maanantai 10. heinäkuuta 2017

Smoothie banaaneista ja maapähkinästä ja salakuvia taas marketista

Tässä teille herkullinen ja täyttävä smoothie,  joka käy myös vaikka kevyestä lounaasta.   Näin helteillä  olen tehnyt koiralleni Bambille jäisiä herkkupaloja,  joissa on maapähkinävoita (itsetehtyä) , banaania sekä raejuustoa,  ja itselleni olen sitten tehnyt tällaisen smoothien ,  joka on tosi hyvää ja täyttävää:)
Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen , ja jauhetaan tasaiseksi juomaksi.  Käytän tässä itse tehtyä  maapähkinävoita  johon ei ole lisätty sokeria,  ja mielestäni banaanista tulee sen verran makeutta ettei tämä lisämakeutta tarvitsekaan.
Aikaisin aamulla tuli käytyä lähiseudun jättimarketissa,  ja pysähdyin pakastemarjojen eteen. (tuli taas otettua salakuvia;D)  Huomasin että sinne oli taas ilmestynyt tyrnejä. Kerran ostin tuollaisen paketin pakastetyrnejä, enkä tiennyt että niissä on iso siemen sisällä. Eli mitä noista voisi tehdä, keittää ensin , siivilöidä ja sitten ehkä keittää hilloksi? 
Minua on ihmetyttänyt tämä pakkaus missä lukee "Bilberry" .  Latinalaisen nimen (kaikissa pakkauksissa on myös latinankielinen nimi)  mukaan tämä onkin juolukka, kun taas mustikkaa kutsuttaan englanniksi myös  "bilberryksi". Eli hieman harhaanjohtava tämä koska ei tämä ole mustikka eli bilberry. 
Marketissa on hyvä pakastemarjavalikoima , ja puolukoitakin on aina välillä.  Useimmiten ostan mustaherukoita , joita tykkään käyttää smoothieissa.   Mustikat tuolla marketissa ovat Yhdysvalloista kotoisin (pitkän matkan takaa....) ,kun taas puolukat ovat Puolasta.
Pakastetaikinoitakin on marketissa hurjan suuri valikoima. Kuvassa näkyy  malawach-pakastetaikinaa. Malawach kuuluu jemeniläiseen keittiöön, ja marketissa on suuri valikoima malawach -taikinoita eri valmistajilta.  Toinen jemeniläiseen keittiöön kuuluva taikina tuolla on jachnun,  jota sitäkin oli erilaisina versioina. Molemmat ovat täällä hyvin suosittuja.
Ja tahinia on marketeissa valtava valikoima; kaikki eivät edes mahtuneet salakuvaan. 

30 kommenttia:

  1. Nami. Luulen, että sekä smoothie että koiran helleherkut maistuisivat täällä.
    Me olemme käyttäneet kokonaisia tyrnejä sellaisenaan smoothiessa ja leivonnassa esim. muffinsseissa ja pannarissa. Maku pehmenee kivasti uunissa eikä kivi mielestäni haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu;hyvä tietää, ehkä ostankin ensi kerralla ja laitan suoraan smoothieen.Silloin kun ostin niin en tiennyt että kivi on niin suuri niissä marjoissa;D

      Poista
  2. En mycket god smoothie, jordnötssmör och banan är så goda ihop.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:jag vet ju hur du gillar jordnötssmör;D Det var nog gott, och det tyckte min hund också:D

      Poista
  3. Ihana smoothie, tuohan sopisikin kivasti vaikka välipalaksi.
    Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tosi hyvä,sekä minun että koirani mielestä (Bambille tosin eri muodossa ja raejuustolla terästettynä;D) Mukavaa viikkoa sinullekin Outi:)

      Poista
  4. Herkulliset ainekset smoothiessa. Smoothieta tulee tehtyä silloin tällöin.
    Pakaste banaania olen myös käyttänyt.


    Kiva nähdä mitä Israelissa on kaupan hyllyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liplatus:kiitos:) Smoothiet ovat hyviä,etenkin täällä juuri nyt kun lämpimän sään vuoksi ei paljon muuta jaksa tehdä. Kiva kun tykkäsit,minustakin on kiva nähdä muiden maiden kauppahyllyjä:)

      Poista
  5. Siellä onkin varmaan paljon kesäisemmät kelit kuin täälä.. Hassua täälä marjojen maassa katsoa kuinka suuret määrät niitä on pakkasessa. Täällä kun pakassessa on paaaljon vähemmän marjoja, niitä kun on metsät täynnä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Qaws:täällä on nyt kunnon helteet, ei ihan lempisäätäni,itse pidän viileämmästä. Täällä tosiaankin on hyvä valikoima noita pakastemarjoja;tuossa ei ollut mansikoita sillä niitä täällä saa melkein puoli vuotta kunhan joskus vuoden vaihteessa niiden aika taas alkaa. Pensasmustikoita,vadelmia ja herukoita kasvatetaan pohjoisessa,mutta aika pienimuotoisesti,ja ne ovat tosi kalliita kun taas nämä pakastetut ovat hinnoiltaan aika ok. Mutta esim. Suomessa käytin paljon pakastevihanneksia, täällä taas en koskaan kun on hyvä tarjonta ympäri vuoden.

      Poista
  6. Tahinia on ainakin reilusti saatavilla.
    Mustaherukka on minunkin suosikkejani, vaikka miehille maistuu parhaiten mustikka smootheissa. Pakastetusta banaanista olen tehnyt superhyvää "jäätelöä" lisäämällä siihen pikkuripauksen lakritsijauhetta, hiukan liotettuja cashew-pähkinän palasia ja tilkkanen maitoa. Senkin kun vetäisee tehosekottimessa, niin herkku valmistuu alta aikayksikön =D

    Ihanaa viikonatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta;Tahini on ihan must;D
      Mustaherukkaa laitan minäkin aina pakastettujen banskupalojen kanssa,tosi hyvä kombo:) Ensi kerralla pitää kokeilla lakujauhon kanssa,sellaista on kaapissa. OIkein ihanaa viikkoa sinullekin:)

      Poista
  7. Smoothie kuulostaa hyvältä, tuota pitääkin kokeilla!:) Näyttää marja valikoimaa riittävän sielläkin suunnalla maailmaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja, Hyvä olikin smoothie ,ja koirahan sai jäiset makupalat lähes samoista aineksista,ja tykkäsi;D Marjavalikoima on hyvä,ainakin pakastettujen marjojen kohdalla:)

      Poista
    2. Voi varmasti! Onko siellä muuten kuinka lämmintä nyt?? Minä klikkasinkin itseni sinulle lukijaksi että hei vaan mukava "tutustua"!!:)♥

      Poista
    3. Oäden Paja:Täällä on nyt se kuumin aika eli ainakin 30 astetta päiväsaikaan ja kosteaa.Vasta joskus lokakuussa alkaa helpotraa,en oikein ole helteen ystävä.
      ..Kiva kun laitoit blohin pystyyn

      Poista
    4. Hups Päden Paja piti kirjoittaa tuonne😏

      Poista
  8. Niimpä tää viesti singahtaa sinne asti! En oo miekään kuuman ystävä ja tää kesä on ollu miulle sopiva.
    Hyvältä kuulostaa smoothiesi, mie oon tehny vuan pirtelöö, ovatkohan sama assii er paketissa? Hyvä valikoima siellä marjoista. Appelsiinihän teillä on omasta takkoo Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:kiva kun kävit kommentoimassa:) Juu kuuma yhdistettynä kosteuteen on kamalan ahdistavaa,en tykkää yhtään. No pirtelö on kai sellainen missä on jäätelöä,se kai on se ero,mutta ovathan nuo smoothiet jonkinlaisia pirtelöitäkin. Onneksi marjoja on hyvä valikoima edes pakastettuna:) Mansikoita ei tuossa valikoimassa ollut koska niitä riittää hyvin lähes puoleksi vuodeksi täällä.

      Poista
  9. Kiitos smoothie vinkistä, ne on aina tervetulleita :) Minusta on ihana aina katsoa näitä ruokakauppa kuvia, koska ne on niin erinlaisia kun täällä.
    Kivaa viikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Souliina:ole hyvä vaan:) Minäkin tykkään katsella eri maiden ruokakauppojen kuvia, ovat aina niin mielenkiintoisia:) Kaunista viikkoa sinullekin :)

      Poista
  10. Tyrnissä c-vitamiinin ja antioksidanttien lisäksi, joita on hedelmälihassa, tärkeimmät aineet (öljy) ovat siemenessä. Pureskele tai blendaa mukaan vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi:kiitos,taidankin ostaa seuraavalla kerralla tyrnipaketin. Tyrniä täällä yleensä näkee kosmetiikassa paljon;minulla on tyrnishampoota,tyrnivoidetta, tyrnisaippuaa....

      Poista
  11. Yummy smoothie! It's a classic combination between the peanuts and bananas, and a perfect balance between substance and refreshment.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Hannah,that really is a yummy combination>(

      Poista
  12. Voi mitä herkkuja oletkaan täällä kuvannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma>kiitos ihana Unelma;) Teen itse maapähkinävoini,ja siitä saa tehtyä kaikenlaista kivaa:)

      Poista
  13. Täältä Chilestä ei löydy tahinia edes valtavasta supermarketista! Pääkaupungista 600 km päässä kuulemma olisi. En ole pystynyt kokeilemaan mitään ruokia, mihin tarvitaan tahinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mia:Aika jännää ettei teiltä löydy,luulisi että tahinia löytyisi helpostikin kun on paljon arabiperäistä väestöä,mutta ehkä tosiaankin ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle

      Poista
  14. Eles aprenderam que um artista pode como ganhar dinheiro.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...