perjantai 18. lokakuuta 2019

Munakoisoa ja kikherneitä

Söin joskus  kasvisruokaa,  jossa oli sekä kikherneitä   että munakoisoa, ja  koska se oli hyvää halusin tehdä sitä kotonakin.  Tämä on helppotekoinen ruoka,  sillä  käytin kaupan valmiiksi keitettyjä kikherneitä,  joka säästää keittämiseen kuluvaa aikaa.  Usein tosin keitän itse kikherneet, ja pakastan niitä pienissä erissä  myöhempää käyttöä varten. Tämä on hyvää sekä kylmänä että lämpimänä, sellaisenaan tai lisuukkeena. Tämä minun tekemäni ruoka on todennäköisesti jonkinlainen versio druusikeittiön Mnazeleh- ruuasta, johon tulee myös tomaattia ja muita mausteita (ohje linkin takana).

Munakoisoa ja kikherneitä
  • 1 munakoiso ,  kuutioituna
  • 1 sipuli, kuutioituna
  • noin 300 gr valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 valkosipulin kynttä,  hienonnettuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilihiutaleita (voi jättää pois..)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • kourallinen korianterin lehtiä (voi vaihtaa persiljaan jos ei pidä korianterista)
  • suolaa maun mukaan
  • 1,5 dl vettä
  • 2 tl sitruunamehua
Kuutioi  ensin munakoiso,  ja laita munakoisokuutiot lävikköön,  niin että päälle lisätään hieman suolaa.
Kuoret kannattaa poistaa kikherneistä,  ja keitetyistä kikherneistä kuoret irtoavatkin helposti.  Kuoritut kikherneet ovat vatsaystävällisempiä,   ja tämä kannattaa muistaa myös jos tekee itse hummusta:  kaikkia kuoria ei tarvitse poistaa mutta hummuksestakin tulee sileämpää ja parempaa kun suurin osa kuorista on poistettu.

2 rkl öljyä lämmitetään  pannulla,  mieluiten kannellisessa  paistokasarissa.   Munakoisokuutioita paistetaan,  keskilämmöllä ja   aina välillä käännellen,  kunnes kuutiot ovat pehmenneet ja ruskistuneet. Kun munakoisokuutiot ovat paistuneet, ne  siirretään kulhoon odottelemaan myöhempiä vaiheita.  Munakoisokuutiot voi myös ruskistaa uunissa. 

Samassa paistokasarissa lämmitetään loppu öljystä eli 1 rkl,  ja hienonnettua  sipulia paistetaan keskilämmöllä ,  kunnes sipuli alkaa ruskistua.   Kikherneet lisätään  sipulin sekaan , lämpöä nostetaan hieman , ja  kikherneidenkin annetaan hieman ruskistua. Tässä vaiheessa lisäsin mausteet, paitsi suolan (koska käytän suolaa kevyesti, laitan ohjeisiin aina "suolaa maun mukaan"), 

Kun kikherneetkin ovat saaneet hieman värilä, lisätään  paistetut munakoisokuutiot,   silputtu valkosipuli sekä vesi.  Ruokaa haudutetaan kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. 

Lopuksi tarkistetaan onko ruuassa tarpeeksi suolaa. Puristin hieman sitruunamehua päälle,  ja lisäsin korianterin lehtiä.
 Hyvää on:)

7 kommenttia:

  1. Helt i min smak, mums! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Det här var nog en god kombination:) Ha en fin veckoslut Katarina:)

      Poista
  2. Sinun sivusi eivät kyllä koskaan petä, kun etsii hyviä kasvisruokia! Ja kun tuokin näyttää vielä helpolta kokkailtavalta, onhan se pakko kokeilla, kun tytär seuraavan kerran tulee viikonloppua viettämään;)
    Kivaa viikonloppua, Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:Voi kiitos Arja ihanainen:) Toivottavasti tykkäätte tästä jos teet tätä:) Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  3. That looks so delicious! I love eggplant but I'm still not great at cooking it. Perhaps I need more patience, since it never comes out quite the right texture. You've certainly got it here, so I'll just have to follow your lead.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Hannah:) Eggplant is so versatile , and not at all so hard to cook with, but it does take some work to make it really delicious:)

      Poista
  4. Täällä on tuollainen ruoka, johon laitetaan vielä tomaattia tai tomaattisalsaa. Hyvää on kun kaikki ainesosat on mun suosikkeja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...