torstai 23. huhtikuuta 2015

Banaani colada-juoma ja puikot +muutama torikuva

Ai miten ihanan herkullinen juoma syntyy kun yhdistää banaania,ananasta ja kookosta. Pakastetut banaanipalat tekevät normi Piña Coladasta vieläkin paremman ja ihanan paksun juoman:)

Banaani Colada (alkoholiton ,1 annos)
  • 1 pakastettu banaani paloina
  • 1 dl ananasmurskaa mehuineen(ilman lisättyä sokeria)
  • 1 dl kookosmaitoa
Ainekset sekoitetaan sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Rommin lisäys tekee tästä tietenkin vieläkin paremman;D Mielestäni makeutta tulee tarpeeksi banaaneista ja ananaksesta,joten muuta makeuttajaa ei tässä tarvitse.
Samasta juomasta saa tehtyä myös ihanat mehujäät:)
Tapasin ystävän lähellä toria ja menimme pienelle torikierrokselle. Nämä papaijat olivat valtavia.Ostan yleensä pienempiä,Ystäväni,Colombiasta alunperin ,rakastaa näitä lapsuudestaan tuttuja hedelmiä.
Persilja juurineen...
 Carmella-kojun luomuosasto viehättää aina.
Parsat olivat  kauniita mutten ostanut
Kylmäkaapissa oli punajuuria ym,
sekä erivärisiä porkkanoita.
Sitten katseeni osui nähin perunarasioihin...varhaisperunoita! En ole täällä ennen nähnyt varhaisperunoita joten oli ihan pakko ostaa rasiallinen sekä vielä nippu tilliäkin. Pikku varhaisperunatkin olivat luomua.
Ja kyllä nämä olivat niin hyviä voilla ,suolalla ja tillillä maustettuna.Tosin suomalaiset varhaisperunat ovat parhaimpia...Nämä kyseiset varhaisperunat ovat Ratte-lajiketta,jota pidetään erittäin hyvänä.

32 kommenttia:

  1. Ihana kuvasetti taas! Mä olen syönyt uusia Ratte-pottuja Ranskassa, siellä ne ovat ainakin maistuneet hyviltä. Mutta kyllä, suomalaiset uudet perunat vanhempien pihasta tai tutulta viljelijältä ovat parhaita, samoin mansikat :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:tuo tori innostaa aina kuvaamaan:) Ratte-potut olivat kylllä tosi hyviä,pitää varmaan mennä ostamaan toinenkin rasia:) Mutta totta todellakin,suomalaiset uudet perunat ovat parhaita.Mutta täällä olen kyllä viime aikoina syönyt niin makeita mansikoita että,,,,

      Poista
  2. Molemmat ovat hyviä, sekä Pina että Banana Colada. Molempia on tullut tehtyä rommilla terästettynä, mutta menisi kyllä ilmankin. Pirtelöstäkin tulee tosi ihanaa, kun noihin aineksiin sekoittaa vielä vaniljajäätelöä joukkoon.:)

    Hyvän näköisiä uusia perunoita! Täällä vielä saa odotella varhaispotuilla hetkuttelua. Kaupoissa kyllä jotain on jo näkynytkin, mutta ovat sen näköisiä, etteivät ollenkaan houkuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja:rakastan kookospohjaisia juomia,ihastuin niihin Venezuelassa:) Rommilla tosi hyvää mutta kuten sanot niin hyvää ilmankin:) Nämä varhaisperunat olivat todella hyviä mutta suomalaisissa on joku erikoisen hyvä maku jota ei löydy muissa,.olkoon sitten vaikka kuinka hyviä.

      Poista
  3. Härliga bilder och banan colada låter jättegott!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Carmel-torget är så inspirerande:) Och banana colada jättegott,speciellt om det är varmt.

      Poista
  4. hei..taas upeita kuvia ja fiiliksiä.hhmm..pitäisköhän kokeilla nyt viikonloppuna tuota PinaColadaa... kävitkö lukeen mun meilin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli;:toivottavasti löytyi se chimichurri ohje....Kiitos:)

      Poista
  5. Tätä pitää kokeilla, rakastan banaania, ananasta ja kookosta! Ihania kuvia muutenkin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arna:ihan sama juttu,rakastan noita aineksia:) Kiitos,tori on inspiroiva kuvauskohde:)

      Poista
  6. Herkulliset kuvat ja ihanalta kuulostava juoma.

    VastaaPoista
  7. Ihana juoma, itse olen alkanut laittamaan kookosmaitoa joka smoothieen, tekee kyllä ihanan säväyksen juomaan kuin juomaan. Ja kumma, itsekään en tänään ostanut parsaa vaikka sitä paikallisessa Lidlissä oli ihan kohtuuhintaan. Se on niin harvinainen vihannes etten ymmärrä sitä ottaa silloin kun on tyrkyllä. Kun menen seuraavan kerran kauppaan, on se on sieltä kadonnut :/
    Ihania torikuvia!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:kookosmaito on tosiaankin ihana aines,ja kun en juo tavallista maitoa niin hyvä vaihtoehto. Ensi kerralla muista sitten ottaa sitä parsaa;;D Kiitos,torilla on paljon silmänruokaa:)

      Poista
  8. Ei tainneet olla varhaisperunat aivan niin kalliita kun Stockalla: 3 perunaa lähes 5 euroa! Toki kasvihuonekasvatus nostaa hintoja mutta silti....:D
    Kiitos hyvästä vinkistä juomaksi, en ois hoksinutkaan laittaa kookosmaitoa juuri muualle kun itämaisiin kastikkeisiin;) tuota pitää kyllä testata.
    Ihanaa ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:huh mikä hinta varhaisperunoilla.Nämä olivat 2,5 eur per 635 grammaa (punnitsin kotona). Kookosmaito sopii ihanasti juomille,kokeile vaan.Hyvää viikonloppua lemmikin menetyksestä huolimatta.

      Poista
  9. Tätä juomaa on pakko kokeilla! Nam!!!

    VastaaPoista
  10. Ihania torikuvia! Nuo papaijat näyttävät herkullisilta. Ovat muuten hieman eri näköisiä, kuin esim. Afrikan sisarensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:kiitos,on niin kiva välillä käydä kuvaamassa tuolla. Torilla olen nähnyt tuollaisia suuria papaijoja ja sitten pieniä,siemenettömiä ,joita yleensä ostan. Papaijoja taitaakin olla monta lajiketta.

      Poista
  11. Jubii, minulla on ainekse tähän herkulliseen juomaan . . . nam nam!
    Perunaa ja tilliä ... kesäiset herkkunaut tuovat veden kielelle!
    Hyvää viikonloppua sinulle, Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIna:kiva,sillä tämä on tosi hyvää:) Perunat ja tilli toivat tosiaankin kesän mieleen ,tosin täällä on jo aika kesäistä muutenkin;D Hyvää viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  12. Vesi kielellä ja herkällä mielellä katselen taas noita sinun postaamiasi kuvia ... minusta tuli helposti kasvisyojä, eikä siihen tarvitsisi tehdä paljoakaan käännytystyötä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski:Kiva kuulla että tykkäsit:) Juu kasvisruuat ovat herkkua:)

      Poista
  13. Ihana juoma ja mehujäät! Niin se taitaa olla, että uusien perunoiden suhteen Suomi on ihan huippupaikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi>oli kyllä ihana juoma.Ja suomalaisilla uusilla perunoilla on ihan oma makuna,jota ei löydy muista uusista perunoista,vaikka ovatkin hyviä.

      Poista
  14. yes i love to have that.. now the weather here is super hot

    VastaaPoista
  15. Jael these are three favourite ingredients. These pops sound delicious! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...