lauantai 17. lokakuuta 2015

Tonnikala-savulohipihvit ja muita kalajuttuja

Savulohi,etenkin kylmäsavustettu,on niin hyvää mutta harvoin sitä tulee täällä ostettua koska se on kallista .Muutenkaan en erityisesti pidä täällä savustetusta lohesta: se on ihan hyvää leivän päällä ja salaateissa mutta jos sitä maistaa sellaisenaan niin se ei mielestäni ole ihan yhtä hyvää kuin mihin olen tottunut. Eilen löysin  keskustan herkkukaupasta tarjouksessa olevaa norjalaista Puolassa savustettua kylmäsavulohta,ja tietenkin sitä tuli ostettua. Osa siitä päätyi näihin kalapihveihin joissa oli myös purkkitonnikalaa ja savulohi tosiaankin kruunasi pihvit! 

Tonnikala-savulohipihvit
  • 2 purkkia öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 100 gr kylmäsavulohta
  • runsaasti tilliä
  • ripaus chiliä
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl riisijauhoa
  • öljyä paistamiseen
Siivilöi tonnikala.Tässä voi tietenkin käyttää myös veteen säilöttyä  tonnikalaa,mutta siivilöinnin jälkeen tonnikalaan jää vielä öljyä joka tekee näistä paremmat kuin jos käyttäisi veteen säilöttyä tonnikalaa.  Hakkaa savulohi pieneksi veitsellä ja sekoita tonnikalan joukkoon. Lisää kananmuna,tilliä,mausteet ja riisijauho ja sekoita hyvin.  Lämmitä öljy paksupohjaisessa pannussa ja ota seoksesta ruokalusikallinen  per pihvi ja paista litteähköt pihvit ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin. Pihvitaikina on löysähköä joten on parasta lisätä pihvit lusikalla pannulle ja hieman tasoitella niitä paistuessa. 
Nam,niin hyvää!
Eräänä iltapäivänä kävelimme  täällä vierailevan @gaayanen eli Markon kanssa  pitkin Bograshov-katua  (joka on aikamoinen katuruokaparatiisi)  kun silmiimme osui tämä upea sushiannos Kanki-nimises japanilaisesssa ruoka-ja sushipaikassa. Aivan mielettömän nätti annos ja päällä on kuivattuja bataattisuikaleita.
Kankin tarjoilijatyttö maistatti meille myös friteerattua sushia lohella,joka oli tosi hyvää.
Kävimme myös eräässä kalakaupassa lähellä Tel Avivin pääbussiasemaa. Sinitaskurapuja oli runsaasti ja ne olivat tosi edullisia enkä ole kuin kerran tehnyt niistä jotain. Nyt on niiden aika täälläpäin joten pitäisi mennä tuonne kylmälaukun kanssa...
Sain Markolta Reissumies-paketin,ja viimeinen pala päätyi tähän.....Harvinaista herkkua ja voi kun se on hyvää!

19 kommenttia:

  1. Varmasti hyviä nuo kalapihvit. Todella kauniita sushipaloja, kuin koruja, eihän tuollaisia raaski syödä ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:olivat tosi hyviä:) PIti käyttää tonnikalaa kun ei ollut lohta mutta savulohella saa myös tonnikalapihveistä tosi herkullisia.Sanos muuta ,tuo sushiannos on kuin taideteos!

      Poista
  2. Näyttääpä hyvälle nuo lettuset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli,pihvit (eivät lettusia) olivat tosi herkulliset:)

      Poista
  3. Ihanan herkullisen näköiset nuo kalapihvit - minä täällä nälkäisenä lueskelen - pitäisi alkaa kokkailemaan lounasta pian :)
    Kiitos inspiraatiosta jälleen kerran, Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:rakastan kalapihvejä ja harvemmin niitä tulee tehtyä,mutta ovat suurta herkkua.Ja savulohella saa niihin niin hyvän maun:) Ole hyvä Nina,ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Meilläkin oli sushipäivä tänään :) Ja juuri olisi ainekset näihin kalapihveihin, taidanpa kokeilla huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Campasimpukka: sushi:) Kalapihvit oli tosi hyviä,tein jo toisen kerran kun löysin hyvää savulohta tarjouksessa,harvinainen juttu joten pitää käyttää hyväkseen kun sitä saa;D

      Poista
  5. Wau! Onpas upeat sushit. Plussaa täytteen runsaudesta.. Tiedätkö onko tuo kokonaan kasvissushia vai onko tuossa lohta? Herkulliset pihvit myös, pitäisi tehdä itsekin joku kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:todellakin upeat,kuin taideteos. En osaa sanoa onko tuo kokonaan kasvissushia mutta siltä kyllä näytti.En syönyt tuolla vaan tuo annos oli ulkona baaripöydällä ja oli niin upea että piti kuvata se. Pihvit oli tosi hyviä:)

      Poista
  6. Onpa ihana pihviresepti, laitan sen talteen :) ja kyllä kelpaisi nuo sushitkin! sushi on kyllä parhaimmillaan taidetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosi hyviä pihvejä;koirani Bambi oli koko ajan vieressä kerjäämässä mutta sai vain pienen murun;D Ja tuo sushiannos oli tosiaankin kuin taideteos!

      Poista
  7. Kiitos Jael hyvästä ohjeesta! Tätä kokeillaan meillä varmasti.
    Herkullisen näköisiä annoksia. Lohta ruisleivän päällä, ehkä parast amitä tiiän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tämä on tosi hyvää:) varmaan tekisin ihan lohi-savulohella jollei se olisi täällä niin tyyristä mutta tosi hyvää tuli myös ihan purkkitonnikalalla;ja savulohi antoi ihanasti makua:) Kiitos,lohta ruisleivällä on myös mun suurta herkkua:)

      Poista
  8. Oi mitä äyriäisaarteita teidän kalakaupoista saa!! Olen täällä ihan kateudesta vihreänä (tai ainakin vihreä takki päällä;). Pitää tehdä kylmäsavupihvejä äyriäisten sijaan, jääkaapissa odottaa yksi kalanpyrstö kohdettaan. Kaunis kuva pihveistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja:Välimeren vieressä asumisessa on tietyt hyvät puolensa;D Mutta sitten oikein hyvää kylmäsavulohta on hieman vaikeampi metsästää täällä vaikka kylmäsavua muuten saa helposti. Kiitos:)

      Poista
  9. Ai että sun kalareseptit on aina niin hyviä, nam!

    VastaaPoista
  10. Onpa herkullisen kuuloisia kalapihvejä!:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...