sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Rommilla maustettu hibiskusglögi

En ole pitkään aikaan osallistunut ruokahaasteisiin,mutta kun näin edellisen ruokahaastevoittajan, Chocochilin  Elinan, blogissa joulukuun ruokahaasteen aiheen,glögin,päätinkin osallistua.Illat ovat täällä nyt jo kylmiä,ja sisälläkin on illalla sen verran kylmää,että lämmin juoma on paikallaan (nyt juuri 16 astetta sisällä...). Glögejä olenkin viime aikoina keitellyt muutaman kerran;olen niihin käyttänyt pakastettuja mustaherukoita.

Tällä kertaa päätin tehdä hieman erilaisen glögin,ja pohjana käytin hibiskuksen kuivattuja kukkia. Hibiscus Sabrariffa-kukan verholehdistä tehty tee on  suosittua Jamaikalla,Meksikossa,Amerikan keski-ja eteläosissa, sekä Egyptissä ja pohjoisen Afrikan maissa.Hibiskusteen sanotaan alentavan verenpainetta sekä pahaa kolestrolia ja siinä on C-vitamiinia sekä antioksidantteja. Sisävalossa ottamani kuva vasemmalla hibiskuksen verholehdistä on huono,sillä luonnossa kuivattujen kukkien väri on paljon tummempi,ja hibiskuksesta lähteekin paljon väriä keitettäessä. Hibiskusteen maku on kirpeähkö,ja muistuttaa karpaloiden makua,joten se tarvitsee tarpeeksi makeutusta. Itse käytän hibiskusta paljon kylmissä juomissa kuumalla kaudella,ja juoman väri onkin ihana.Täälläpäin hibiskuksen kukkia myydään usein maustekaupoissa sekä myös terveyskaupoissa ,ja maailmalla niitä myydäänkin usein juuri terveelliseen ruokaan keskittyneissä kaupoissa.

Rommilla maustettu hibiskusglögi kahdelle
Oma rommini oli tätä mutta mikä
tahansa rommi on ok.


  • noin 1 dl hibiskuksen kuivattuja verholehtiä
  • 4½ dl vettä
  • 1 rkl glögimaustetta (käytin Suomesta tuomani pussin jämät.Siinä oli kanelia,inkivääriä,neilikkaa,kardemummaa ja pomeranssin kuorta)
  • 1/4 osa vaniljatangosta
  • makeutusta maun mukaan (yritän välttää sokeria,joten makeutukseni oli steviaa,mutta tähän sopisi hyvin ruokosokeri)
  • 1/3 dl rommia
Laita vesi,hibiskuksen kukat ,makeutus ja mausteet kattilaan ja kuumenna kunnes seos kiehahtaa.Ota pois tulelta ja anna mausteiden imeytyä nesteessa noin vartin,jonka jälkeen seos siivilöidään.  Glögi kiehautetaan uudelleen ja aivan lopussa siihen lisätään rommi. Ota pois liedeltä sen jälkeen kun rommi on lisätty. Tuli kyllä tarpeeksi lämmin olo tästä glögistä:)

14 kommenttia:

  1. Minulla on vähän ristiriitainen suhde glögiin, pidän kovastikin, kunhan siihen ei ole laitettu "roskia", eli turvonneita rusinoita ja mantelilastuja:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä!
    Tykkään itse ihan älyttämän paljon hibiskuksesta teenä ja mulla onkin hyllyssä Egyptistä tuotu "säkillinen" hibiskusta, joten tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
    Pakko muuten kertoa, että tuo aikaisemmin ollut raakakahvi on saanut suuren suosion kahvinjuojaystävieni joukossa, olen kuullut aika monta "enpä ole tullut ajatelleeksikaan" -kommenttia... =D

    VastaaPoista
  3. Campasimpukka;minäkään en pidä mistään tuollaisista lisäyksistä glögissäni,sen vuoksi tuossa ei sellaisia ollutkaan;D

    Koo:Hibiskustee onkin tosi hyvää ja vielä terveellistäkin:) Kiva kuulla palautetta "raakakahvista";) Täällä on nyt sen verran kylmä etten kylmää kahvia juo mutta heti kun taas lämpenee...

    VastaaPoista
  4. Minä olen vähän muutenkin "roskarajoitteinen", esim Toblerone on pahinta roskasuklaata, mitä tiedän:) Ruoassa ei saa olla roskia!!

    VastaaPoista
  5. Campasimpukka:;Ihan sama juttu täällä ja Toblerone onkin aina ollut inhokkisuklaani;D

    VastaaPoista
  6. Hei, Toblerone on tosi hyvää! Mutta minä tykkääkin roskista:) Hibiskusta en ookaan koskaan kokeillut, pitääkin kysäistä kun käyn seuraavan kerran Thehuoneella.

    VastaaPoista
  7. Itse en ole päässyt hibiskusteen makuun, mutta tällaisessa glögissä sitä voisinkin taas testata. Onnea kisaan, aihe onkin pitkästä aikaa taas inspiroiva!

    VastaaPoista
  8. Toblerone-pötkölle on kyllä hyvä tilaus, sellaiselle isolle kolmikulmapakkaukselle, joita (ainakin ennen) sai lentokoneessa ostaa, semmoisella kun kumauttaa murtovarasta otsaan, tulee noutaja! Oi, kauhea, kirjoitinko minä tuon?

    VastaaPoista
  9. Ankerias Vipunen;No makuja on monta;D Toivottavasti Thehuoneesta löytyy hibiskusta...

    Okriina:muistankin että sinulle se on liian kirpeää,mutta oikealla tavalla makeutettuna kirpeys häviää.Aihe onkin inspiroiva,etenkin kun paleltaa;D

    Campasimpukka:Hehe,sellaiseen se onkin aika hyvä väline;D

    VastaaPoista
  10. Tätä täytyy testata! Hibiskusta on sopivasti kaapissa säkillinen :)

    Niin ja roskat ei tosiaan kuulu glögiin, mutta tobleronen kanssa menisin vaikka naimisiin jos voisin :D

    VastaaPoista
  11. Kademielellä katselen teitä mielikuvitusrikkaita. Eipä olisi tullut mieleenkään tälläinen glögi. Lämmittää varmasti.

    nimim. rusinoita ja manteleita kokonaisina ehdottomasti glögiin

    VastaaPoista
  12. Mustikka:Kiva että hibiskusta löytyy:) Juu roskat pois glögistä mutta tuon Tobleronen kanssa taidankin olla vähemmistössä;D

    Suolaajahunajaa: hibiskusta kun olen muutenkin lämmitellyt itselleni näissä kylmissä sisäilmoissa,niin oli helppoa kuvitella sitä glögiinkin;D Mutta minun glögini ehdottomasti ilman noita lisäyksiä;D

    VastaaPoista
  13. Jännittävä resepti, onnea kisaan! Minä nautin glögin manteleilla, kokonaisilla sellaisilla, ei niillä paljon parjatuilla roskilla, mutta muuten olen sitä mieltä, että Toblerone on ihanaa.

    VastaaPoista
  14. Terhi-Tupuna:kiitos:) No makuja näköjään on niin monta ja me ,jotka ollaan Toblerone-vihaajia selvästi vähemmistössä:D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...