maanantai 21. marraskuuta 2016

Joulunamut 1: Omenaiset kauraremmit

Teen usein omenaisia hedelmäremmejä, ja yleensä lisään niihin hieman kauraa. Nyt päätin kokeilla onnistuvatko omenaremmit suuremmalla kauramäärällä,ja se toimikin hyvin:)  Tavallaan nämä ovat kuivattuja omenatuorepuuroremmejä.... Näistä tuli tosi herkullisia,ja toimivat  joskus myös aamupalana jos en ole ehtinyt laittaa mitään valmiiksi aamua varten. Herkulliset ,vatsaystävälliset ja lievästi makeat omenaiset kauraremmit sopivat hyvin joulunamujen joukkoon.

*********************************************************************************
Omenaiset kauraremmit
  • noin 450 gr Granny Smith-omenia (käytin myös kuoret,jos ei käytetä luomuomenia niin kuorien pinta pestään hyvin)
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl tiivistettyä omenamehua (tai lisää hunajaa)
  • 2 -3 tl kanelia
  • vaniljaa (tangosta raaputettuna tai vaniljauutetta)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä + öljyä voitelemiseen
*********************************************************************************
Raastoin omenat  kulhoon,lisäsin kaurahiutaleet,vaniljan,kanelin,öljyn,sitruunamehun ,hunajan  ja omenamehun.Lisäsin vettä sen verran että seoksesta tuli puuromaista. Annoin seoksen seistä noin tunnin verran ja jauhoin hienommaksi. Kuivattelin remmejä kuivurissa mutta yhtä hyvin nämä voi tehdä uunissa,alimmassa lämpötilassa ,uuniluukun ollessa hieman auki. Minulla on kuivurin pinnoille laitettavat Teflex-alustat,mutta ne voi korvata sopivan kokoisiksi leikatuilla leivinpapereilla,joiden pinta öljytään kevyesti. Omenakaurapuuro levitellään ohuehkona kerroksena Teflexin/ leivinpaperin päälle ,jonka jälkeen seosta kuivatetaan kuivurissa tai uunissa. Kuivattamiseen menee kyllä aikaa,mutta alle vuorokaudessa kuitenkin kuivuivat hyvin leikattavaksi levyksi. Kun yläpinta oli kuivunut,annoin levyn levähtää hetkisen,jonka jälkeen käänsin levyn niin että toinenkin puoli kuivui hyvin. Kun levyt (tästä tuli 2 levyä) olivat jähmettyneet,leikkasin siitä saksilla remmejä. 
Vähemmän kauraa sisältävissä remmeissä on tummempi väri.

10 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen resepti <3
    Mukavaa viikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;kiitos,nämä ovat tosi hyviä,ja vähän kuin kaurapuuro kuivatussa muodossa;D

      Poista
  2. Tästä pitää kertoa ehdottomasti mun tyttärelle, nämähän kävisi hyvin myös pikkuboostina ennen punttisalille menoa. Kiitos ohjeesta Jael ja mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos,tämä onkin juuri sellaiseen sopiva. Itsekin pidän näitä laukussa sen varalta että pitää saada jotain enegiaboostausta:)Mukavaa loppuviikkoa sinullekin Sari:)

      Poista
  3. Onpa ihanan simppeli resepti! olen näitä erilaisia remmejä ihastellut blogeissa, mutta on tuntunut työläältä ryhtyä kokeilemaan itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiitos,ja totta ,tämä' olikin aika simppeli ohje.Voi vaikka laittaa puuron kuivumaan kunhan on lisännyt siihen vähän hedelmiä;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...