perjantai 12. tammikuuta 2018

Uunipaahdettua kukkakaalia tomaattisalsalla ja tahinilla ja vierailu Cheesecake Factory-kahvilassa

Rakastan kukkakaalia (ja muitakin kaaleja) yli kaiken, ja talvella ja keväällä,   jolloin täällä on kaalien paras sesonkiaika, teen kukkakaalia todella usein.  Yksi suosikkikukkakaaliruuistani on HaMisada (Ravintola) nimisen halpisravintolan kukkakaaliannos, jossa uunipaahdettu  kukkakaali tarjoillaan  tomaattichilisalsan ja tahinin kanssa. Hurjan hyvää, joten tein siitä copycat-version.
Se ravintolan annos mistä tuli tähän inspiraatio....

Uunipaahdettua kukkakaalia  tomaattisalsalla ja tahinilla
  • Kukkakaali: 1 keskikokoinen kukkakaali. Yleensä esikeitän kukkakaalin muutaman minuutin ajan ennen uunissa paahtamista. Niin tein nytkin. Jaoin kukkakaalin kukintoihin , keitin muutaman minuutin kunnes kukinnot olivat hieman pehmenneet. Sen jälkeen kukkakaali sai kuivua lävikössä, minkä jälkeen lisäsin kukkakaaliin oliiviöljyä ja paprikajauhetta. Hieroin öljyä kukkakaalikukintoihin niin että sitä tuli joka paikkaan.  Ravintolassa kukkakaaliherkkuni paahdetaan kokonaisena, mutta minun oli helpompi tehdä tämä niin että jaoin kukkakaalin kukintoihin, Tässä voi tietysti käyttää myös   pakastettua kukkakaalia. Kukkakaali paahdetaan 225 C lämmössä kunnes se on saanut kunnolla väriä.
  • Tomaattisalsa: Muutama tomaatti , ½ vihreä chili, 2 rkl sitruunamehua,  1 rkl  oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria maun mukaan.  Tomaatit ja vihreä chili pilkotaan pieneksi , ja niiden sekaan lisätään  sitruunamehu, oliiviöljy, suolaa ja mustapippuria
  • Tahini:  1 dl tahinia, vettä tarpeen mukaan, 1 sitruunan mehu, 1 valkosipulin kynsi,  ½ tl suolaa, ½ tl jeeraa eli juustokuminaa sekoitetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella löysähköksi  tahnaksi.
Annos kootaan näin:  Uunipaahdettu kukkakaali,  joko  kokonaisena tai kukintoina, asetellaan laakeaan tarjoiluastiaan. Päälle lusikoidaan  tomaattisalsaa sekä tahinia, ja  lopuksi voi vielä  lisätä muutaman korianterin lehden.
Ai että on hyvää!
Paahdoin samalla myös parsakaalia sekä tavallista keräkaalia.  Jaoin keskikokoisen keräkaalin lohkoiksi , ja hieroin niihin (käsin) oliiviöljyä,  hieman balsamietikkaa, chiliä  ja taatelisiirappia. Aivan ihanaa!
Onko kukaan teistä käynyt Yhdysvalloissa, ja siellä käynyt syömässä jumalaisen hyvää juustokakkua Cheesecake Factoryssä?   Miamissa asuessa tuli käytyä Cheesecake Factoryssä silloin tällöin , ja ne juustokakut olivat kyllä herkkua. Viime syksynä Cheesecake Factory rantautui tännekin.  En ole varma kuinka monta pistettä täällä on toistaiseksi, mutta täällä Cheesecake Factory toimii pieninä kahvilapisteinä kauppakeskuksissa, ja niissä voi ostaa juustokakkupalan , tai ostaa kakun kotiin. Cheesecake Factoryn juustokakut tuodaan tänne  pakasteena, j oten ne matkustavat aika pitkän matkan tänne,  ja hintakin on aika korkea; tosin se ei Yhdysvalloissakaan ole mikään matala.
Cheesecake Factoryn listalla on monen monta juustokakkua, mutta täällä saa niistä vain 14.  Kävimme eilen myös Yhdysvalloissa asuneen kolumbialaisen ystävättäreni kanssa   TLV Fashion Mall-kauppakeskuksessa , johon oli avattu Cheesecake Factory-kahvila viikko sitten.  Kuvassa näkyvän mustikkavalkosuklaajuustokakun edessä huokailimme syvään, mutta koska me molemmat vältämme nyt sokeria, vain ihailimme emmekä maistaneet kakkua.  Totesimme myös että Yhdysvalloissa palaset olivat leveämpiä kuin täällä..
OMG näitä juustokakkuja!
Viime viikon avajaisissa oli kuulemma jaettu juustokakkupalasia, ja jonot olivat olleet hurjat. En ihmettele....

16 kommenttia:

  1. Jag gillar också kål :) Vilka ostkakor!

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn: Kål är nog så Gott:) Och Cheesecake Factorys ostkakor....;D

    VastaaPoista
  3. Tuo kukkakaali paahdettuna näyttää niin hyvältä, nam. Minähän olen myös heikkona juustokakkuihin, joten olisin taivaissa tuolla kahvilassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos, tosi hyvää onkin:) Juustokakut ovat niin herkkua,rakastan niitä mutta nyt mulla on tämä sokeriton ja jauhoton kausi,niin ne ovat vähän no no.

      Poista
  4. Oi, miten herkullisen näköistä tuo kukkakaali. Olen käynyt jenkeissä ja myös Cheesecake factoryssa. Taivaallista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo>Uunipaahdettu kukkis on niin herkkua:) Ne Cheesecake Factoryn juustokakut ovat kyllä mahtavan hyviä, mutta onneksi osaan vain syödä niitä silmillä nyt;D

      Poista
  5. Tahini ja paahdettu kukkakaali, ihan parasta! Tykkään kyllä parsakaalistakin.
    Minäkin yritän vähentää sokerin käyttöä, siksi ohitan kaikki ihanat juustokakut (pakko pysyä kovana).
    Kaunista sunnuntaita sinne kauas!

    VastaaPoista
  6. Heli, Se onkin niin hyvä kombo:) Parsakaali on myös mun herkua, juur nyt sitäkin jääkaapissa:) Sokerin vähentäminen ei ole minusta vaikeaa, vaan koin esim, tekemäni ruiskauraleivän jättämisen sitä vaikeammaksi. No kokeilen nyt toistaiseksi tätä, ja puolitoista kuukautta toistaiseksi olen sanonut ei monelle herkulle. Kaunista sunnuntai-iltaa sinullekin;)

    VastaaPoista
  7. Voi hyvänen aika näitä sinun herkkupostauksia:)♥ Vatsa vain kurisee kun kaikkia mitä kuvissa näkyy haluaisi maistaa:) Minä en aiemmin parsakaalista välittänyt, mutta sitten kun sitä oppi syömään niin onpas vaan hyvää! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde:) Nuo juustokakut ovat kyllä hurjan houkuttelevia, ja kun vielä tiedän miten hyviä ovat, mutta onneksi osaan pitää suun kiinni tuollaisten edessä. Parsakaali on ihanaa, tähän aikaan vuodesta teen sitä viikottain,joten kiva että sinäkin olet alkanut pitää siitä.

      Poista
  8. Those roasted veggies are so perfectly golden brown! I could eat that kind of dish any day, every day.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: I so love oven roasted veggies, just like you:) Thanks Hannah:)

      Poista
  9. Ihanaa, nyt tiedän mitä teen jääkaapissa lojuvasta kukkakaalista :) Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni>kiva kuulla, ja kukkis on niin monipuolista ja hyvää:)

      Poista
  10. Ostin juuri pari päivää sitten tahinia ja tein hummusta, tulipa siitä hyvää! Tahinipurkki on vielä täynnä, yhteen hummusannokseen (vai onko se yhdellä m:llä humus?) ei paljoa mene, joten nyt voisi kokeilla tuota kaali-tomaattiherkkua, mukavan helpot ainekset kaikissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotta, itsetehty hummus (juu noin taidan itsekin kirjoittaa;D) on niin hyvää:) ja tämä oli hurjan hyvää, tahini sopii niin moneen juttuun:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...