torstai 2. tammikuuta 2020

Paahdetut vihannekset tahinihunnun alla

Joulukuun toisen puolisko meni sairasteluun,  kun   sairastuin pahaan flunssaan, flunssarokotteesta huolimatta. Ruuanlaitto ei ihan ollut mielessä  sinä aikana, mutta kun aloin toipua, teki taas mieli kokata,  ja mieluiten kasvisruokaa.  Tässä herkullinen uunikasvispata,  jonka päällä on tahinihuntu.   Tahini tekee tästä vihannesruuasta niin täyttävän,  ettei tämän kanssa  tarvitse oikein muuta kuin salaattia.  

Paahdetut vihannekset  tahinihunnun alla
  • 1 munakoiso
  • 1 bataatti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 6 - 7 kirsikkatomaattia
  • 2 dl tahinia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 dl  (tai hieman enemmän) kylmää vettä
  • 1.5  tl suolaa
  • 2, 5  tl paprikaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1, 5 tl yrttimaustetta
  • ripaus chiliä 
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
Vihannekset paahdetaan erikseen uunissa,  ennen tahinikuorrutuksen lisäämistä.   Leikkaa munakoiso palasiksi,  kuori ja kuutioi   bataatti ja porkkana. Pilko sipuli 4 osaan. Leikkaa paprikat suikaleiksi.  Valkosipulit lisäsin kuorineen muiden vihannesten joukkoon.  Puolita kirsikkatomaatit.   Käsittelin kasvikset erikseen, niin että laitoin  munakoison, paprikan ja  bataatin (bataatti ja porkkana yhdessä) erillisiin kulhoihin,   ja lisäsin öljyä , suolaa ja mausteita niin että niitä  tarttui kasvisten pinnoille.   Sipulipaloihin hieroin  öljyä ja mausteita., Tomaatteihin lisäsin vain öljyä, ilman mausteita.  Tässä voi käyttää  muitakin vihanneksia,  kunhan käyttää myös   tomaattia, sipulia ja valkosipulia. Esim. kaalien kanssa tämä toimii mainiosti.

Kasvikset asetellaan  leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle,  ja vihanneksia paahdetaan 200 asteen lämmössä  30 minuutin ajan,  tai kunnes kasvikset ovat saaneet väriä.

Kasvisten paahtuessa uunissa valmistellaan tahinikastike:  tahini, sitruunamehu ja kylmä vesi sekoitetaan keskenään. Kastikkeen kuuluu olla löysähköä mutta ei kuitenkaan liian löysää.  Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisätään  hieman vettä.   Kastikkeeseen lisätään suolaa maun mukaan.

Kun kasvikset ovat paahtuneet,  niitä ladotaan reunalliseen uuniastiaan.  Jälkeenpäin mietin miksen käyttänyt neliskulmaista läpinäkyvää  uuniastiaani noiden kahden pyörän astian sijaan.....Tällainen vuoka olisi sopinut tähän paremmin...  Tomaatit asetellaan vuokaan viimeisenä.  Tahinikastiketta  lusikoidaan vihannesten päälle  (tomaatit voi myös asetella kastikkeen päälle) ja   ruokaa kypsytellään  170 asteen lämmössä  noin 15 minuutin ajan,  kunnes tahinihuntu on saanut väriä.
   Todella täyttävä kasvisruoka:)

8 kommenttia:

  1. Wow! I've never seen a dish quite like this before, and I feel like I've been missing out for my whole life now. So rich and hearty, warming and comforting, I'm already craving it. I'm writing out the grocery list right now. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: this is something that is usually made with meat, but it is so filling with just oven roasted veggies:) Really yummy:)

      Poista
  2. Herkullisia kasvisherkkuja!
    Toivotan upeaa vuotta 2020 sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Me päätimme perheen kanssa että syömme tänä vuonna enemmän vihreää:) Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia bloggailuhetkiä♥

    VastaaPoista
  4. Flunssassa inhottavinta on juurikin se, kun mikään ei oikein maistu miltään :( Ihanaa, että voit jo paremmin ja jaksat taas kokkailla herkkuruokia.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ihan super herkulliselle ohjeelle.

    VastaaPoista
  6. Ai että miten ihanan näköinen resepti. Tämä tulee tämän viikon ruokalistalleni :)

    Toivottavasti taudit ovat nyt takanapäin ja uusi vuosi alkaa tervehtyneenä ja hyvillä mielin <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...