lauantai 22. heinäkuuta 2017

Herkkunaposteltavat kukkakaalista

 En välitä sipseistä, enkä oikein muistakaan naposteluherkuista ,mutta jos minulta kysyy mikä on täydellinen naposteluherkku niin vastaisin että pakora.  Intialaiset pakorat ovat herkullisia sekä vielä helppotekoisiakin   Nämä tekemäni kukkakaalipakorat ovat oikein koukuttavia,  ja mielestäni täydellisiä naposteltavia.  Toki muutkin kasvikset sopivat näihin,  mutta kukkakaali on suosikkejani , Pakorat ovat gluteenittomia ,vegaaneja sekä  laktoosittomia. 

Kukkakaalipakorat
Pakoraan käyvät kaikki vihannekset, mutta en ole koskaan kokeillut muuta kuin  kukkakaalia , koska siitä tulee aina niin hyvää.    Kukkakaalin leikkasin suurinpiirtein sentin kokoisiin paloihin, ja keitin niitä muutaman minuutin, niin että ne hieman pehmenivät.  Sillä välin kun kukkakaalipalat kuivuivat lävikössä, valmistin pakorataikinan. Yleensä se tehdään niin että kikhernejauhoihin sekoitetaan pieneksi silputut chili, inkivääri .korianterilehdet, vesi,  suola  ja leivinsooda, mutta laitoinkin kaikki taikinan ainekset blenderiin.  Vettä kikhernejauho+vihannesseokseen lisätään sen verran että siitä  tulee tarpeeksi paksua jotta seos pysyy kukkakaalin pinnalla.  Taikinaan voi lisätä myös hieman garam masalaa tai kurkumaa (unohdin laittaa sen tuohon ohjeeseen; pakoran keltainen väri tuli kurkumasta).  
Öljy lämmitetään paistinpannulla tai wokissa (käytin wokkia).  Pakorat yleensä uppopaistetaan , mutta laitoin öljyä paistamiseen sen verran että  sitä oli parin sentin verran wokissa.  Öljyn annetaan kuumentua kunnolla,  ja pakorataikinalla  päällystettejä kukkakaalipaloja paistetaan öljyssä kunnes alapinta on saanut väriä.  Käänsin pakorat  reikäkauhalla,  ja annoin toisenkin puolen saada väriä.

Pakorat ovat vegaanisia , mutta  minulla oli lisukkeena jugurttiin sekoitettua  chilikastiketta,  sekä jugurttiin sekoitettua  zhug-tahnaa.
Ostin marketista ohuita soijanuudeleita.  Joku niissä tökki, en oikein pitänyt koostumuksesta. Parempiakin vaihtoehtoisia nuudeleita on ,kuten riisi-tai sellofaaninuudelit. Oletteko kokeilleet soijanuudeleita?

23 kommenttia:

  1. Näytti ja kuulosti kyllä herkulliselta!! itse en ole koskaan tuollaisia soijanuudeleita maistanut.. Mukavaa vkonloppua sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:kiitos paljon:) Soijanuudeleita maistoin ensimmäistä kertaa, ja kuten tuossa kirjoitin,en kauheasti pitänyt niiden koostumuksesta.

      Poista
    2. Kiitos,ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  2. Soijanuudeleihin en ole vielä missään törmännyt, pitääpä testailla jos eteen sattuu! Pakorat on kyllä parasta naposteltavaa ja vielä suhteellisen terveellisesti. Kaunista sunnuntaita sinne kauas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Salaatissa nuo soijanuudelit olivat aika ok,mutta riisi&sellofaaninuudelit ovat kyllä parempia mielestäni. Pakorat ovat ihanaa herkkua,ja etenkin kukkakaalilla,nam:) Kiitos,ja oikein hyvää alkavaa viikkoa.

      Poista
  3. These look so tasty! I wish I didn't love fried things but I do!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lortaine; Thank you.I wish the same,but try to eat things like these not so often. And tell myself it is ok as they are made of veggies;D

      Poista
  4. Voi etta nayttaa ja kuulostaa herkulliselta, mun on kokeiltava tata silla söisin kylla sipsejakin mutta olen kieltaytynyt niista. Meilla ei ole nyt kukkakaaliaika joten sita on saatavilla varmasti vasta syksylla, taidasn kokeilla jotein kesavihannesta tahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:Pakorat ovat tosiaankin herkkua. Sipsejä taas en syö,ja koska en tavallaan uppopaistanut näitä niin olivat vähän kevyemmät...Meilläkään ei ole nyt kukkakaaliaika,mutta lähimarketissa oli kuitenkin kukkista tarjolla,joten ostin yhden pienen.

      Poista
  5. It's hard to beat fried cauliflower! Some kind of magic happens that makes them absolutely irresistible. A good dip (or two) would just send them over the top.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:you are so right, I love fried or grilled cauliflower:) Cauliflower is certainly one of my favorite vegetables

      Poista
  6. tuttu herkku :-) minä tosin uppopaistan ne ihan surutta <3

    http://www.andalusianauringossa.com/2016/04/gobi-pakora-intialaiset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ariela: on se ihana herkku, No mun täytyy katsoa noita mun linjoja, niin pitää vähän varoa tuon öjyn kanssa;D

      Poista
  7. Oi ei miten ihanan kuulloista!

    Saako tuota garamjauhoa ihan marketeista?

    Ihanaa heinäkuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru: Tosi ihanaa onkin:) Tuota garam-eli kikhernejauhoa pitäisi kyllä löytyä paremmin varustetuista marketeista (CItymarket, S-market) missä etnisten ruokien hyllyjä,ja jos ei niistä niin sitten etnisistä kaupoista.
      Ihanaa heinäkuun loppua sinullekin ihanainen:)

      Poista
  8. Aivan ihanan näköisiä ja varmasti maukkaita. Kukkakaali on todellinen herkku :) Olen huono uppopaistamaan, joten voisin kokeilla tuota wok-tekniikkaasi =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: Kiitos ihana, tämä on todella hyvää,ja näihin jää koukkuun. Kukkakaali on suuri rakkauteni,vaikkakin ei aina ihan sovi mahalleni,mutta kun...
      Sama juttu,mieluumin paistan vähemmässä rasvassa, ja wokki siihen tarkoitukseen oikein hyvä:)

      Poista
  9. Kukkakaalin mieto maku ja maustettu taikina ympärillä ... ihana herkku! Minua houkuttaa sipsit, mutta niiden sijasta pakora olisi hyvä perjantain herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:todella ihana herkku:) Minä onneksi ! en välitä sipseistä mutta tätä voisin syödä todella usein,on niin hyvää:)

      Poista
  10. Voi vitsit näyttää niin hyviltä! En ole koskaan tehnyt itse, mutta lähes aina tilaan ravintolasta, jos menussa vain pakoroita (taipuukohan se noin) on valittavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:kiitos Riitta:) tee ihmeessä joskus itse,se on tosi helppoakin. Nämä ovat kyllä niin ihanaa herkkua että;D Tuo vähän rimmaa, hhmm pakaroiden kanssa,en itsekään ollut niin varma tuosta;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...