lauantai 4. huhtikuuta 2015

Gluteeniton appelsiinikakku ja pieni pyrähdys ihanassa viinikellarissa

Taas yksi appelsiinikakku;D Tänne blogiin olen laittanut varmaan jo sen verran appelsiinikakkuja,että niille pitäisi avata ihan oma tagikin;D Täällä alkoi eilen illalla Pesah,eli juutalainen pääsiäinen jolloin ei käytetä lainkaan vehnäjauhotuotteita ja tämä kakku täyttääkin pyhän vaatimukset.Kakku on myös laktoositon. Pesah on keliaakioiden lempipyhä täälläpäin sillä silloin myynnissä on normaalia  enemmän gluteenittomia tuotteita.Tein 3 pientä kakkua joista 2 meni ystävälle ja kolmas eli edessä näkyvä pikkuinen kakku jäi minulle.Takana olevat pienet kakut ovat korkeampia kuin tämä.

Appelsiinikakku (G&L)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl öljyä
  • 2½ dl sokeria (mieluiten tummaa,käytin ruokosokeria)
  • 2 dl appelsiinimehua (jos mahdollista,appelsiinimurska mukaan)
  • 1½ dl mantelijauhoa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 2 dl kookosjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoa
  • 10 gr leivinjauhoa
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita öljy sekä appelsiinimehu vaahtoon.Jos käytät itse puristettua appelsiinimehua niin laita mahdollinen appelsiinimurska mehun sekaan.Sekoita jauhot ,appelsiinikuoriraaste sekä leivinjauhe erillisessä astiassa . Lisää jauhot kääntäen nesteen joukkoon ja sekoita kunnes kaikki ainekset sekoittuneet hyvin. Taikinasta tulee joko yksi normi kakku tai 2½ pienempää kakkua ja uunissaoloaika riippuu siitä tekeekö suuren kakun vai pienemmät kakut.Kypsensin pieniä kakkujani 180 C-asteessa vajaa puoi tuntia, kunnes sisälle laitettu tikku tuli 
kuivana ulos, mutta normikokoinen kakku paistuu uunissa  40-45 minuuttia.
Nam,oli hyvää tykkäsi myös kakkujen saaja..Lasipurkissa on aiemmin kuivattamaani pomeranssinkuorta,joka antoi hieman ekstra makua kakuille.
Nämä eivät olleet mnulle sillä en syö lihaa,mutta sattuivat olemaan juuri edessäni(takanani)
Tapasin taas täällä Suomesta  Israelissa vierailevan A:n,jonka kanssa teimme pitkän ja herkullisenkin kierroksen Tel Avivin keskusta-alueella. Illansuussa menimme Saronaan ja menimme alas Tasting Roomiin,jossa en ollut aiemmin ollut mutta josta olin kuullut.Tasting Room,kuten nimikin kertoo,on viinikellari jossa voi maistella viinejä,mutta se on myös viinibaari josta saa syötävää sekä viinikauppa.Tasting Roomissa on satoja viinejä joista 60 % täkäläisiä ja loput ulkomaisia.
Systeemi tuolla toimii niin että (pahoittelen kuvien huonoa laatua) että kassalta saa sirukortin.Yksi viinikellarin seinistä on täynnä jo avattuja pulloja;yläpuolelta otetaan lasi  ja jokaisen viinin kohdalla lukee siitä kaikki mahdollinen tieto.
Kun viini on valittu työnnetään sirukortti seinään,valitaan haluttu määrä eli maisteluannos,puoli lasillista tai täysi lasillinen.Painetaan nappia ja laitetaan lasi hanan alle.Kun viiniä haluaa lisää työnnetään sirukortti taas seinään. Lopussa sirukortti viedään kassalle ja maksetaan.Koska meillä oli aikaa hyvin rajallisesti  otin  vain maisteluannoksen;Lueria Wineryn Rose Blendistä joka maistui sen verran hyvältä että pitää juoda tuota joskus enemmänkin tai tulla Tasting Roomiin juomaan kokonainen  lasillinen;D

30 kommenttia:

  1. Kakkuohje sopisi minullekin. Noita makkaroita ei tee yhtään mieli. Hieno viinikauppa, tuollaisessa olisi mukava vierailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma:niin sopiikin ,ei ole yhtään tavallisia jauhoja.En minäkään syö makkaroita mutta olivat siinä just edessäni ,niin kuvasin,ja se olikin ainoa onnistunut viinikellarissa otettu kuva;D Oli kyllä hieno viinikauppa/baari

      Poista
  2. Appelsiinimehu sopii hurjan hyvin leivonnaisiin. Tein vasta appelsiinimuffinseja ja ne olivat aivan ihania pääsiäisherkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:sopii tosi hyvin ja olenkin tehnyt monta erilaista appelsiinikakkua ja ne ovat aina onnistuneet hyvin:) Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

      Poista
  3. Tosiaan, sinä jos kuka osaat tehdä appelsiinikakkuja! :-) Viinikellarin konsepti kuulostaa mielenkiintoiselta - joskin voisi käydä kukkaron päälle helposti, kun oikein innostuisi maistelemaan... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:) kiitos,kai nämä appelsiinipuut täällä lähellä inspiroi;D mä luulen että tuossa viinikellarissa kannattaisi keskittyä muutamaan viiniin,muuten tosiaankin voi tulla kukkarolle vähän kalliiksi;D

      Poista
  4. Wau mitä herkkuja ja viini maistelu tehokasta kuin unelma. Nam. <3 Mukavaa pääsiäistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:kiitos:) Tosi tehokas systeemi onkin tuossa viinikellarikauppa/baarissa:) Samoin sinulle hyvää pääsiäistä!

      Poista
  5. Tuollaiset manteli-sitruskakut ovat kyllä ihania.

    Ihanalta näyttää myös tuo viinikellari - tosi hyvä ajatus nuo maisteluannokset. Luin jostain samantapaisesta toteutuksesta Suomessa (siis maisteluannokset), mutten nyt kyllä kuollaksenikaan muista mikä se olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:on ne,olen niin hulluna kaikkiin sitrushedelmiin:) Minustakin tosi kiva idea,voi ensin maistella jotain kiinnostavaa viiniä ja sitten tietää mitä tilata seuraavalla kerralla. Tuo koko systeemi oli kyllä aikamoinen;D

      Poista
  6. Ihanaa, keliaakikko kiittää ja varmasti testaa :)

    VastaaPoista
  7. Luulenpa. että appelsiinikakkuja ei voi koskaan olla liikaa ;) Ja kiinnostava viinipaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi>olen hulluna sitrushedelmiin joten niitä aina eksyy kakkuihni;D Todellakin kiva viinipaikka. Ja hurja määrä viinejä siellä.

      Poista
  8. Baking for Passover is such a challenge, but you made it look easy with this divine orange cake! I'd gladly eat it any time of the year.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:I think it is quite nice to think of new ways to to make cakes for the Passover. This one was quite yummy.Thank you:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Hannele:tosiaankn nami,ja tuohon paikkaan pitää päästä toistekin.

      Poista
  10. Hyvän näköinen appelsiinikakku. Reseptistä päätellen myös maistuu voimakkaasti appelsiinilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:kiitos:) Tykkään appelsiinin (ja sitrushedelmien mausta)joten tarkoitus olikin että se tuntuu kakussa:)

      Poista
  11. Kiitos, kiitos ja kiitos!!
    Kakkuohje tallessa!
    Wow! Jopas on viinikone!
    Höyhenen kevyttä pääsiäisen jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna:ole hyvä vaan:) Kerro mitä tykkäsit.Tuossa muuten käytin kookosjauhoja,en kookoshiutaleita, ja viinikone oli aika kiva;tekee mieli leikkiä sen kanssa;D Samoin sinulle ihanaa pääsiäisen jatkoa:)

      Poista
  12. Anteeksi mutta en voinut olla hihittämättä:"keliaakikkojen lempipyhä..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna:hih no kieltämättä kuulostaa vähän hassulta;D

      Poista
  13. Onpas herkullisen näköinen kakku! Talven vikat appelsiinit vois käyttää tällaiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veera:kiitos:) Hyvin tästä tykättiin ja teen varmaan toistekin.

      Poista
  14. Aika hauska viinipaikka:)
    Appelsiinikakku näyttää hyvältä! Kyllä tulee ikävä omaan keittiöön leipomaan:)

    VastaaPoista
  15. Appelsiinileivonnaiset on herkullisia! Otan ohjeen talteen jos ehtisin joku päivä leipomaan.. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...