torstai 31. toukokuuta 2018

Mascarponejuustokakkuleivokset

Äskettäin  kun täällä vietettiin Savuot-juhlaa (jota kutsun juustokakkujuhlaksi;D) ei voinut välttyä juustokakkutulvalta: niitä näkyi joka puolella.  Koska myös juustokakkujen ainekset  olivat tarjouksessa,  oli ihan pakko leipoa jonkinlainen juustokakku.  Tein  pienet  limetíllä maustetut juustokakkuleivokset ,   jotka vein  tutulle naapurille, ja hänen tyttärelleen.  Nämä juustokakkuset olivat gluteenittomia  koska naapurin tytär välttää gluteenia.  Juustokakkusista tuli hurjan herkullisia; ehkä  sen vuoksi että niihin tuli  mascarponea, mikä antoi juustokakkusille  ihanan täyteläisen rakenteen.  

Mascarponejuustokakkuleivokset
Pohja: 
  • 2 .5 dl kookoshiutaleita
  • 2.5 dl mantelijauhoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 30 gr voita sulatettuna
  • 1 rkl riisijauhoa
  • 1 rkl perunajauhoa
Täyte:
  • 375 gr mascarponejuustoa (sitä on helppo tehdä itsekin, omassani oli kotitekoista)
  • 180 gr tuorejuustoa (mahdollisimman kevyttä,  omassani oli rasvapitoisuus 12%)
  • 5 rkl  rahkaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 limetin kuoriraaste + 3,5 rkl limetinmehua
  • 3 dl sokeria
Pohja: Pohja voi näissä olla mikä tahansa, vaikka kekseistä ja voista tehtyä, mutta laitoin yllä olevan kehittämäni gluteenittoman pohjan.  Jauhoin ensin kookoshiutaleita , mantelijauhoa sekä  sokeria monitoimikoneessa, minkä jälkeen lisäsin sulan voin,  riisi-sekä perunajauhon. Jos taikina tuntuu liian kuivalta,  voi siihen lisätä muutaman tipan vettä.  Neliskulmaisen leivinvuoan pohjalle ( leivinvuoka vuorataan  voidellulla leivinpaperilla)  taputellaan pohjataikinaa tasaiseksi kerrokseksi.  Taikinapohjaa paistetaan 175 C lämmössä noin 12 minuutin ajan.

Täyte:  Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa/ sauvasekoittimella.  Leivinvuoka kääritään folioon,  ja täyte kaadetaan  esipaistetun  pohjan päälle.  Leivinvuoka asetellaan reunalliseen , suurempaan uuniastiaan, joka täytetään vedellä niin että vettä ulottuu leivinvuoan puoliväliin,  Juustokakkua paistetaan  55-60 minuutin ajan,  160 C lämmössä.   Juustokakun annetaan jähmettyä ennenkuin  se poistetaan suuremmasta , vedellä täytetystä astiasta, ja   laitetaan sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään;   mieluiten seuraavaan päivään saakka. 
Juustokakku leikataan palasiksi/ leivoksiksi  vasta kun se on kunnolla jähmettynyt .  Pursottelin päälle  mascarponen ja valkosuklaan sekoitusta,  johon olin lisännyt hieman vihreää elintarvikeväriä. Naapurin mielestä nämä olivat sairaan hyviä:)

Ihania juustokakkuja näki tosiaankin ennen pyhää joka paikassa,  Nämä Boutique Centralin pikku juustokakut olivat tosi nättejä:)

10 kommenttia:

  1. Oi nuo juustokakku leivokset näyttää aivan ihanilta! Kiitos ohjeesta:) Mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja;kiitos ihanainen, itse vain vähän maistoin , mutta naapuri tykkäsi näistä hurjan paljon:) Mukavaa alkanutta kesäkuuta sinullekin:)

      Poista
  2. Vilka fina bakelser du gjort, mums!

    VastaaPoista
  3. Lovely, delicate little cakes! Seems like a perfect light dessert for warmer weather.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna:Thank you so nuch❤These went to my neighbor who loved them

      Poista
  4. Vau, osaatko itse tehdä mascarponejuustoa?! Osaatko vinkata, mistä löytäisin ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena: tässä https://www.youtube.com/watch?v=N-aYG6Qy2uM

      Poista
    2. Kiitos Jael! Tämä ilahdutti minua todella. Amsterdamista on ihan mahdotonta löytää laktoositonta mascarponea, mutta hyvällä tuurilla kermaa voi löytää. Oli muuten harvinaisen selkeä ohje :)

      Poista
    3. Leena:kiva jos tästä postauksesta oli jotain hyötyä💚Ohje oli tosiaankin hyvin selkeä

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...