perjantai 27. maaliskuuta 2015

Valkosuklaiset puoliympyrät marjaisella täytteellä

Kevätsiivousta tehdessäni huomasin että minullahan on puoliympyrämuotti jota  en ole pahemmin käyttänyt.Niinpä otin ne esille ja tein sen  avulla valkosuklaiset ,mansikkaisella moussella täytettyjä puoliympyröitä. Käytin näissä mansikkaa sillä täällä mansikkasesonki alkaa lähennellä loppuaan ja mansikat ovat nyt sekä edullisia että makeita,joten niitä tulee paljon käytettyä,mutta jollain muulla hedelmätäytteellä (vaikka mangolla.:) täytettynä nämä sopisivat mainiosti pääsiäisen jälkiruuaksi.Näistä tulee sekä näyttäviä että herkullisia ja googlen avulla huomasin että Chez Mariuksen nettikaupassa saa tällaisia samanlaisia silikonimuotteja mitä käytin jälkiruuan teossa,Alunperin tarkoitukseni oli tehdä näistä leivoksia ja yllättää muutama tuttu mutta lopuksi näistä tulikin jälkiruokia.
Jälkiruuan valmistus tapahtuu niin että valmistetaan jonkinlainen mousse tai suklainen täyte,jota kaadetaan muotin puoliympyröihin,ja muotti täytteineen pakastetaan. Kun mousset ovat jäätyneet ne poistetaan varovasti muotista ja laitetaan leivinpaperille laitetun ritilän päälle. Suklaata sulatetaan ja kun se on hieman jäähtynyt sitä kaadetaan jäätyneiden moussepuoliympyröiden päälle.Koska mousset ovat jäässä suklaa jähmettyy heti. Näitä tehdessä huomasinkin että olisi pitänyt kaataa suklaata mousseympyröiden päälle joko kauhalla tai  nokallisesta kulhosta,sillä lusikalla en saanut kerralla peitettyä mousseja ja näin pinnasta tulee helposti epätasainen.Suklaakuoren ei myöskään tule olla liian paksu.. Puoliympyröiden lisäksi lautasilla on mansikkakastiketta.Keltaisella mango-tai appelsiinikastikkeella ja jollain vihreällä koristeltuna näillä olisi pääsiäisen värit.

  1. Tein mansikkamoussen  jauhamalla  250 gr rahkan tapaista 5% juustoa mansikkapalojen kanssa (noin 3½ dl) ,ja lisäsin 2 rkl tomusokeria.  Hyydyttämiseen käytin kesällä Suomesta tuomaani Dansukkerin Multi hyytelösokeria,mutta sepäs ei ollutkaan oikea sokeri tähän,eikä täytteestä tullut hyytelömäistä,ehkä myös koska käytin tässä mansikoita,joissa on hapokkuutta. Eli jos tekisin tätä uudelleen niin valmistaisin täytteeksi varmaankin suklaisen ja hedelmäisen täytteen. Mansikkatäyte oli näissä kyllä hyvää mutta sulaessaan se vähän läsähti.
  2. Suklaakuori: puoliympyröitä tein 4 kpl,ja sulatin sitä varten 200 gr valkosuklaata johon lisäsin 10 grammaa kaakaovoita.Sulattelin ja temperoin suklaata minkä jälkeen kaadoin sitä puoliympyröiden päälle. Suklaata valui talouspaperille ritilän läpi ja siitä olisi ehkä saanut päällystettyä vielä yhden puoliympyrän.
  3. Mansikkakastike:tein perinteisen coulis-kastikkeen johon laitoin 3 desiä pakastemansikoita ,muutaman ruokalusikallisen sokeria ja hieman sitruunamehua.Keitin seosta kiehumapisteeseen,ja kun mansikat olivat täysin pehmentyneet soseutin ne ja siivilöin niistä kastikkeen.
Olivat kyllä hyviä (yksi minulle ja muut naapurille,joka tykkäsi).

Mansikat ovat nyt niin ihania täällä  kun ne vihdoinkin ovat sekä makeita että edullisia:)


Nami:)

17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn;tack,minä vänner tyckte också att de är goda:)

      Poista
  2. Herrrrrkulliset kuvat, vaikka en suuri valkosuklaan ystävä olekaan. Mansikkakautta pitää vielä odottaa vaikka kaupoissa tuontimanssuja on jo näkynyt. En katsonut, mistä olivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kiitos:) Minä pidän valkosuklaasta duunattuna,mutta en sellaisenaan.Täällä ovat mansikat nyt parhaimmillaan ja popsinkin niiitä paljon ennenkuin loppuvat.

      Poista
  3. Oi miten nättejä! Minä tykkään valkosuklaasta, en niinkään levystä palasina napsittuna, vaan konvehteina tai leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Campasimpukka:oi kiitos:) Ihan sama juttu;sellaisenaan ei oikein maistu mutta on niin ihana leivonnassa ja jälkkäreissä:)

      Poista
  4. MInäkin haluaisin asua tuollaisen herkkumestarin naapurissa :)

    VastaaPoista
  5. Voi mitä herkkua! Mansikkakautta odotellessa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,ihanaa herkkua on.Mutta nämä voi hyvin tehdä pakastemansikoillakin,tai muilla marjoilla/hedelmillä

      Poista
  6. Herttinen sentään näitä sinun ohjeitasi...Nam!!

    VastaaPoista
  7. Oi nam! Näistä olen haaveillut Australian masterchefiä katsoessani, siellähän niitä on pariinkin otteeseen tällä kaudella tehty! Pitäisi löytää vain tuo muotti...; ) Ehkäpä pitää kokeilla pääsiäisen pyhinä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:en ole koskaan nähnyt Australian Masterchefiä,kiva kuulla että sielläkin on tällaisia tehty:) Tuon muotin löytää helposti Chez Mariuksesta;postauksen ensimmäisessä kappaleessa on siihen linkki.

      Poista
  8. Oi miten ihania herkkuja. Olispa täälläkin jo mansikka-aika.... täytyy kuitenkin odotella joitain kuukausia, heh heh.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...