keskiviikko 24. elokuuta 2011

Ihana kesäkurpitsa-alkupala ja sitä edeltänyt pieni epäonnistunut laitekokeilu

Tein pari päivää sitten ihanan herkullisen ja helppotekoisen raakakesäkurpitsa-alkupalan,mutta sitä edelsi epäonnistunut kokeilu viime kuussa Suomesta hankkimallani laitteella.
Näin siis heinäkuussa Claes Olhsonissa  tällaisen Leifheitin Perfect Roll-laitteen,jonka ostin,ja   näin jo silmissäni mitä upeampia tällä laitteella valmistettuja täydellisiä rullia! Otin höylällä ohuita viipaleita kesäkurpitsoista ,joita asettelin laitteeseen ja katin kontit;en minä mitään rullia tällä onnistunut tekemään! Mutta mukana tulleen esitteen kuvatkin olivat minimaalisen pienet,ja vasta jälkeenpäin näin nuo sivustolla olevat paljon isommat kuvat.Ja olisi pitänyt varmaan nähdä tämä videokin,jotta kesäkurpitsarullat olisivat onnistuneet.No ensi kerralla sitten.

Koska kuitenkin olin höylännyt suuren määrän näitä kesäkurpitsaviipaleita,päätin tehdä näistä jotain muuta,ja tulos olikin todella herkullinen.

Ihana kesäkurpitsa-alkupala (raw)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2-3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • suolaa (käyttämäni suola on aina ruususuolaa)
  • mustapippuria
  • chilihiutaleita
  • 1 sitruunan tai limen raastettu kuori (käytin limeä)
  • ½ sitruunan tai limen mehu
  • 2 tl ravintohiivahiutaleita
Höylää kesäkurpitsasta ohuita viipaleita ja aseta ne reunalliseen astiaan.Kaada päälle 2 rkl oliiviöljyä,sitruunan tai limen mehu ja kuoriraaste,chilihiutaleet ja suola sekä pippuri. Anna marinoitua muutama tunti. Laitoin tämän jälkeen viipaleet ihan puoleksi tunniksi kuivuriin,jolloin pinta hieman kuivui.Viipaleet voi jättää kuivaamattakin,mutta sitten marinoida niitä kauemmin. Tämän jälkeen  ripottelin vielä hieman öljyä sekä pippuria viipaleitten päälle ,ja lopuksi ripottelin päälle ravintohiivahiutaleet. Tämä  oli ihana alkupala!
Kuva Keittiökameleontti
Viime viikonloppuna Helsingissä vietettiin Ravintolapäivää ja jos olisin ollut Helsingissä ,olisin suunnannut kohti Elävän Ravinnon yhdistyksen raakabaaria Museokadulle, jossa tarjottiin tätä Outin eli Keittiökameleontin  ihanaa raakaomenablondieta  Edit.tuo blondie olikin raakasnägärin tuotteita.
Mikä ihana ohje,tätä täytyy kyllä tehdä joku  päivä.Ohje löytyy tuolta linkin takaa. Outin tapasin muuten nyt kesällä Helsingissä ja oli todella mukava tapaaminen,ja toivottavasti tapaamme seuraavankin kerran Suomessa käydessäni.

14 kommenttia:

  1. Hauska tuo sun otsikkosi. Kaikkia laitteita sitä löytyy tästä maailmasta, enpä ole ennen sattunut näkemään.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada kesäkurpitsasta herkullisen kuuloinen raakaruokaohje! Paljaaltaan tuo kasvis on melkoisen mieto makuuni, mutta hyvin maustettuna ja käsiteltynä asia onkin jo toinen. :)

    VastaaPoista
  3. Kuulosta taas todella hyvalta.Kiitti ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. Hienosti pelastit taas tilanteen! :-D Minulle meinaa aina tulla paniikki, jos joku ei sujukaan ihan suunnitelmien mukaan, ja sitten en aina ihan tiedä, miten pelastaisin tekeillä olevan ruoan... Ihanalta näyttävät sinun kesäkurpitsasi! Nami.

    VastaaPoista
  5. Hyvän kuuloinen ohje, taidan vääntää heti huomenna! Pidän kesäkurpitsoista tosi paljon ja olen viime aikoina jauhanut niistä keittoa tomaatin ja minkä nyt milloinkin kanssa, tänään lehtikaalin ja kera mausteiden.

    VastaaPoista
  6. Allu;mulla on jonkinlainen heikkous keittiölaitteisiin,mutta tämän kanssa pitää vielä harjoitella:;D

    Mustikkatyttö:kesäkurpitsa on sellaisenaan aika tylsän makuista,mutta oikeasti laitettuna siitä tulee ihanan maukasta.Tämä oli tosi hyvää:)

    Sateenkaari:kerro sitten mitä tykkäsit.

    Hippu:3 rullan tai oikeastaan wanna be-rullan jälkeen luovutin.Mutta katsoin nyt sen videon ja ei se ainakaan siinä vaikealta näytä;D Tästä tulikin tosi hyvää:)

    Sannis:Kesäkurpitsasta saakin väännettyä aika kivasti kaikenlaista,etenkin raakakeittiössä:) Kerro sitten mitä tykkäsit.

    VastaaPoista
  7. Herkun kuuloinen resepti, mulla kun noita kesäkurpitsoita tulee omasta maasta ja kaikki kokoon raavitut reseptit on jo kokeiltu... =D
    Noita ravintohiivahiutaleita löytyi myös nimellä oluthiivahiutaleet, kiitos sinun reseptin löysin tämänkin uuden tuttavuuden. =)

    VastaaPoista
  8. Ihana yksinkertainen ohje, jost tietää heti, että se toimii! Sen verran viilaan tuota Omenablondia, että sitä oli Raw Food Yösnägärillä ja Raaka Baarissa sitten brownieta. Mutta vähän vaikeaa näissä nyt voi pysyäkään perässä, kun häärin siellä sun täällä :)

    VastaaPoista
  9. Koo:Onnekas sinä kun sulla on kesäkurpitsoja omasta takaa:) AIna voi löytyä vielä yksi resepti! Ravintohiivahiutaleet ja oluthiivahiutaleet taitavat olla melkein sama juttu,jonkinlaisin eroin.

    Okriina:Jeps,simppeli oli ja tosi hyvää. Ai niinkö se oli,luulin että päinvastoin.Pitää mennäkin korjaamaan tuota sitten. Ohje kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  10. Hyvältä kuulostaa tämäkin kesäkurpitsaresepti. Tykkään niin näistä simppeleistä ohjeista...laiska kokki kun olen;)

    VastaaPoista
  11. Heips taas!
    Minulla on sinulle blogissani pieni yllätys! :)

    VastaaPoista
  12. Resepti näyttää todella herkullista ja terveellistä, eräänä päivänä minä haluan tehdä, kiitos info terveellistä ruokaa

    VastaaPoista
  13. Cucumber plants:Kiitos:) And so cool you wrote in Finnish:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...