torstai 14. maaliskuuta 2013

Kalakaunottaret

Voi miten kauniita punertavia pienehköjä kaloja oli eilen supermarketin kalaosastolla.Nämä olivat sellaisia kaunottaria että melkein haluaisi jättää ne tuollaiseksi eikä tehdä niistä yhtään mitään.En ostanut mutta ihailin.
Katselin listaa Välimeren kaloista ja tämä näköjään on Sargocentron rubrum(Red soldier fish)joka on tunkeilijalaji;tullut Välimereen Suezin kanaalin kautta.Mutta syötävien  kalojen missikisoissa tämä varmaan pääsisi palkintopallille;D
Ja tänään iltapäivällä oli kamala nälkä enkä ehtinyt kotiin,joten söin lempikahvilassani tonnikalapyöryköitä tomaattikastikkeessa.

24 kommenttia:

  1. Syötävien kalojen missikisoissa hännänhuipuksi jäisi varmaankin lophius piscatorius. Silloin vaan pitää muistaa, että ei se ulkoinen kauneus, vaan...
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps,merikrotti on kyllä aika ruma,mutta hyvää;olenkin syönyt. Tämäkin taitaa olla ihan maukas;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tosi nätti väri onkin;en meinannut haluta lähteä pois tuolta kalatiskiltä kun olivat niin nättejä;D

      Poista
  3. Suezin kautta on tullut Valimereen tosi monta uutta kalalajia. Aikoinaan kun kavimme ongella tuli sita "alaa" vahan opiskeltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttekö vieläkin kalastamassa? En ole vuosiin tehnyt sellaista...tekisi kyllä mieli.

      Poista
    2. Ei olla kayty moneen vuoteen. Aikoinaan meilla oli 4-veto auto ja silla ajeltiin rannalle Palmachin ja Ashdodin valimaastoon ja siella leiriydyttiin moneksi tunniksi onkimaan. Oli tuolit, valoa, kahvinkeittovalineet ja evaita. Joskus tehtiin ajopuista nuotio ja paistettiin tuoreet kalat silla ja syotiin heti. Sehan os sotilasaluetta, joskus helikopterit porrasivat ylla ja kerran viuhahti joku testiohjuskin meidan yli meren suuntaan. Se oli aikaa se! Sitten mies sai liesing-auton toista ja myytiin se jeeppi. Ja tuli lakikin ettei saisi rannoilla ajella, ja muutenkin kalansaalis vaheni. Ennen jeeppiaikoja kaytiin Jaffan satamassa onkimassa tai Herzelian marinassa kun sita viela rakennettiin. Ja myos Tel Avivissa Readingin voimalaitoksen aallonmurtajilla. Mutta niihin kaikkiin on nyt kalastajilta paasy kielletty. Eli nykyaan kalastetaan vaan Suomessa kesalomilla.

      Poista
    3. Teillä on sitten aika hyvä kalastushistoria,harmi että se loppui ja muuta paikat varmaan liian kaukana.Miksei noissa paikoissa enään saa kalastaa;ennen Jaffan satamaahan näkee viikonloppuisin montakin kalastajaa siellä.En sitten tiedä miten hyvin sitä kalaa siellä tulee.kerran kun menin ohi oli joku juuri saanut sinitaskuravun....laitoin siitä kuvankin tänne blogiin.

      Poista
  4. Ovatpa kauniita. Näyttävät noissa kuvissa ihan siltä kuin uisivat vielä parvessa pinnan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeita kaunokaisia ovat.Ja tosiaankin oli aseteltu tuonne niin että näyttivät uivan parvessa;D

      Poista
  5. pääsee ehdottomasti vähintäänkin semifinaaleihin :-)

    VastaaPoista
  6. Vau, kauniita kaloja :) en raaskisi syödä niitä!

    Kiitos myös muistutuksesta että tonnikalapullat ovat myös minun suurta herkkuani. Täytyypä laittaa ne taas ruokalistalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään,niiden pitäisi olla vähän rumempia;D Ja nuo tonnikalapullat tomaattikastikkeessa oli hyviä:)

      Poista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Minä en olisi malttanut olla ostamatta, kun ovat niin somia. Venetsian kalatorilla olen kerran pyörinyt ja ihmetellyt sitä Välimeren antimien runsautta. Pakko tunnustaa, että vähän olen kyllä kade. Vaikka hyvät on kalat Suomessakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kokeilen jos törmään taas tuollaisiin.Välimeri onkin ihana mitä tulee kalatarjontaan ja etenkin äyriäisiin, mutta minä kaipaan lohta(on sitä täälläkin,tuoreena Norjasta tullutta tai pakastettua mutta se on kallista)

      Poista
  9. Oi, mitä kaunokaisia! Noita olisi mielenkiintoista maistaa, mutta kyllä mielellään katselisi niiden uintiakin. Varmasti nätti näky, kun parvena menevät.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kaunokaisia.Mun täytyy varmaan seuraavalla kerralla ostaa noita ,ihan kokeilun vuoksi..

      Poista
  10. kyl on komee väri,mut pannulle vaan surutta :) niin on syötävän näköisiä,nam!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...