maanantai 22. joulukuuta 2014

Maapähkinä-tahinifugde (vegaani ja semiraaka)

Tekaisin pienen satsin herkullisia fudgeja,joiden valmistus on tosi simppeliä,sillä aineksia ei keitetä. Herkulliset fudget ovat vegaaneja ja semiraakoja;semiraakuus tulee siitä että maapähkinät ovat paahdettuja. Nämä namit voi pakata kauniiseeen rasiaan ja viedä lahjaksi. Ohje on veganisoitu mukaelma Food Networkin maapähkinäfudgesta.

Maapähkinä-tahinifudge
  • 80 gr sileää maapähkinävoita,johon ei ole lisätty sokeria
  • 45 gr tahinia
  • 1 tl vaniljauutetta tai ripaus aitoa vaniljaa tangosta
  • ripaus suolaa
  • 100 gr kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 200 gr tomusokeria
Laita maapähkinävoi,tahini ja kookosöljy vesihauteeseen,ja anna kookosöljyn sulaa.Näin talven aikoihin sisälämpötila ainakin minun kodissani on sellainen,että kookosöljy on kiinteää,mutta jos kylmäpuristettu kookosöljy on juoksevaa jää tämä vaihe pois.  Vanilja ja ripaus suolaa sekoitetaan joukkoon,ja sen jälkeen tomusokeria,lisätään vähitellen niin että syntyy paksuhko seos. Vuorasin laakean astian elmukelmulla ja kaadoin fudgemassan siihen.Pinta tasoitellaan tasaiseksi ja fudge laitetaan jääkaappiin jähmettymään;mieluiten yön yli. Kun fudge on jähmettynyt,leikataan siitä varovaisesti sopivan kokoisia palasia.
Nami!
Päälle ripottelin hieman marjajauhetta.Fudge on makeahkoa;ja sokerin määrää voi hieman pienentää halutessa.Näitä kannattaa myös säilyttää kylmässä,sillä ne pehmenevät huoneenlämmössä.

12 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä, näitä on pakko saada!

    VastaaPoista
  2. En mä kestä näitä ihania herkkuja....Koska voi tulla kylään syömään?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:koska vaan sopii;D Eikös teillä muutenkin ole sellainen suunnitelma tulla tänne jossain vaiheessa;D

      Poista
  3. De ser så goda ut, jag hade gärna smakat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack,dina fudge var också såna som jag gärna skulle vilja smaka:)

      Poista
  4. Njam... fudgea listalla meilläkin tänään, mutta ihan perinteistä - kermasta keitettyä. Tuo näyttää kyllä tosi hyvältä...
    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:ne kermaiset onkin hyviä;tämä on vähän sellainen alternatiivinen pikafudge:) Mutta hyvää on:)Ja kiitos,oikein hyvää joulua teille!

      Poista
  5. Voi kiitos kiitos tästä ohjeesta. Mulla on meinaan kaapissa rutkasti sekä maapähkinävoita että tahinia. Ja olen ihmetellyt mitä niistä oikein tekisin ! Minä kokeilen heti tänä iltana! No siis oikeestaan vaikka heti :)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:no kiva jos löytyi joku ohje noille kahdelle ihanalle ohjeelle:) Kerro sitten mitä tykkäsit...

      Poista
    2. Eka satsi nyt syöty ja toista satsia alan tekemään :) Eli oikeinkin tykkään, tästä toisesta satsista riittää sitten muillekin, saa nähdä tykkäävätkö muut.

      Poista
    3. Helena:kiva kuulla että tykkäsit ja kiitos että tulit siitä kertomaankin:) Nämä oli tosiaankin helppotekoisia ja hyviä;vein ystävälle joka tykkäsi:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...