torstai 18. elokuuta 2011

Sekalaista

Elokuu on täällä kaikkein kuumin kuukausi (vaikka kyllä syyskuussakin kuumaa vielä on) ja samalla kostein. Keittiössä häärääminen on sellaista,mitä ei kauhean mielellään tee. Ilokseni kotini lähistöllä olevassa jättimarketissa on pakastealtaassa  jatkuvasti mustaherukoita ja puolukoita,joista en saa tarpeekseni,lähinnä smoothieissa.Molemmat ovat suosikkejani,sillä pidän hieman kirpeistä mauista. Yllä olevassa smoothiessa on mustaherukoita,chia-siemeniä sekä mantelimaitoa ja steviaa makeuttajana.Tosi namia!



Tällaisia herkkuneliöitä kuitenkin jaksoin tehdä yhtenä päivänä.Tarkoitus oli tehdä ne kuivurissa,mutta lopulta teinkin ne uunissa,matalassa lämpötilassa.
En kirjoittanut määriä ylös,mutta näihin tuli: kauralesettä,vehnänalkioita,seesamsiemeniä,mantelilastuja, quinoamuroja(paahdettua quinoaa) sekä tahinia,ruususuolaa,vaniljaa ja hunajaa.Mielettömän hyviä. 

12 kommenttia:

  1. Mustaherukka smoothie kuulostaa hyvalta. puolukkasellaisia olenkin tehnyt ja se vasta herkkua on!

    Mista niita marjoja sinne teille tuotetaan?

    VastaaPoista
  2. Tuula:Olen nyt ihan hulluna mustaherukkasmoothieen. Puolukastakin saa hyvää,mutta mustaherukat ovat hieman edullisemmat.Puolasta tuovat näitä.Mustikoita on,mutta tulevat liian kaukaa:USAsta ja ovat sikakalliita.

    VastaaPoista
  3. Mustaherukat ovat kyllä ihania! Niitä pitäisi nyt hamstrata pakkaseen, vaikka saahan niitä pitkin talvea pakastealtaasta... Siinä vain on sellainen joku syysromanttinen juttu, että haalitaan pakastin täyteen marjoja. :) Tein eilen mustaherukkasorbettia ja taitoin kirpeyttä vähän mansikoilla ja lucumalla, vaikka tykkään minäkin kyllä mustaherukasta sellaisenaankin. Kohta tulee vielä se puolukkakausi, jee! Syksy on ihana.

    VastaaPoista
  4. Jutta:Ovat tosiaankin ihania ja olen tosi iloinen,että löydän niitä täältä (punaherukoitakin on)sekä myös puolukoita.Suomessa en ehtinyt olla marjojen kypsymiseen asti.Suomessa asuessa minäkin haalin usein niitä marjoja pakkaseen,vaikka niitä saakin tosi hyvin ympäri vuoden.Mustaherukkasorbetti kuulostaa ihanalta;lucuma varmaankin antaa kiva makulisän sille:)

    VastaaPoista
  5. Mustaherukka on mullekin yksi suurimpia herkkuja, mutta niitä ei ole meillä ihan joka kaupassa tarjolla. Torilta sain vähän ja laitoin pakastimeen. Pitääkin kokeilla tuollaista smoothia.

    VastaaPoista
  6. Jael, nyt on niin trendikästä tehdä smoothieta. Minä ostin semmoista kerran kaupasta. Ihan hyvää se oli, mutta syön nyt mustaherukoita päivittäin puskista kuten myös karviaisia. Ensi viikolla alkaa luumujen syönti.

    Hauskaa miten tuo smoothie näyttää vispipuurolta, jota valmistankin heti kun puolukoita saadaan.

    Toivottavasti saatte hieman viielämpää.

    VastaaPoista
  7. Enpä ole koskaan ajatellut, että puolukoistakin voisi tehdä smoothieta. Kiitos, kun avarsit taas mun maailmankuvaani. :-) Ihanilta näyttää sinun herkkusi!

    VastaaPoista
  8. Allu:Ei täälläkään niitä helpolla saa.Mutta mistä venäläiset ostaa,niin siellä takuulla löytyy:)

    Leena:Minä olen tehnyt smoothieita jo vuosia.Pojallenikin tein aina pakastetuista banskuista maidottoman pirtelön kun oli pieni,silloin ei vaan kutsuttu sitä smoothieksi.Tuossa se mantelimaito varmaan vaikutti väriin ja sitten siinä on niitä chia-siemeniä..

    Hippu:Puolukat on tosi hyviä smoothieissa,etenkin jos tykkää vähän kirpeästä kuten minä.Kiitos:)

    VastaaPoista
  9. Ihana, etta saat puolukoita siella! Meilta loytyy vain karpaloita, mutta nekin kylla kelpaa ;-) Meilla tuo kuuma ja kostea kuukausi on helmikuu ja silloin ei kylla haluta ainakaan uunia kayttaa ollenkaan. Nuo herkkuneliot kuulostaa tosi hyvilta, pitaa kokeilla!

    VastaaPoista
  10. Maria:;Innostuin todellakin kun näin niitä pakastealtaassa ensimmäisen kerran! Juu,kokkailu ei kauheasti innosta näin kostealla ja kuumalla säällä.

    VastaaPoista
  11. Noita herkkuneliöita taytyy kokeilla

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...