perjantai 30. marraskuuta 2012

Torilla

Mansikoiden aika on jo koittanut.Vielä ovat sen verran tyyriitä että ostan vasta sitten
kun halpenevat
Tällä kertaa ei ruokaohjetta,vaan muutama kuva torilta,jossa kävin aikaisin perjantaiaamuna. Rakastan Karmel-toria ja käyn siellä vähintään kerran viikossa.
Ruokapaikka,jossa perjantaisin myydään ruokaa myös kotiin ostettavaksi. Ruoka tässä paikassa tripolilaista(Libya)
Sen viereisessä kaupassa on mausteita.
Halvaa ja turkkilaisia loukum-makeisia,joista en pidä...
Vesimeloneja on vieläkin,vaikka ollaan jo  lähellä loppuvuotta
Erään juustokaupan tiski.Pidän noista kuvassa näkyvistä kuutioista:vuohen-ja lampaanmaidosta tehdyjä juustoja.
Oliiveja ja tahinia
Maustekauppa ,josta saa myös hyvää oliiviöljyä
Torilla voi myös poiketa syömässä,on valinnanvaraa
Tässä kävin juomassa espresson ja samalla katselin menoa torilla
Istuessani kahvilla selkäni takana oli iso tiski itämaisia leivonnaisia.Ennen pidin paljon,nyt ovat aivan liian makeita minulle.

31 kommenttia:

  1. Nam nam nam nam nam nam nam nam nam ... :) Erityisesti mansikat, oliivit, mausteet, juustot...

    VastaaPoista
  2. Ihania torikuvia. Halvasta minäkin pidän, mutta niistä sitkeistä loukumeista en niin välitä.
    Pian mekin varmaan saamme mansikoita.

    VastaaPoista
  3. Nämä torikuvat ovat aina yhtä ihania. Vuohen- ja lampaanjuustosta minäkin pidän, etenkin sellaisista oikein pehmeistä ja kermaisista.

    VastaaPoista
  4. Tuula:nami tosiaankin! En tiedä ovatko nuo mansikat makeita mutta tosi nättejä ainakin olivat.Mutta hinta vielä kova,mutta pian se laskee kun päästään loppuvuotta kohti.

    Unelma:rakastan tuota toria! Siellä on paitsi ruokaa,myös tavaraa.Tänään etsin Bambille puseroa,kun hauvaressu palelee,mutten löytänyt sopivaa.Sinä varmaankin saat pian mansikoita siellä minne menet ....

    Pinea:Perjantai,ennen viikonloppua,on aina niin täynnä ihmisiä tuolla että ihan helppoa ei ole ottaa kuvia.Pitää tulla sellaisena päivänä kun on vähemmän väkeä. Mutta tuolla on niin paljon ihanaa silmänruokaa:)
    Vuohen-ja lampaanjuustot ovat ihania;pidän sekä pehmeistä että kovemmista.

    VastaaPoista
  5. Täällä on tullut puoli metriä lunta ja siellä nautiskellaan kohta mansikoita ;-)

    VastaaPoista
  6. En ihmettele että tuollainen tori on mielipaikkojasi ;) Mä ajattelin kans tänä viikonloppuna etsiä sellaisia katumarkkinoita tai -toreja. Niitä ei tässä meidän bisnesalueella ole, mutta pikkasen etäämmällä löytyy.. paikalliset tapaa ostaa niistä pääasiassa kaikki vihannekset ja hedelmät. Mutta myös kaloja, lihaa jne.. mitenköhän tuo kylmäketju ;)...

    VastaaPoista
  7. Jonna:näinkin lehdessä teidän kamalasta säästänne;täällä sen sijaan tänään oli hellettä!


    Mausteinen Manteli:oliskin kivaa nähdä teiltä paikallinen tori.Venezuelassa käytiin pari kertaa muutamassa Caracaksen torissa,mutta eivät ne kamalan erikoisia olleet.Ehkä teillä on parempi? Kalat ovat onneksi tässä Karmel-torilla jääpalojen seurassa,mutta esim, kesän kuumuudessa en osta koskaan kalaa torilta.

    VastaaPoista
  8. Jael, älä nuukaile, vaan aloita jo. Mansikka on aivan muuta kuin lällärimarja, sillä on vaikka mitä terveysvaikutuksia ja sitten se on iholle enemmän kuin mikään voide...

    Yritin etsiä sitä Suomalaiset marjat kirjaa, mutta ei satu silmään enää tähän aikaan päivästä. Olisin kertonut, mitä kaikkea siitä saa ja mihin vaikuttaa...

    Kuumana suvipäivänä syön lounaaksi vain ison satsin kotimaisia mansikoita ja juon tietty paljon vettä.

    VastaaPoista
  9. Campasimpukka;kiitos)Vielä vähän odottelen mansikoiden kanssa.

    Leena;kyllä ehdin vielä syödä mansikoita kesään asti,sillä täällähän niillä on pitkä sesonki.Mutta nyt olivat vielä sen hintaisia,että voin ihan hyvin odotella joitakin viikkoja.Ja mullahan on just tuo Suomalaiset marjat,jonka annoit minulle,siinähän on niin hyvin tietoa marjoista:)
    Täällä taas syödään mansikoita kun on viileämpää;D

    VastaaPoista
  10. Carmeltori on ahdas tungosta riittaa perjantaisin. Menen ostoksille mieluummin Tikvatorille. Siella on myyjatkin kivempia.

    VastaaPoista
  11. Anu:kävin viime vuonna kerran Tikvatorilla;mutta pidän enemmän Carmelista.

    VastaaPoista
  12. Juu onhan Carmelkin ihan kiva ja varikas ja helppo sinne menna kun on keskustassa, mutta jos haluamme todella ostaa isompia maaria hedelmia ja vihanneksia ja zhugi-tarvikkeita ja olemme liikkeella semmosen torikarryn kanssa, Tikvassa on tilavampaa liikkua ja nama kaytannon ostokset sujuvat paremmin.

    VastaaPoista
  13. Ihania silmäkarkkikuvia. Ihmeellistä että sieltä saa ympäri vuoden tuoreita herkkuja! Ei mahdu omaan järkeen...

    Luuletko että jos asuisit suomessa, söisit edelleen yhtä raakaruokapohjaisesti? Itsekin haluaisin mutta minusta se tulee täällä niin hirveän kalliiksi :/

    VastaaPoista
  14. Oijjoijoi, pääsispä nyt tuonne! Ihanan näköisiä kojuja ja mitä herkkuja pullollaan. Kiitos kun jaoit nämä kuvat!

    VastaaPoista
  15. Ihana katsella tuollaisia hedelmäntäyteisiä torikuvia. Ne mansikat näyttivät kyllä houkuttelevilta. Huvittaa oikein ,miten innoissani olin eilen Oulussa käydessäni kauppahallissa. Mutta meidän mittakaavassamme sekin oli mahtavaa. Osin pari smoothieta, luomu naurista, suomalaisia luomuomppuja ja halvaa. Lokumiakin olisi ollut,m utta tällä kertaa en sitä ostanut. Tykkään kyllä niistä, vaikka tosi makeitahan ne ovat.

    VastaaPoista
  16. Voi että mä tykkään näistä paikallinen tori/ruokakauppa -postauksista! Juustot näyttää niin hyvälle :)

    VastaaPoista
  17. Täällä tuiskuaa ja vihmoo lunta vaakatasossa ja siellä on mansikoita torilla! Voitaisko vaihtaa...

    VastaaPoista
  18. Hetken jouduin miettimään missä olen, en suinkaan ollut puun alla vaan täällä toisaalla.

    Mutta se mikä tänne toi, oli nuo mansikat, missä on meidän omat...tosin ensimmäiset eivät juuri maistu miltään, joten täytyy malttaa odottaa. Minäkään en pidä noista makeita, pieni murunen ja sillä on makean nälkä tyydytetty moneksi päiväksi.

    VastaaPoista
  19. Anu:se Tikvan marketti on tosiaankin leveämpi ja ehkä helpompi ostaa siellä,mutta mielestäni Carmel-tori on persoonallisempi;D Se Tikva taitaa muutenkin olla teitä lähempänä.

    Taika:olen kyllä siinä mielessä ihanassa asemassa,että aina on tuoretta lähiruokaa.En syö pelkästään raakaruokaa,mutta se on iso osa ruokavaliotani,koska rakastan tuoreita kasviksia ja hedelmiäkin.Suomessa talvisin tosiaaankin vaikeampaa tuo raakailu,mutta esim,.idätys on helppoa ja rakastan kaikenlaisia ituja ja niitähän voi aina tehdä kotona.Ja juurekset ovat Suomessa hyviä talvellakin eikä niin kamalan kalliita,mutta kyllä raakailu täälläpäin on helpompaa.

    Rva Patalintu:tuo on kyllä ihanan värikäs tori:) Ja kiva kun olit virtuaalisesti mukana:)

    Paula:Nuo mansikat olivat kyllä täydellisen näköisiä mutta onkohan se maku...joskus täällä on tosi makeita mansikoita ja joskus aika mauttomia.Oulun kauppahallissa en ole käynyt mutta kauppahallit muuten ovat ihania;kesällä kävin MIkkelin kauppahallissa. Loukumista en ole koskaan pitänyt,mutta tuolla niitä oli monta eri makua.

    Heidi:kiva kuulla:) Otin vain ihan muutamasta jutusta eilen kuvia,koska oli aika täyttä tuolla mutta toisella kerralla voisi ottaa lisääkin kuvia.Valkoiset juustot ovat Välimeren maissa tosi hyviä:)

    Jokihaka:itse asiassa vähän kaipaan joulukuuta,voisin vaihtaa muutamaksi päiväksi;D

    Pikkujutut:kiva nähdä sinua täälläkin;D
    Mansikoita alkoi ilmestyä pari viikkoa sitten ,mutta mausta en tiedä kun en ole vielä ostanut.Pian niitä varmaan teilläkin siellä,olette pohjoisemmassa joten kypsyvät myöhemmin. Loukumia en edes maista,en tykkää lainkaan...

    VastaaPoista
  20. Ihania nämä sinun toripostauksesi. Melkein sellainen minivisiitti sinne lämpimään :) Itse pidän lokumeista ja itämaisista leivonnaisista, mutta ovat kyllä vietävän makeita.

    VastaaPoista
  21. Outi:)Sitten pitääkin joskus laittaa näitä lisää;D Ennen tykkäsin tosi paljon noista itämaisista leivonnaisista,mutta nykyään voin ehkä maistaa pienen murusen,en enempää....

    VastaaPoista
  22. Ei ole todellista millaista siellä on! Mä voisin vaihtarina lähettää kuvan Helsingin kauppatorilta...

    VastaaPoista
  23. Onpa kivoja kuvia torilta! Jotenkin kuva tuntuvat niin kaukaisilta, kun täällä vaan lunta satelee ja mansikoitakin on viimeksi syönyt joskus kesällä. Mutta ihania herkkuja kyllä, etenkin juustot ja oliivit! :-)

    VastaaPoista
  24. Jasu;D Taitaa siellä lumen keskellä olla vähän kylmää torimyyjillä;muistissa on vielä Helsingin torit kylmän sään aikana,ei ihan kauhean värikästä silloin.,,,,

    Mimosa:Kiva kun pidit.Teillä on nyt niin hurjan erilainen sää kuin täällä,jossa on ollut melkein hellettä viime päivät. Juustot ja oliivit ovatkin namia:)

    VastaaPoista
  25. Beautiful, ripe strawberries in December? Only in my dreams- and your local market, I suppose. You photos are a ray of sunshine on this dreary winter-like day!

    (PS, I'm so glad you noticed and like the new blog design. Thank you!)

    VastaaPoista
  26. Hannah:these pictures are of last weekend.The winter here is when we have the best produce:)
    I really liked the new look of your blog:)

    VastaaPoista
  27. Norppa>Kiitos! Tuolla torilla onkin niin hyviä kuvauskohteita;D

    VastaaPoista
  28. Siis istun tässä aamiaisen jälkeen ja nyt tunnen olevani mansikkaa vailla ja oliiveja ja herkkuja ja ja...

    Voi miten siellä voi ollakin noin upeita tarjottavia. Aaaahhh.

    VastaaPoista
  29. Birgitta;Välimeren alueen plussapuolia;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...