihreällä pöytäliinalla.:)

    VastaaPoista
  7. Sushi ja bortopellot olisivat maistneet, ei kiitos venhänorasjuomalle;-)

    Jael, eikö mukana olisi voinut olla katkarapuja?

    VastaaPoista
  8. Kmsu:Kiitos!Oli kyllä ihan kiva järjestää näitä ja tehdä näitä juttuja,vaikka tuon flunssan vuoksi olin vielä vähän heikkona. Ja tuon ihanan vihreän pöytäliinan valitsinkin ihan tarkoituksella,se tuo ne muut värikkäät värit hyvin esille;)

    Leena:Tuo oli kalatonta sushia....Ja juomakin oli kaikkea muuta kuin vehnänorasjuoma,jota oli seassa vain jonkun verran.Luitko aineksista,joita tuli mukaan,se oli oikea herkkusmoothie....No ei voinut olla tällä kertaa katkarapuja,kun oli kyseessä raakavegaanikestit,vaikka tuossa yhdessä jutussa oli kyllä hunajaa,joka siihen kategoriaan ei sisälly.Sitäpaitsi tuolla oli mukana pari hieman uskovaista täkäläistä;heille katkaravut ovat ehdottomasti no-no.

    VastaaPoista
  9. Kiitos näistä kuvista. Haaveilen aina juuri tällaisista ruoista. Nyt sain syödä silmilläni. Söisin ihan kaikkea pöydästäsi!

    VastaaPoista
  10. Sooloilija:kiva että pidit! Oliskin sulle kiva laittaa näitä jos vain voisi...Kaikki oli kyllä tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  11. Mahtavat tarjoilut! On kyllä ollut melkoinen tekeminen. Mukava olisi ollut olla vieraana:)

    VastaaPoista
  12. Ihan mieletön buffet, on varmasti ollut huippu mielenkiintoinen ilta kaikille. Olisipa upea joskus maistaa tällaisia raw-ruokia :)

    VastaaPoista
  13. Kuulostaa tosi hyvältä, olisin oikein mielelläni ollut vieraanasi maistelemassa ja nauttimasta hyvän pöydän antimista!! Monia loistavia ideoita, ihana postaus! :)

    VastaaPoista
  14. Vihreä smoothie - jee :D Kaikki näyttää ihanalta: kaunista, värikästä, terveellistä, kiinnostavaa. Uskomatonta että yksi nainen sai tuon kaiken aikaan:)

    VastaaPoista
  15. Voi miten hyvän näköistä ruokaa, olispa voinut olla mukana :)

    Tuo suklaamousse etenkin näyttää taivaalliselta... laitatko joskus reseptin?

    VastaaPoista
  16. Uijui, mitä herkkuja! Noissa on kyllä ollut ihan hirveän iso homma, joten täytyy hattua nostaa. Toivottavasti jaksoit vielä kaiken tuon työn jälkeen ja vielä hieman puolikuntoisena olla itsekin juhlamielellä. :-)

    VastaaPoista
  17. Miten näihin bileisiin pääsee ;)

    VastaaPoista
  18. Nyt voi kyllä käyttää sanontaa "pöytä notkuu". Montaa sorttia olet tehnyt ja niin herkullisen näköisiä raw-ruokia! Maistaisin minäkin mielelläni :)

    VastaaPoista
  19. Kaisu:oli kiva kyllä tehdä,ja kaikkein kivointa on nähdä,miten ihmiset,jotka eivät tunne raw food-keittiötä ihastuvat siihen:)

    Mausteinen Manteli:kiitos:)Oli tosi kiva ilta! Raw foodissa on useita niin hyviä ohjeita,joita voi hyvin tarjoilla myös ns.tavallisen ruuan ohella.

    Italiansalaatti:kiitos! Olisi kiva kun olisit voinut olla mukana;D Kaikki oli hyvää,ja vieraat tykkäsivät(suklaamousse oli hitti)

    Rita:Vihreä smoothie on tosi hyvää,kun sekoittaa oikeassa suhteessa aineksia(ja terveellinen;) Mikä on ihanaa tällaisessa ruokavaliossa on ruokien värikkyys:) Hih,olihan tuossa hommia,ja olisi ollut kiva tehdä sitä kimpassa,mutta kyllä se ihan noinkin meni hyvin;D

    Anna:Raw food onkin tosi nättiä! Raw suklaamousse on tosi hyvää ,ja helppotekoinen.Mulla ei tuohon ole tarkkaa reseptiä,kun laitoin vain monitoimikoneeseen ja välillä maistoin onko tarpeeksi hyvää;D mutta tuohon satsiin laitoin siis 2 pehmeää avokaadoa,taatelia (liotettu ensin vedessä)ripaus ruususuolaa,1 kypsä banaani,luomukaakaojauhetta,ja hieman kylmäpuristettua kookosöljyä,jonka voi hyvin jättää pois.Laitoin sekaan myös hieman rommia,mutta näköjään liian vähän sillä se ei tuntunut.Netistä löytyy hyvin vastaavia reseptejä googlettamalla "raw chocolate pudding"

    Hippu:oli sen verran kivaa porukkaa ja kiva ilta,että huonokuntoisuus unohtui;D Iso hommahan tuossa oli,mutta toisaalta ihan kiva sellainen:)

    Katja;D Jos olisi lyhyemmät välimatkat;D

    VastaaPoista
  20. Omenaminttu:Pöytä kyllä "notkui" kivasti.Muistan ,että pidät lämpimästä ruuasta,mutta esim, kesällä monet näistä ruuista ovat ihanteellisia:)

    VastaaPoista
  21. Mistä marketista löysit ne biohajoavat kupit. Tarvitsen ison erän ensi kuussa.

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. Magnus:siis täältäpäin löysin,mutta kyllä kai Suomestakin löytyy hyvin.Olivat vain aika edullisia täällä oman alueeni jättimarketissa.Toivottavasti löydät niitä sinun suunnallasi.

    VastaaPoista
  24. Wau, onpa hurjan paljon kaikkea ihanaa ollut tarjolla =). Noiden kanssa on kyllä varmasti riittänyt tekemistä! pakko vielä udella, että mitä toi kahdessa ylimässä kuvassa oikealla oleva oranssin sävyinen juttu on?

    VastaaPoista
  25. Ihana tarjoilu! Olisinpa ollut mukana herkuttelemassa :-)

    VastaaPoista
  26. Mia Lucia:kivasti olin ehtinyt tehdä tarjottavaa ja ilokseni vieraat tykkäsivät kaikesta:)Tarkoitat varmaan tuota kirkkaan oranssin väristä,se on mun simppelillä halvalla laitteella ohuen ohueksi siivuttua kurpitsaa.Siis sellaisesta jättikurpitsasta leikattu palanen. Olen siitä aiemminkin postannut,laitoin siitä kurpitsa carpacciota,maustettu balsamisella öljykastikkeella ja kurpitsansiemenillä.

    Maria;kiitos! Olisi ollut kivaa jos sinäkin olisit voinut olla mukana;D

    VastaaPoista
  27. åh, det ser helt otroligt gott ut! det vattnas i munnen på mig.
    hur mycket raw food äter du i vanliga fall?

    VastaaPoista
  28. Upeat tarjottavat olet taikonut. Tuollaisia olisi niin kiva päästä maistamaan.
    Onko raw food mielestäsi työläämpää valmistaa kuin vaikka vain tavallinen kasvisruoka. Minua kiinnostaa kovasti, mutta monet ainekset kuulostavat vähän 'eksoottisilta' ja tuntuu, että niiden löytäminen on hankalaa. Tai ei kai se enää hankalaa ole sitten kun löytää paikat.

    VastaaPoista
  29. Sarapirat:Det var nog jättegott! Jag tycker annors också mycket om kall mat (sallader!)så att på det sättet blir det ju raw food dagligen.Men nu äter jag ju andra saker också,som fisk.Och nu mår jag bättre,så vad säger du om Radio Rusco?

    Saya:kiitos,oli kyllä ihan kiva ilta ja vieraat tykkäsivät. Minusta ei raw food ole yhtään vaikeampi valmistaa,etenkin jos ei käytä kuivuria. Esim; Erica Palmkranzin kirja Raw Food on täynnä ihanan visuaalisia ohjeita,ilman kuivuria,ja kaikki on helppotekoista. http://www.amazon.com/Raw-Food-Complete-Guide-Every/dp/1602399484/ref=ntt_at_ep_dpi_1
    Tuossa ehkä eksoottista oli vain tuo vihreä retiisi,jota voi olla hieman hankalampi löytää,mutta muuten käytin tuossa aika helposti löytyviä aineksia.

    VastaaPoista
  30. This looks like a marvellous spread! I made some raw brownies recently and they were quite nice indeed!

    VastaaPoista
  31. Lorraine:I made a raw evening for some blogger friends and we had great fun and enjoyed the food! Raw brownies are nice too:)

    VastaaPoista
  32. Näitä herkkuja on tutkittava useampaan kertaan. Hienolta näyttävät ja varmaan maistuivatkin.
    Vihreä smoothie, oi ihanaa.

    VastaaPoista
  33. Unelma:Oli oikein maistuvaa,ainakin osanottajien palautteen mukaan:D Vihreä smoothie on melkein päivittäistä juomaa...

    VastaaPoista
  34. Wau minkälaisia herkkuja olit tehnyt...erityisesti nuo dipit ja tabouleh näyttivät herkullisilta ja tietysti sushit myös...ja suklaamousse...ja ja ja...:-)

    VastaaPoista
  35. Hi Yael,

    This looks wonderful. I heard about your presentation of raw foods from Sarah Melamed.
    Your blog looks fascinating. I love vegetarian and vegan food. I've been trying often to read it using English and French but I get only a vague idea since so many words are left untranslated. I did understand the chocolate mousse, and it sounds great.
    I wish there were a way to understand your broccoli recipe.
    What kind of dehydrator do you have?

    VastaaPoista
  36. Absolutely white:kiitos,ainakin palaute paikalla olijoilta oli positiivista,ja kaikesta pidettiin (paitsi suklaa,joka oli täysi floppi)

    Faye:So your commenting was ok after all:D When someone comments after one week it I have to approve it and sometimes I forget to check those comments.Like I mentioned in the email,the Finnish language is a bit different,with all those grammatical cases,and does not translate well, when a software is in question.The dehydrator I use is Ezidri.

    VastaaPoista
  37. Oi vitsi että kaikki raakaherkut näyttävätkin upeilta! Varsinkin tuo mousse näyttää niin täyteläiseltä, ettei ikinä uskoisi hedelmäpohjaiseksi. Nam nam, enpä kyllä kieltäytyisi mistään yllä olevasta syömingistä!

    VastaaPoista
  38. Pipsa:kiitos:) Tuo avokaadomousse on tosiaankin ihana ja niin suklainen ja pehmeän makuinen.Olen sitä usein tehnyt ja myös jäädyttänyt jätskiksi ja se ontosi hyvää. Kun järjestin raakaillan,niin sitä edelsi kova työ mutta oli kyllä kivaa ja kaikki tykkäsivät noista ruuista:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...