lauantai 28. maaliskuuta 2020

Säilykepasta

Näinä aikoina  varmaankin ostetaan  paljon säilykkeitä, vessapaperin lisäksi:D .  Tässä pasta joka tehdään kokonaan säilykkeistä,   mausteita lukuunottamatta,  Idea tuli täkäläiseltä kokilta,  entiseltä MasterChef-voittajalta, jonka kuvasin tänne  blogiinkin kerran, mutta en muista minne.  Minulla sattui olemaan itse tehtyä tomaattikastiketta,  ja itse keitettyjä kikherneitä, mutta yhtä hyvin ne olisivat voineet tulla   purkista. Tässä siis tosi nopea, helppo  ja herkullinen ohje. Käytin gluteenitonta maissipastaa,  josta tulee tuo keltainen väri, ja   onnistuin löytämään viimeisen pakkauksen ;D  (pastaa oli kyllä aivan riittävästi kaupassa, mutta ei tätä suosimaani maissipastaa, eikä sen brändin fusillia, jota yleensä käytän....)

Helppo säilykepasta
  • 1 purkki öljyssä säilöttyä tonnikalaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 dl kikherneitä säilykkeestä
  • 2 rkl kikhernepurkin nestettä
  • suolaa maun mukaan
  • 1 tl sokeria
  •  ½ tl paprikaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tl yrttimaustetta
  • pastaa valinnan mukaan.
Tyhjennä purkki tonnikalaa öljyineen suoraan kattilaan. Lämmitä tonnikalaa muutaman minuutin ajan,  keskilämmöllä, välillä sekoittaen.   Lisää mausteet. Alkuperäisessä ohjeessa  oli vain chiliä ja jeeraa, mutta lisäsin myös paprikaa  ja yrttimaustetta.  Lisätään kikherneet,  ja tarkistetaan mausteiden määrä.  Tämän jälkeen lisätään kikhernelientä,  ja annetaan seoksen paistua minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään  tomaattimurska , suola ja sokeri.   Kattila peitetään kannella,   ja tonnikala-tomaattikastikkeen annetaan  kiehua pienellä lämmöllä  10-15 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman kuivunut kokoon.  Maista ja lisää suolaa/mausteita tarpeen mukaan.

Pastaa keitetään  ohjeiden mukaan,   ja tarjoillaan kastikkeen kanssa. Päälle voi lisätä parmesaaniraastetta.
Erittän hyvää ja niin helppoa! Lisäsin reilusti  chiliä, sillä tykkään pikantista mausta.

11 kommenttia:

  1. Maissipastaa en olekaan maistanut! Herkullisen näköinen annos ja kyllä, chiliä pitää aina olla :)
    Mukavaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Tämä Puolassa tehty maissipasta on minusta parempaa kuin normipasta:) Kiitos, ja ehdottomasti reilusti chiliä;D Mukavaa sunnuntaita Outi.

      Poista
  2. What a great idea! I might make this too one day :D Thanks Jael! Hope you're staying safe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: Thank you :) It is very useful now when one has to stay at home and does not get easily to supermarkets:) Thank you Lorraine, hope you stay safe too:)

      Poista
  3. Maissipasta olikin ihan uusi juttu;) Hyvältä näyttää! Leppoisaa sunnuntaita♥️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:En tiedä niin muista massipastoista mutta tämä Sotellin gluteeniton maissipasta on tosi hyvää:) Kiitos, olikin hyvää ja niin yksinkertaista:) Kaunista sunnuintaita sinullekin:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Katarina: Tack, de blev nog gott, och så simpelt:) Ha en fin dag du också:)

      Poista
  5. Mielenkiintoista. Maissipastaa en ole koskaan edes nähnyt, saati sitten maistanut. Itse kullakin on varmaan nyt alkanut pakastimen- ja kuivaruokakaappien tyhjennysviikot ;) Jos kotoilu tästä vielä jatkuu kovin pitkään, voi olla että syksyllä ei halua enää kuullakaan sanaa _pasta_...

    VastaaPoista
  6. Meillä onkin sopivasti kaikki ainekset kotona, joten huominen lounas on nyt selvillä. Kiitos ihana Jael tästä reseptistä :)

    Kaikkea hyvää sinne sinulle <3

    VastaaPoista
  7. Maissipastaa täytyy alkaa metsästää, sillä tuo saapasmaasta tänne mottiin jäänyt jälkikasvu ei voi syödä ns normaalia pastaa. Kiitos reseptistä. Nyt onkin ruoanlaiton aika.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...