lauantai 1. helmikuuta 2020

Munakoiso-paprikasalaatti

Katselen usein  alunperin venezuelalaisen,  mutta nykyään Portugalissa asuvan  Maria Josen videoita YouTubessa.  Pidän etenkin hänen venezuelalaisista resepteistään,  joista yhden olen laittanut tänne blogiinkin,  mutta eniten pidän siitä  kun  kuulen hänen täydellisen selvää,  venezuelalaisella korostuksella olevaa espanjankieltään. Joku aika sitten Maria Jose julkaisi videon  salaatista, jossa on paprikaa ja munakoisoa.  Salaatit samanlaisilla aineksilla ovat suosittuja täälläkin, ja blogissa olen vuosien aikana julkaissut montakin munakoisosalaattiohjetta,  kuten vaikka tämän  tai tämän, mutta Maria Josen salaatin tekotapa oli erilainen,  ja innostuin tekemään salaattia hänen ohjeellaan.
Ensimmäinen otos johon en ollut tyytyväinen...
Maria Josen ohjeessa  munakoiso leikataan  ranskisten kokoisiksi suikaleiksi,  ja myös paprika suikaloidaan.  Tämän jälkeen paistinpannuun vain siveltiin  hieman öljyä, ja munakoisosuikaleet paahdettiin siinä kunnes ne olivat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.   Sama tehtiin paprikasuikaleille. Munakoisosuikaleiden paahtaminen kesti todella kauan,  ja valmiissa salaatissa en oikein pitänyt niiden koostumuksesta. Niissä oli hieman  raaka maku, ja raakana munakoisohan on aika kamalaa. Paprikasuikaleet paahtuvat  kevyesti öljytyllä  pannulla nopeammin.   Koska en pitänyt munakoisosuikaleiden koostumuksesta , tein toisella kerralla saman salaatin eri tavalla,  ja tällä kertaa siitä tulikin täydellisen hyvää:)

Munakoiso-paprikasalaatti
  • 1 munakoiso (mahdollisimman kevyt munakoiso on paras)
  • 1 punainen paprika
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • ½ tl suolaa
  • kourallinen persiljaa silputtuna
  • 1 tl sokeria (tai hunjaaa ym.)
  • ½ dl  + 2 rkl rkl oliiviöljyä 
  • 2 rkl  valkoviinietikkaa
  • ripaus mustapippuria
Pese ja puolita munakoiso,  ja  leikkaa munakoisosta ranskiksen muotoisia suikaleita. Laita munakoisosuikaleet  siivilään, ja ripottele niiden päälle suolaa . Anna munakoisosuikaleiden  olla siivilässä vähintään puolen tunnin ajan, minkä jälkeen munakoisosuikaleet  huuhdellaan ja kuivataan talouspapreilla.  Tätä ei välttämättä tarvitse tehdä   nuorten munakoisojen kanssa, mutta minusta munakoisoista tulee aina parempia tämän prosessin jälkeen.   Laita munakoisosuikaleet   kulhoon,  ja sekoita niiden joukkoon noin ruokalusikallinen oliviiöljyä.  Levitä öljytyt munakoisosuikaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, ja  paahda munakoisosuikaleita  225 C asteessa ensin 10 minuutin ajan.  Ota uunipelli uunista tämän jälkeen ja sekoittele munakoisoviipaleita. Laita uunipelli takaisin uuniin, ja paahda munakoisoa vielä 15-20 minuutin ajan, kunnes munakoiso on saanut kivasti väriä.

En paahtanut  paprikasuikaleita uunissa, vaan sekoitin suikaleisiin ensin ruokalusikallisen  oliiviöljyä, ja paahdoin  suikaleita pannulla,  kunnes ne olivat saaneet jonkun verran väriä.

Yhdistä uunipaahdetut munakoisosuikaleet paistettujen paprikasuikaleiden kanssa, ja anna seoksen hieman jäähtyä.

Yhdistä oliiviöljy, sokeri, suola, pippuri ja etikka. Lisää valkosipulimurska (itse pienennän valkosipulit aina veitsellä)  ja persiljasilppu kastikkeeseen. Sekoita kastike  jäähtyneisiin munakoiso-ja paprikasuikaleisiin, ja anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä vähintään tunnin ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa 3-4 päivän ajan.
Uunipaahdetuilla munakoisosuikaleilla tästä tulikin paljon parempaa:)

15 kommenttia:

  1. Nam nam kun näyttää hyvältä:) Leppoisaa viikonloppua💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos Päivikki,tosi hyvää olikin (toisella kerralla...) OIkein hyvää viikonloppua sinullekin, täällä on jo huomenna sunnuntaina arkipäivä..

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, pitää kokeilla. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther: Toivottavasti tykkäät jos teet.Ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  3. Tuota kauhottaisiin meillä patongin kanssa menemään :)
    Herkullista lauantaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Oi patongin kanssa oliskin tosi hyvää, itse tykkään tästä myös leivän päällä. Oikein ihanaa alkavaa viikkoa Outi.

      Poista
  4. Ooh the eggplant looks so nice and meltingly soft in this! It's a great dish for our current hot weather too! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine:This was so delicous, and eggplant is..Oh yes, you have the summer while we have the ...sort of ...winter. This would be a great companion to grilled foods.

      Poista
  5. That is some positively luscious looking eggplant! I really do love the vegetable, but almost never think to cook with it. I'm going to run with this inspiration and get one tonight to make your recipe. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:THank you:) Eggplant is such a versatile vegetable, and you might have noticed when you were here how much it is used here:)

      Poista
  6. Nam taivaallista ja sopis tähän munkin ruokavalioon. Jäin myös ihailemaan tuota vatia/lautasta, aivan ihana.

    Kivaa viikon jatkoa Jael. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:tosiaankim sopisi ❤Ja kiitos, tämä on tosiaankin hyvää. 🍆Oikein ihanaa uutta viikkoa Tiia 🏵

      Poista
  7. Nyt tuli kyllä vesi kielelle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...