perjantai 30. tammikuuta 2009

Italialaisten reseptien inspiroimaa kvinoa-riisipastaa

Tänään oli vaihteeksi vähän viileämpi ilma, ei kuitenkaan kylmää, mutta teki mieli lämmintä ruokaa. Yleensä suosin enemmän kylmiä ruokia, mutta kun paleltaa, pitää saada jotain lämmintä. Teki mieli myös kokeilla joku aika sitten terveysmarketista  ostamaani kvinoa-riisipastaa.Pakkauksesta luin, että  pasta oli tehty Boliviassa, ja tämä pastahan on täysin gluteeniton, joten se sopii hyvin keliaatikoille.Itseäni pasta kiinnosti koska pidän tosi paljon kvinoasta.

Menin tänä aamuna lääkärissä käynnin jälkeen torille,josta en ostanut muuta kuin pari munakoisoa. Munakoisoille sitten rupesin etsimään seuralaisia jääkaapista, ja sieltä löytyi  paprikaa, selleriä sekä aurinkokuivattuja tomaatteja ja valkoviinipullon jämät. Keittiötasolla oli vielä tomaatteja ja valkosipulia, joten siinä oli ihan hyvät pastakastikkeen ainekset; tosin huomasin ettei kotona ollut lainkaan sipulia, mutten enään jaksanut mennä uloskaan niitä ostamaan(vihanneskauppa aika lähellä). Jääkaapista löytyi myös tuubi ansovistahnaa, jonka olin ostanut jo syksyllä, mutten ollut kertaakaan sitä käyttänyt. Lukiessani Siskot Kokkaa-blogin viimeisintä postausta, jossa Nelle käytti sardelleja, muistinkin yhtäkkiä ansovistahnatuubini olemassaolon. Eli tällainen pastakastike syntyi  näistä aineksista:

Kvinoa-riispastaa italialaistyyppisellä kastikkeella

1 iso munakoiso

1 punainen paprika

1 sellerinvarsi

3 tomaattia

3 valkosipulin kynttä

3-4palaa  aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl pestoa tai murskattu basilikaa

1 dl valkoviiniä

1½ tl sokeria

suolaa, mustapippuria

1½ rkl anjovistahnaa

2 rkl  tomaattipyrettä

4 dl vettä

pastaa oman valinnan mukaan

öljyä paistamiseen

Leikkaa munakoisot, paprikat, sellerit ja tomaatit palasiksi. Lämmitä pannussa öljyä, lisää munakoisopalat, paista hetki ja lisää  paprikat, sellerit ja tomaatit.Lisää osa vedestä , sokeri viini,anjovistahna, murskattu valkosipuli ja anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.Lisää loppuvesi, maista ja lisää suolaa ja mustapippuria. Lisää myös silputtu basilika tai valmis pestotahna.Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä  kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja neste melkein haihtunut.Kiehauta sillä välin pasta ja sekoita lopuksi pasta kastikkeen joukkoon. Pastan joukkoon voisi  lopuksi lisätä juustoa, esim. fetatyyppistä juustoa, jonka annetaan hieman sulaa joukkoon.

* Kvinoa-riisipastasta sen verran, että jos en olisi tiennyt sen olevan vehnätön, en olisi sitä osannut maistamisen perusteella tietää. Anjovistahnaa laittaessani maistoin melkein heti kastikeseosta ja maku oli vahvasti anjoviksinen, mutta kiehuttuaan jonkun aikaa tahna antoi varsin kivan makusäväyksen kastikkeelle.

Viime viikolla pohjoisessa ollessani menimme siellä olevaan ihanaan vihanneskauppaan.Ulkopuolella oli paprikoita tarjouksessa,ja niitä piti kuvata, koska ne on niin kauniin värisiäOpen-mouthed

Vegaaniversiossa tuon anjovistahnan voisi varmaankin korvata niin, että jauhaa pari mustaa oliivia ja laittaa ne joukkoon sen tahnan sijaan.

15 kommenttia:

  1. Tosi houkuttelevan näköistä! Onpas pullea munakoiso tuossa lautasen vierellä. :-)

    Onko tuo kvinoa-riisipasta tehty siis riisistä ja kvinoasta? Näyttää kyllä ihan "oikealta" pastalta, mua ainakin pystyisi huijaamaan...

    Hienon värisiä paprikoita tosiaan :-)

    VastaaPoista
  2. Hippu: se pullea munakoiso on sellainen "heirloom" munakoiso ,eli sellainen jalostamaton alkuperäinen lajike,ja ne voi olla aika pulleita.Pakkauksen mukaan se pasta ei sisällä muuta kuin riisiä ja kvinoaa, ja sitä oli spagettina ja sitten tuollaisina makarooneina.Ihan hyvää oli. Tosin ei maistunut lainkaan kvinoalle....

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanat paprikat, hieno valokuva vihanneskaupasta, tuommossii ei tääl paljon näy. Minulle tulee pastastasi mieleen jokin sisilialainen järjettömän herkullinen kansallisaarre. Munakoisoa ja anjovista, mitä makuja, njam!

    VastaaPoista
  4. Kvinoa-riisipasta kuulostaa kiehtovalta. Pitääkin selvittää, saako sitä jotain kautta Suomessa tai netissä hankittua, kun ensi kerralla pitää olla jotain gluteenitonta tarjottavaa. Vihannekset näyttävät kyllä hyviltä. Olisipa täälläkin jo enemmän paikallista, tuoretta tavaraa.

    VastaaPoista
  5. Oonko ymmärtänyt jotain väärin vai onko ansovis siis yhtä kuin anjovis? Mitä sen tilalle voisi laittaa, jos ei syö kalaa?

    VastaaPoista
  6. Nemo:kiitos:-) se olikin hyvää!

    Rauna: kyllä mä uskon että sitä saa Suomestakin, varmaankin Ruohonjuuren tai muun vastaavan kaupan kautta.

    Elina: Hups,mun virheellinen suomenkieleni;-) anjovis sen tietenkin täytyy olla,kiitos kun korjasit.Sen tilalle voisi ehkä jauhaa pari mustaa oliivia ja laittaa sekaan.

    VastaaPoista
  7. Miten nuo vihannestiskit nayttavatkin siella aidan takana paljon kauniimmilta ?? :).

    Tuon pastan pistan korvan taakse, suvussa keliaakikkoja, joten laajenee tarjottavat taas kun suomeen paastaan.

    VastaaPoista
  8. yum....låter väldigt gott.
    men ikväll äter jag ute i klil istället.
    den här veckan lagade jag otroligt god blomkål med thina i ugnen.

    äter du kött och fisk?
    eller är du vegan, jag hänger inte med ;)

    VastaaPoista
  9. Pikkujutut: en osaa sanoa ;-)Mutta tosiaankin upeita ne tiskit ovat täällä monessa paikassa.Se vehnätön makarooni oli tosiaankin yllättävän hyvää.

    Sarapirat: Jag älskar blomkål med tehina,har en gång posta om det.Mums. Jag tycker om att äta vegant, var det ännu förra året, men nuförtiden äter jag fisk ibland.Men kött äter jag nog inte.

    VastaaPoista
  10. Taas ihan uusi juttu - kvinoa-riisipasta! Olisipa kiva maistaa miltä se maistuu.

    VastaaPoista
  11. Pasta dishes are always a good choice!
    Yours look so yummy!!! Any leftovers for a hungry spaniard? ;D

    VastaaPoista
  12. Johki: se maistui mun mielestä ihan tavalliselle pastalle.

    Nuria: Por supuesto! Siempre queda algo para una espanola con hambre..:-)

    VastaaPoista
  13. Tämä onkin jo pyhäpäivän pastaa. Herkullista.

    VastaaPoista
  14. onpas mukava törmätä kvinoa-resepteihin, mulle se on aivan täysin tuntematon juttu.

    kiitos, toivotaan että kohta alkaisi sairastelun syyt selvitä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...