lauantai 21. maaliskuuta 2020

Punajuurijäätelö

Viimeisin viikko  joka päivä muuttuvine rajoituksineen, on ollut haastavaa ruokabloggaajalle: liikun julkisilla ,  ja kun julkista liikennettä rajoitettiin kunnolla,   alkoivat tutut ruokakaupat olla  sellaisia joihin en pääse.  Ennen ulkonaliikkumiskieltoa  ehdin käydä tutusssa  aasialaisessa kaupassa ostamassa tofua,  ja myyjä kehotti ostamaan suuremman määrän tofua,  sillä  tulevasta viikosta lähtien he eivät ole auki, toistaiseksi.   Kävelyetäisyydellä kodista minulla on vihanneskauppa ja leipomo,  ja  joku toinen leipomo  kauempana,  samoin kuin tosi kallis marketti, joka ei sovi budjettiini.  Lähiseutuni suurempaan markettiin  pääsen vain jos bussit toimivat.  Niinpä  viikonlopun edessä oli (ei lainkaan julkista liikennettä..) tehtävä vihannes-ja hedelmäostokset lähellä olevasta hevi-kaupasta ,  josta en yleensä osta muuta  kuin ehkä puuttuvan sipulin,  sillä hinta&laatusuhde kaupassa on paljon huonompi kuin niissä kaupoissa  mistä yleensä teen hevi-ostokseni.   

Olin sieltä hieman aikaisemmin ostanut yhden punajuuren , joka alkoi olla jo hieman nahistunut, ja muistin että kaapissa oli  purkki kondensoitua maitoa.   Tästä kombosta syntyi  aivan ihana jäätelö:)

Punajuurijäätelö
  • 1 punajuuri
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 3/4 dl ruokosokeria
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • ½ tl vaniljauutetta
  • 3 dl vettä
  • ½ tl ksantaania
Kuori punajuuri  ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (jotta punajuuri kypsyisi nopeammin).  Lisää vesi , sokeri, vanilja  ja punajuurikuutiot  kattilaan,  ja keitä punajuurta  kunnes kuutiot ovat pehmenneet tarpeeksi.

Kun punajuuri on jäähtynyt ,  jauha punajuuri keitinvesineen tasaiseksi soseeksi.  Lisää balsamietikka  ja ksantaani soseeseen.  Blendaa  sose ja kondensoitu  maito keskenään kuohkeaksi, ja laita  jäätelömassa  pakkaseen.  Kondensoidulla maidolla tehdyt jäätelöt ovat niin käteviä  kun ne eivät kristallisoidu  pakastimessa.
Nam nam:) Punajuuressa itsessään on makeutta ja kondensoidussa maidossa paljonkin makeutta, mutta balsamietikka taittaa kivasti makeutta.  En tuntenut kyllä lainkaan etikan makua  valmiissa jäätelössä. 

Jäätelö alkoi jo sulaa....Koska käytin tähän jäätelöön koko punajuuren, on jäätelössä myös kivasti kuituja:)

10 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköistä jäätelöä ja aivan upean väristäkin.
    Ihanaa lauantai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi:) Tosi hyvää onkin, ja kun on kasvista mukana niin kai voi syödä hyvällä omallatunolla;D Kivaa lauantai-iltaa sinullekin :)

      Poista
  2. Wau minkä väristä, vaan enpä olisi osannut yhdistää punajuurta jäätelöön;) Varmasti jännä makuelämys! Kokeilemallahan ne parhaat reseptit tulee, että pitäisi itsekkin vaan rohkeammin kokeilla erilaisia makuja:) Mukavaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Juurekset sopivat tosi hyvin myös makeisiin juttuihin, ja punajuuren värihän on ihan huikea:) Juu ehdottomasti kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuja:) Kiitos, ja hyvää alkavaa viikkoa sinullle:)

      Poista
  3. Upeaa luovuutta! Voikohan muistakin juureksista tehdä jäätelöä? Tuo ksantaani on minulle aivan outo juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu:Kiitos oikein paljon:) Tottakai voi, olen miettinyt että bataatista ja porkkanasta....Ksantaani estää jäätelön kristallisoitumista pakkasessa.

      Poista
  4. Vilken fin färg och säkert god!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Tack , rödbeta ger nog en fantastisk färg, ock smak också ,fast kände nog inte alls rödbeta smak;D

      Poista
  5. Vau mitä jäätelöä! Kuin koru koko juttu. Minun lempiväräni. Tämähän voisi olla vaikka koronajäätelö,keksi vielä jatkoa.

    VastaaPoista
  6. That bold, vibrant color is like a scoop of condensed sunshine! I love it so much, and since I adore beets in the first place, I'm sure I would enjoy this dessert. Way to make the most of what you've got in these difficult, strange times.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...