sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kauraiset linssipihvit

Jostain syystä tuli nyhtökaurasta lukiessa kasvispihvit mieleen. Siitä sitten kehittelin kauraiset linssipihvit,joista tulikin oikein herkullisia. Kasvispihvejä teenkin usein,mutta en ole aiemmn tainnut laittaa kauraa joukkoon,joten kiitos inspiraatiosta nyhtökaura;D Pihveissä on kauran ja punaisten linssien lisäksi paljon kasviksia ,jotka toivat makua pihveihin. Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita pihveistä saa sekä laktoosittomat että gluteenittomat.

Kauraiset linssipihvit
  • 3 3/4 punaisia linssejä
  • 1 ½ dl ohuita kaurahiutaleita
  • 1 punainen paprika
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 suurehko porkkana
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 kirsikkatomaattia (tai yksi kokonainen tomaatti)
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • mausteita ,suolaa maun mukaan jos soijakastike ei riitä (käytin pääasiassa etiopialaista Berbere-maustesekoitusta,jossa monta eri maustetta)
  • öljyä pihvien päälle/alle uunia varten
Linssit laitetaan likoamaan ennen pihvien tekoa.Punaiset linssit pehmenevät aika nopeasti.  Jauhoin ensin linssit muutaman kierroksen ajan monitoimikoneessa,minkä jälkeen lisäsin kasvikset. Tämän jälkeen lisäsin mausteet,öljyn ,soijakastikkeen sekä kananmunan,ja annoin koneen sekoitella kaikki ainekset pihvimassaksi. Lopuksi lisäsin kaurahiutaleet,jonka jälkeen annoin taikinan levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa.  Levittelin öljyä (reilusti)  uunipellin päälle asetetun leivinpaperin pinnalle. Pihvimassa on kosteahkoa,ja siitä oli helppo muovailla jonkunlaiset pihvit,suurinpiirtein reilu ruokalusikallinen per pihvi. Öljyä levittelin myös pihvien päälle ,ja pihvit kypsyivät uunissa 225 C-asteessa noin 20 minuuttia,minkä jälkeen käänsin pihvit ja annoin toisenkin puolen saada väriä uunissa vielä 10 minuutin ajan.Nämä pihvit ovat hyviä lämpiminä,jonkun hyvän kastikkeen kanssa,kuten vaikkapa jugurtti-tahinikastikkeen kanssa.
Joku muukin halusi näitä pihviejä.En tiedä mikä niissä niin houkutteli mutta heti kun pihvit tulivat ulos uunista oli Bambi vinkumassa vieressä.Eihän tuota katsetta voi vastustaa,ja saihan hänkin makupalan. Itse asiassa pihveissä on aineksia jotka sopivat hyvinkin myös koiralle mutta niissä on myös mausteita jotka eivät ole niin hyväksi koiran masulle.
Namskis!

14 kommenttia:

  1. Namsskiiss.. Tahtoo myös. Näyttävät syötävän herkullisille!

    VastaaPoista
  2. Mä rakastan erilaisia kasvispihvejä ja niiden kanssa on pakko aina saada perunamuussia :D
    Ihana Bambi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:niin minäkin ja tykkään kehitellä uusia sellaisia,sen vuoksi niitä onkin paljon esitelty tässä blogissa:) Kiitos Bambin psta:)

      Poista
  3. Pitäisipä tehdä pitkästä aikaa jonkinlaisia kasvispihvejä. Ihana ilme suloisella Bambilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kasvispihvit ovat kyllä hyviä ja vaihtoehtoja niin monta:) Bambin ilme niin hyvä kun se haluaa jotain;D

      Poista
  4. Pysyivat hyvin koossa vaikka ei noissa aineksissa mitaan oikein "sitovaa" ollutkaan?

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulta. Kasvispihvejä voisikin tehä jälleen.

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköisiä pihvejä. Taidan heti viikonloppuna tehdä näitä itselleni =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta>kiitos,hyviä olivatkin:) Ja Bambinkin mielestä olivat;D

      Poista
  7. Kaura on kyllä hyvä myös pihviaineksena. Olen kokeillut joskus valmistaa tofusta ja kaurasta "nakkeja". Nyhtökauraa olen kerran päässyt maistamaan ja toivoisin kovasti sitä jo kauppoihin jatkuvaan myyntiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...