tiistai 15. lokakuuta 2013

Kaurapohjainen omenapiirakkasmoothie

Joskus harvoin kun vaivaudun tekemään jäätelöitä ovat ne usein kaurapohjaisia,ja koska täältäpäin ei löydy kaurakermaa(kauramaitoa kyllä löytyy hyvin)jouduin itse kehittelemään sellaisen blogin alkuaikoina.Myöhemmin aloin käyttää samantapaista kermaa smoothieiden pohjana ,mutta ilman vanhan postaukseni ohjeeseen lisättyä öljyä. En ollut pitkään aikaan tehnyt kaurasmoothieta,mutta tässä yhtenä päivänä taas muistin tuon mahtavan smoothiepohjan,ja tein muutaman herkullisen smoothien,kuten kauraisen banaani-mansikkasmoothien,marjasmoothien ym.Suosikkini on kuitenkin aina  ihana hieman omenapiirakan makuinen omenasmoothie.Laitan tässä nyt ohjeen tuolle kaurapohjalle,sillä tämä poikkeaa hieman tuosta aiemmasta kaurakerman ohjeesta.

Kaurainen pohja smoothielle (3-4 smoothieannosta)
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 4 dl vettä
  • 3/4 tl ksantaania
  • aitoa vaniljaa (ei välttämätön)
  • makeutusta (käytin steviaa,mutta mikä tahansa makeutus käy)
Laita kaurahiutaleet likoamaan veteen joksikin aikaa.Höyrytetyille hiutaleille riitää puoli tuntia.
Laita hiutaleet liotusnesteineen tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta.Sekoita sileäksi. Siivilöi sekoitetut /jauhetut hiutaleet nesteineen kattilaan.Lisää vaniljaa ja makeutusta maun mukaan.Jäljelle jäänyttä kauraseosta voi käyttää vaikka leipomiseen.Ja minkä takia siivilöin tuon kauran? Sen vuoksi että jäljelle jäänyt seos on samettimaisen sileää....
Lämmitä seosta koko ajan sekoitellen keskilämmöllä,kunnes seos paksunee.Anna seoksen jäähtyä,lisää jonkun verran vettä sekä ksantaania ja tehosekoita, niin että seos ei ole liian paksua,mutta on kuitenkin paksuhkoa.



Kaurapohjainen omenapiirakkasmoothie
  • noin 0,75 dl valmista kaurapohjaa
  • 1 omena (käytin Granny Smith-omenaa)
  • noin 1 tasainen tl kanelia
  • ripaus aitoa vaniljaa
  • makeutusta maun mukaan:vaahterasiirappia,tai steviaa,tai agave-siirappia tai tiivistettyä omenamehua(käytin tiivistettyä omenamehua sekä steviaa)
Sekoita kaikki ainekset sileäksi smoothieksi ja nauti.Aamulla heti ensimmäiseksi nautittu kaurapohjainen smoothie tekee hyvää vatsalleni  ja antaa täysinäisen olon.

Viime viikolla lähiseutuni jättimarketissa oli nuoria kookospähkinöitä tarjouksessa ja niitä tulikin ostettua kokonaiset 4 kappaletta. Tämän viikon alussa menin taas markettiin ,mutta kookospähkinät oli loppu vaikka niitä viime viikolla  oli iso röykkiö! Jääkaapissani  oli vielä jonkin verran nuoren kookoksen hedelmälihaa,jota käytin ihan ex tempore syntyneisiin raakaleivoksiin. Leivokset olivat tosi onnistuneita,mutta en kirjoittanyt määriä ylös,mikä hieman harmittaa sillä olivat sen verran hyviä että näitä voisi toisenkin kerran tehdä.Alimmaiseen kiinteämpään kerrokseen tuli taateleita,mantelia,aitoa vaniljaa,kookoshiutaleita,vaniljaa ja kookossosetta. Ylempään,kuohkeampaan kerrokseen tuli verigreippiä,steviaa,agavesiirappia,lesitiiniä,nuoren kookoksen hedelmälihaa sekä kookosöljyä. Hurjan hyvää oli:)

13 kommenttia:

  1. heippa Jael. Todella mielenkiintoinen resepti..ja kookosjuttu kuulosti upealta !! Mietin tässä,että jaksatko syödä kaikki herkut yksin ??: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan Anneli! No jos teen kasvisruokia niin niitähän riittää muutamaksi päiväksikin.Ja herkuille on koekaniineja olemassa;D

      Poista
  2. Nuoria kookoksia saa täällä niin harvoin, että eipä tule juuri käytettyä muuta kuin smoothieen. Tuo omatekoinen kaurakerma vaikuttaa kiinnostavalta. Kaupan valmisteet ovat aika lisäaineisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkään ei usein noita nuoria kookoksia löydy,noin kerran vuodessa tuonne lähiseudun jättimarkettiin ilmestyy suuri kasa niitä ,mutta jo viikon kuluttua olivat loppuneet.Olivat vielä tosi edullisesti tarjouksessa,niin tuli hieman suurempi määrä tuota kookoslihaa,joten kerrankin käytin sitä raakaleivoksiin. Tuo omatekoinen kaurakerma on helppotekoinen ja tosi kätevä moneen:)

      Poista
  3. Wow, I'm amazed at how healthy your shake is, considering how decadent it looks! Sounds perfect. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah,thanks:) the oats make this smoothie really filling and tummy-friendly,and it was very yummy too:)

      Poista
  4. Så gott det ser ut och dina raw bakverk ser ljuvliga ut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack snällä du,de här var faktiskt ex tempore raw bakelser,so hann inte så satsa på utseendet,men goda var de:)

      Poista
  5. Kaurakerma kuulostaa tosi hyvältä. Jo pelkästään kaurahiutaleet antavat smoothielle hyvän maun ja koostumuksen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatekoinen kaurakerma on tosiaankin aika helppotekoinen ja esim. tosi hyvä pohja vegaanijätskille:) Ja kaura sopii tosi hyvin smoothieihin;tuolla siivilöinnillä siitä tuli ihan kermaista.

      Poista
  6. Hattua nostan sinulle Jael kun olet itse kehittänyt kauramaidon teon! Ohjeellasi tein sitä mantalimaitoa, joka todella hyvälle maistui - tämä kauramaito varmaan myös (kiitos linkistä siihen Ksanteeniin). Tos omenapiirakka-smoothie tuo veden kielelle ... Oikea herkku-aamiainen! Ja nuo raakaleivokset - wautsi - oiekita terveyspaukkuja myös, siinä kookoksessa on jotain hyvää kolesterolia, luin joku aika sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina:) Itse asiassa tuo mun kaurajuttu on paksumpaa kuin kauramaito,ja sen vuoksi onkin niin hyvää noissa smoothieissa:) Omenapiirakkasmoothie on tosianakin oikea herkkujuoma:) Raakaleivoksetki ovat ihania mutta tosi harvoin niitä tulee tehtyä-Mutta pian tänne palaa raakaherkuista niin pitävä ystäväni,joten enköhän sitten tee niitä enemmänkin...

      Poista
  7. Interesting blog! Is your theme custom made
    or did you download it from somewhere? A theme like yours with
    a few simple adjustements would really make my blog shine.
    Please let me know where you got your theme. Kudos

    my blog - funny jokes for kids

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...