torstai 27. heinäkuuta 2017

Salaattia munakoisolla ja mangolla

Heinäkuussa  mangot ilmestyvät toreille ja kauppoihin  , ja vaikka niitä ollut tarjolla jo  jonkun aikaa, ostin ensimmäisen mangoni vasta äskettäin.   Mango meni tähän herkulliseen thaityyliseeen salaattiin, jonka ohjeen löysin viikonloppulehteni  ruokatoimittajan jutusta. Mango on mainio hedelmä, sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Mangon ja munakoison liitto on todella onnistunut,  sen huomasin jo tässä Ottolenghin hurjan herkullisessa nuudelisalaatissa,  jota on ohjeen postaamisen jälkeen tullut tehtyä usein,  aina silloin kun löytyy mangoja. Tässä nyt tekemässäni salaatissa on sopivassa suhteessa makeutta, kirpeyttä sekä suolaisuutta.  Pikkuisen muutin ohjetta itselleni paremmin sopivaksi.

Salaattia munakoisolla ja mangolla
Munakoiso leikataan puolentoista sentin paksuisiksi viipaleiksi, jotka  asetellaan leivinpaperin päälle. Viipaleille levitetään hieman karkeaa suolaa, ja niiden annetaan "hikoilla " puolen tunnin ajan, jonka jälkeen suola huuhdellaan niistä pois. Viipaleet kuivataan talouspaperilla (ei tarvitse kuivata liikaa)  ,
jonka jälkeen  viipaleet laitetaan leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle,  ja niitä paahdetaan (ilman öljyä!) 150 C asteessa noin 40 minuutin ajan. Niiden pitäisi olla hieman rapeita päältä ja pehmeitä sisältä paahtamisen jälkeen.

Munakoisojen ollessa uunissa mango kuoritaan, ja hedelmäliha kuutioidaan. Kirsikkatomaatit leikataan viipaleiksi.  Kevätsipulit halkaistaan keskeltä,   ja niistä leikataan ohuita suikaleita.

Munakoisoviipaleet asetellaan tarjoilulautaselle. Päälle asetellaan mangokuutioita,  sipulirenkaita sekä kirsikkatomaatin viipaleita. Ruuan päälle tiputellaan soijakastiketta sekä oliiviöljyä , limen raastettua kuorta, sekä lopuksi limen mehu.  Päälle sirotellaan vielä  murskattua valkosipulia sekä mintunlehtiä. Mangosta tulee tähän makeutta, mutta jos tuntuu että makeutta pitää hieman lisätä niin siihen käy vaikka siirappi .

Hifistelin hieman tämän annoksen kanssa, mutta kun tein tätä uudestaan, leikkasin munakoisoviipaleet kuutioiksi , ja sekoitin kaikki ainekset kulhossa. Hyvää oli:)

14 kommenttia:

  1. Oijoi miten näytti herkulliselta!! Nam!!:) Leppoisaa kesäiltaa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden paja:kiitos,herkullista onkin,ja teen varmasti uudelleenkin. Kiitos samoin sinulle täältä puh kuumuudesta..(hiki valuu;D)

      Poista
  2. Munakoiso ja mango -kylläpä meni mielenkiintoiseksi! Täällä nuo mangot ei vaan ole ihan parhaita. Vietnamissa saatiin joskus vasta puusta noukittua luomumangoa - ei ollatoista yhtä hyvää maistettu sen koomin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merituuli: ON erittäin toimiva yhdistelmä mikä tuli todettua jo Ottolenghin ohjeessa (linkki tuossa postauksessa). Totta, ihan tuoreet mangot ovat kyllä parhaita,ja pidemmälle lähetetyt varmaan korjataan raakoina niin että eivät kypsy puussa.Mutta muistan että loppukesästä sai Stockan herkussa aina tosi hyviä mangoja.

      Poista
  3. Så otroligt gott det låter och ser ut. Ha en fin fredag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack så mycket, och ha en härlig veckoslut:)

      Poista
  4. I'd love a bit of summer and I'd love a bit of this salad too! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: I do love summer,but not a hot and humid one like here,more like the one in FInland. Thanks, this salad was so good:)

      Poista
  5. Munakoiso ja mango kuulostaa erilaisen herkulliselta yhdistelmältä.
    Kiitos Jael ja viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo;kiitos ihanainen,tosi hyvä yhdistelmä onkin:) Ja sinullekin Marjo oikein hyvää heinäkuun vikaa viikonloppua:)

      Poista
  6. Munakoiso ja mango, varmasti on hyvä yhistelmä. Samoten sipuli ja tomatti ja kun kaikki yhistettään ja vielä maustetaan niin vot. Myö käytiin päivällä lakkasuolla ja kuuma tul sielläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:juu tosi hyvää olikin💛Oi lakkoja,täällä asuva suomalainen ystäväni joka viettää kesän Suomessa,kävi poimimassa lakkoja,lähetti niistä kuvia jotka saivat minut keltaiseksi💛eikun vihreäksi💚kateudesta😏

      Poista
  7. Kun mangokausi alkaa, niin sitten tätä tekemään! Pidän periaatteessa munakoisoista, mutta niille on jotenkin vaikea keksiä käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotta: täällä on mangokausi vielä jonkun aikaa ,koska teillä? Munakoisohan on todella monipuolinen kasvis, josta saa tehtyä vaikka mitä, Mulla on tässä blogissakin siitä 42 ohjetta;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...